0 oy
193 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (4 puan)
Merhabalar 3 aylık hamileyim aç karna kan tahlilinde şeker Le tiroid yüksek çıktı ne yapabilirim? 
Gebelik haftası 13

3 Cevap

0 oy
Yedigin yemeklere dikkat etmen lazım canim diyet listesi verebilir veya bir diyetisyen ile görüşebilirsiniz. Tiroid icin doktor yönlendirir herhalde o konuda bilmiyorum. Ama şekerine dikkat et suyun filan çoğalmasın. Bir dahakine de tahlil yapacağın zaman son bir kaç gün tatli şeylerden uzak dur.
(4 puan)
Teşekur ederim aslın da hec kilolu biri değilim tatlı da çok canım çekmiyor ve 3 aylık gebeyim 52 kilodan 53 oldum 3 ayda bir kilo almışım neyden olur şekerin yüksek çıkması acaba?
Yani hic bilmiyorum canim benimde biraz yüksek çıkıyordu. Ama benim kiloda vardi. Birde ailede var. Belki ondandır.
-Reklam-
0 oy
Ben hamile diilim de hamile kalmak icin uğraşıyorum benimde kan şekerim yuksek doktor ilac verdi ilac kullanıyorum hergun 
0 oy
(38 puan)

Hamilelik sekeri birseye bagli olmadan olusabilir. Sizin zayif ya da onceden seker hastasi olmamaniz bunu etkilemez. Seker yuksekliginin derecesine gore rejimle ya da ilacla onune gecilir. Doktorunuz gerek gorurse bunun icin sizi bi diyetisyene yonlendirir. Doktora gidene kadar sekerli seyler yememeye calisin aniden sekeriniz artmasin. Hamilelik sekeri cikanlarda amniyon sivisi cogalmasi ve buna bagli olarak erken dogum riski olusur. Fakat duzenli beslenme sporla bunun onune gecebilirsiniz.


Tiroid icin de belirli bir seviyenin ustunde hormon ilacina baslaniyor. Eger tiroidiniz ilac kullabilacak duzeyde yuksekse ve ilac kullanmiyorsabiz bebekte zeka geriligi yapar. Bu yuzden duzenli olarak ayda 1 kan tahlili vermek gerekir. Tiroid ilacinin bebege bir zarari yoktur. Tiroid icin endokrinolojiye gitmelisiniz bulundugunuz yerde yoksa dahiliye de bakar.


Saglikla kucaginiza almanizi dilerim <3

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 244 göst.
0 oy
0 cevap 69 göst.

654,215 soru

3,439,788 cevap

4,273,398 yorum

184,850 üye

...