0 oy
1,119 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (11 puan)
Kamuda öğretmenim 24. haftamda idari izinle ayrılıyorum. 32 ile 37 hafta arası son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu alıp o 5 haftayı doğum sonra izne saydırabilir miyim? Bu konu hakkında bilgisi olan varsa tica etsem beni de bilgilendirebilir mi?
Gebelik haftası 24

9 Cevap

0 oy
(3,764 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Evet alabilirsiniz kanunen bir engeli yok. Ama ilçe şöyle yanıt veriyor (bazı ilçeler hepsi değil) 24 te risk var da 32 de risk yok mu ? Tabi o zaman uzaktana dönerse sorunun cevabı belli.
-Reklam-
0 oy
(269 puan)
Evet kullanabilirsin 32 de çalışır raporu alıp 37 de analık iznine ayrılabilirsin
0 oy
(645 puan)
Bizim okul ilçe milli eğitim in sıcak bakmadığını izin alacaksam geri başlama olmayacağını belirtti
(11 puan)
İlçeye göre farklılık göstermesi de çok sıkıntı bununla ilgili kesin bir yazı olsa biz de ona göre kendimizi ayarlarız:(
(269 puan)
Aslında böyle keyfi bi uygulama yok haklarımız var ben sizin yerinizde olsam bakanlığa kadar bildirirdim işlerine gelmiyor yazışma yapcaklar diye
(645 puan)
İdari izin olduğu için okulun ihtiyaç var deyip izin kullandirmama hakkı varmış sanırım
0 oy
(1,035 puan)
Ben 24 te idari izne ayrılırken ilçe hoca hanıma söyleyin şimdi idari izne ayrılıp 32 de çalışabilir raporu alsa bile rapor geçersiz olur çalışamaz raporu alacak dedi.

İlçenizin ne diyeceği önemli. Bazıları 24 teki idari izinden sonra 32-37 çalışmayı kabul ederken bazıları (çoğunluğu) kabul etmiyor.
0 oy
(340 puan)

Okul açık olursa baya riskli olmaz mı dönmek? vakalar artacaktır zaten. Ben de kasımda 24 hafta iznine ayrılıcam ve dönmeyeceğim. Şayet kasımdan önce uzaktana dönülürse  o zaman idari izin de kullanmıycam 37'ye kadar çalışırım.  Ama 24 aldıktan sonra uzaktana dönülse de geri başlamam artık yerime başka öğretmen gelecek öğretmen için de idare için de büyük sıkıntı olur diye düşünüyorum bu yüzden idareciler sıcak bakmıyor tekrar başlamaya

0 oy
(9 puan)
Benim bir arkadaşımi 32. Haftada zorunlu ayırdılar pandemi süreci izin aktarma yok diye

  birde ayrıl tekrar başla öğretmen değişimi çocuklara da kötü olmaz mı 
0 oy
(735 puan)
Bu senin yasal hakkın tabi ki başlayabilirsin ama şunu da düşün yerine gelen öğretmen varsa o kişinin düzeni bozulacak çocuklar için 5 haftalık bir öğretmen değişimi en kötüsü onlar için olacak zaten o yüzden doğum sonrasına aktarmak yerine rapor hakkı kullanmak öğrenciler açısından daha doğru olur gibi geldi bana ben o şekilde yapacağım tabi ki herkesin kendi fikri ama kesinlikle yasal hakkın var hocam ilçe de idare de ne derse desin bu bizim hakkımız 
0 oy
(148 puan)
Bence kendinizi ve bebeğinizi riske atmayın, izninizi raporunuzu  sonuna kadar kullanın. Kış geliyor bir sürü öğretmen, öğrenci, idareci ve dolaylı olarak onların yakınlarıyla temas halinde olacaksınız. Maske olsa bile yeme içme esnasında çıkacak. Aşılıyız diye ağzını açıp konuşan öğretmenler de yok değil. Bir de hafta ilerledikçe ayakta durmakta zorlanacak üstüne öğretmenler odasında sandalye üstünde oturmak da zorlaşacak. 32.haftadan bildiriyorum. İyi ki evdeyim çünkü giderek ödem de artıyor sürekli ayaklarımı uzatarak oturuyorum. Gerekirse uzanıyorum ama okulda bunları yapma şansımız yok. Bir de okul ortamı karnınıza çarparlar bir şey olur. Kendinizi ve bebeğinizi koruyun. 
(11 puan)
Okulumdaki 30 haftalık olan hoca da cuma günü dilekçesini verip ayrıldı ben de ayrılacağım, peki benim 24. haftam yarın gidip dilekçeyle 24 haftalık olduğuma dair belgeyi vereceğim. Hemen işleme alınıp idari iznim başlamış olur değil mi o gün derse girmem gerekmez.
(148 puan)
O konuda en doğru bilgiyi idareciniz verir ama siz dilekçe verdikten sonra durmazsınız fakat önceden haber vermek gerekir miydi onu bilemiyorum işte.
(0 puan)
İdari izinkerin mebbise işlenmesi gerekiyor mu? Benim işlenmedi bir sorun olur mu ki?
0 oy
(103 puan)
Sgk yi telefonla ara cok doğru  bilgi veriyorlar. 

649,322 soru

3,420,794 cevap

4,252,422 yorum

183,520 üye

...