0 oy
281 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (45 puan)
kapalı
Vücudundan yukarı sanki kan basıncı yükseliyor bı anlık kafama kadar çıkan sıcaklık hissediyorum ve hemen sonrasında elim ayağım tutmuyor gibi oluyo yani o dakika oturmasam düşerim öyle bişey sebebi nedir yaşayan varmı 
Gebelik haftası 17+4
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

2 Cevap

0 oy
(657 puan)
Dün ben öyle oldum pazara gitmiştim 3buçuk yaşında oğlum var ve 8aylık hamileyim biranda acayip bir sıcaklık vücudumda tansiyon düşüklüğü el ayak titremesi ne olduğunu anlamadım oğluma dur annem yapma annem demekten tükendim resmen nefes nefese kalıyorum bayılacaktım ilk defa böyle oldum bende nedenini bilmiyorum 
-Reklam-
0 oy
(294 puan)
İstifra ve afedersin ishal gibi alttan ustten gitme oluyorsa panik atak  baslangici deniliyor. Ben bunla baya bi bas ettim. Ama cok yeni oldugu icin cozumu basit. İlk once sakin kalmaya calis. Ve nefesini kontrol edersen. İlerlemeden fenalasmadan sakinleserek normal sekilde devam edebiliyorsun.

Simdi kendini kötü hissettiginde buyuk ihtimalle hizli nefes almaya baslamissindir hatirlarsan. Bunun sebebi vucut kendini strese sokup panik yapiyor. Beyin daha cok oksijen lazim diye daha cok nefes al talimatı veriyor senin nefes hizlanincada beyne vok oksijen gidiyor. Beyne cok oksijen gidince beyin kalbe fazla kan pompala emri veriyor. Kalpte fazla kan pompalayinca diger organlarda fazladan calismaya baslayir vucut kendini sasiriyor kendini boşaltmaya caliyor falan. Cok uzun anlattim ama bu detaylari bilince kendine daha mantıkla sahip çıkabiliyorsun. 

Simdik yapacagin şu kendini kotu hissettiginde sakince bir yere oturmaya calis yada yaptigin işi birak bekle. Fark edersinki hizli ve kisa nefes almaya baslamis olacaksin bundan cikman lazim yavas derin ve uzun nefesler alman lazim en az 8saniyr karnini gogusunu sisirerek nefes icine cekme ve ayni sekilde nefesi disari verme kendini iyi hissedene kadar bunu yap bu arada bu nefes egzersizleri dogumda da ebenin ilk talimatidir tabi normal doğum mu düşünüyorsaniz. Nefesi sakinlestirirken ayni zamanda da sacma gelecek ama cevrenizdeki objelere esyalara bakin onlarla sacma 3 cumle kurmaya calisin ornegin halı gordunuz. Halinin rengi cok guzelmis. Halida lekeler var mi yok. Haliyi degistirme vakti geldi şoyle olsa daha guzel olurdu gibi. Yani beyni o stresten birakip rutin bir duruma getirmeye calisma.

Benim size tavsiyem bu sekilde tez vakitte gecer inşallah stressiz hayırlı sağlıklı yaşam diliyorum
(45 puan)
Bu kadar yazmışsınız emeğinize sağlık okudum inşallah uyguluycam dediklerini Allah razı olsun

İlgili bir soru bulunamadı

651,077 soru

3,427,488 cevap

4,260,030 yorum

184,020 üye

...