0 oy
304 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (55 puan)
Merhaba güzel anneleerr.  şeker yüklemesi yaptıran tecrübe olan anneler. Nasıl oluyor bu iş. Bilgi verebilir misiniz. Yan etki var mı yada herhangi Bi durum. 
Gebelik haftası 23+4

6 Cevap

0 oy
(737 puan)
Önce aç karna kanınızı alıyorlar sonra doktorunuz ne kadar uygun gördüyse yani kaç gram şekerli içeceği içiyorsunuz 1 saat sonra kan veriyorsunuz. Ama içerken kendini tut kusma demişlerdi. Benim zaten gebelik boyunca hiç geçmedi bulantılarım kendimi zor tuttum. Kanı verdikten sonra da ne var ne yok çıktı.
(621 puan)
Gayet guzelde iciliyo :-)
(737 puan)
Bunlar tarama testleri yani yaptırmak için bir sorun olmasına gerek yok. 2 li test 3 lü test ayrıntılı ultrason neyse buda aynı. Ben bulantımın sebebini de yazdım benim zaten normal bir günümde de bulantim oluyor ama ac karna 50 gram şeker beni iyice alt üst etmişti. Gebelikte seker varsa bu anneyide etkiler bebeği de. Önlem almak için yapılıyor.
(155 puan)
Bebek kilolu veya suyu fazla vs gibi sebepler varsa daha çok üstüne düşülüyor ya onu demek istedim. Bunda yaptırmadım ben, doktorum da demedi bekledim aslında ama o demeyince diğer tüm taramalar normaldi zaten belki şekerden şüphe duymadı diye es geçtim ve şükürler olsun bir şeyim yok şimdilik. Ailede de yok zaten genetik. Kimsede olmamasını dilerim.
(737 puan)
Aman olmasın Allah herkesi evladına evlatlarımızı da bize bağışlasın.
(55 puan)
Teşekkür ederim hepinize. Umarım bende rahatca atlatırım.
-Reklam-
0 oy
(689 puan)
Ben 75 lik yaptırdım 

Aç karnına kan verdim sonra gazoz gibi bir içecek içtim bir saat sonra tekrar kan verdim 

Aradan bir saat daha geçti tekrar kan verdim 

Bu süreçte hiçbir şey yemek içmek yok şu dahil 

Hatta ben geceden itibaren bir şey yememiştim
0 oy
(111 puan)
Ben 3 4 gün önce yaptım doktorum suyu fazla diye bide haftası önde diye yaptirmami istedi 75 Gr şekerli su içmeden önce kan aldılar sonra suyu içtim çok kötü bı tadı var kusmadm ama baya kötü oldum bide aç karnına yaptırdım sonra 1 saat geçti yine kan aldılar 1 saat sonra yine aldılar toplam 3 kere kan aldılar sonuç temiz o kadar yorucu ki bide aç karnina
0 oy
(109 puan)
Arkadaşlar gayet net açıklamış tekrar yazmak istemedim :) Kusmaktan çekinerek gittim bende. Çünkü çok şekerli olduğunu mideyi aşırı bulandırdığını kusup tekrar içtiklerini vs söylüyordu herkes. Bende şekerli olan her şeyden nefret ederim, hayatta dayanamam. Boğaz yakan bir tadı vardı ve 10 dakikada yavaş yavaş içmemi söyledi doktorum. Bana kalsa bir dikişte bitirip kurtulmak daha kolayıma gelirdi. Bilmiyorum, o boğazın bir saat boyunca acı acı yanması dışında herhangi bir baş dönmesi el ayak uyuşması vs yaşamadım. Zaten şekerim de gayet iyi çıktı. Belki de bu yüzden rahat geçti o bir saatlik süreç. Onun haricinde bir yan etkisi yok, bu konuda çekinceniz varsa doktora sormanız daha sağlıklı bir seçim olur.
(55 puan)
Teşekkür ederim sağolun açıklamanız için.
0 oy
(190 puan)
Benimde şeker yüklemesi yapıldığında hiç tedirgin olmadım ilk gebeliğimde de yaptırmıştım zaten 2.sinde de yaptırdım evet içtikten sonra bulantı oluyo ama zaten normalde de gün içinde bulantı çekmiyomuyuz gebelikte benim için pek fark etmedi kötü bişey olsa zaten doktor yaptır demezdi faydası var zararı yok bence 
0 oy
(832 puan)
Ben butun sekerlı suyu ıctım mıdem cok bulandı Ama yapcak bısey yok 1 saat arayla kan alındı 

İlgili sorular

650,022 soru

3,423,440 cevap

4,255,344 yorum

183,713 üye

...