0 oy
391 göst.
Doğum kategorisinde (2,063 puan)
Buraya post açmıştım, psikolojim kötü bebeğimi doğurmak istiyorum diye. 23 Kasım'da doğum yaptım. Biraz karmaşık iyi ve kötü tarafları olan bir doğum oldu. Herkesin doğumu kendine özgüdür. 

En son muayenede doktorum psikolojimin bozulduğunu gördü. Bebeğin de biraz kilolu olduğunu, eğer kendi sancımı beklersem bebek 4 kiloyu geçer normal doğum yapamazsın dedi. 3 cm açılmam vardi. 38+4te suni sancı verilmek üzere hastaneye yatışım yapıldı. Sancıyı vermeye başladılar yavaş yavaş. 4 saat sonra açılma 4 cm oldu ama bebek bir türlü kanala girmiyordu. Bu arada suni sancı beni pek zorlamadı. Dayanılmayacak bir şey değil. 6 saatin sonunda bebek hâlâ kanala girmemişti. Doktor da boşa kürek çekiyoruz gibi görünüyor dedi. Sezeryan olayım diye karar verdik. Hemen ameliyata aldılar. Spinal (belden uyuşma) anestezi oldu. İğneyi vururken biraz canım acıdı. Sonra ameliyat başladı. Bir anda karnımın kesildiğini hissettim ve bağırdım. Hemen ameliyatı durdurdular. Beni uyuttular. Tekrar devam ettiler. Bebeğimin doğduğu anı göremedim. Bir tek ona üzülüyorum. Bebek de ben de sağlıklıydık. Bebek 3700 Gr dogdu. Sancı çektiğim için hemen sütüm geldi. İlk ayağa kalkmam çok zor oldu. Dikişlerim çok acıdı. Rahim toparlanırken karnımda çok sancı oldu. Ağrı kesiciler bile fayda etmedi. Ağlıyordum artık. 10 saat sürdü o durum. İlk 3gun gerçekten çok zor geçiyor. Şuan 8. Günüm. İstediğim gibi yatamıyorum. Ama ayakta rahat hareket edebiliyorum.  Bu arada keyfi sezeryan olanların aklından şüphe ederim. Çünkü şu kesik olayı çok kötü. Şuan hapşırıp öksüremiyorum bile. Doğum yaptım psikolojim yerine geldi. Anne olmak yorucu ama çok güzel. Bebeğimi öpüp koklayabiliyorum. Rabbim herkese nasip etsin.  Sorularınız varsa cevaplarım. 

4 Cevap

0 oy
(645 puan)
Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah sağlıkla bebeklerimize kavuşmayı bize de nasip eylesin
(2,063 puan)
Amin çok teşekkür ederim:)
-Reklam-
0 oy
(314 puan)
Karnınızı keserken nasıl hissettiniz acaba? Geçmiş olsun bu arada 
(2,063 puan)
Ya karnımın bir şey ciziyormus gibi. Hemen durdular zaten. Bu benimle alakalı bir durum aslında. Daha önce 3 ameliyat oldum. Onlarda da uyuşmadım. Öyle herkese olmaz yani.
0 oy
(10 puan)
Devlette mi oldunuz acaba?Ve oncesinde pcr testi vs yaptilar mi? bebeğe de dogduktan sonra o çubuklu testtenn yapiyorlar mi acaba? inşallah bebege yaiyolardir.daha randevuma 10 gün var aklim bunlarla dolu.anca randevu gunu soracagim dr a
(2,063 puan)
Özelde doğum yaptım. Bana PCR testi yaptılar. 390 lira verdim. Bebeğe yapmıyorlar. Refakatçiye de yapmiyorlar
0 oy
(98 puan)
Canım Allah analı babalı büyüsün insllah ama lütfen kötü geçen doğumları anlatmayın bende sezeryan olucam ama böyle hissettim falan görünce çok korkuyorum ikinci sezeryanim ama benim gibi görende etkileniyor olumsuz şeyler yazmayın lütfen dikkat edelim sakın yanlış da anlama :)

651,588 soru

3,429,585 cevap

4,262,167 yorum

184,161 üye

...