0 oy
285 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (70 puan)
Normal doğum hakkında detaylı bilgi alabilirmiyim
Gebelik haftası 23

4 Cevap

0 oy
(1,351 puan)
Normal doğum yaptım canım suni sancı ile başlatıldı.39+4te zaten badlatmasalar geceden bel ağrım vardı bı kaç güne belki kendi sancilarimla da doğum yapabilirdim. 8 saat sürdü güzel bir doğum oldu. En azından sonuç olarak :) neredeyse 3 yıl sonra tekrar doğum yapacağım inşallah bu daha hızlı gelişir:) sizde normal doğum yaparak sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi:)
(1,351 puan)
Merhaba canım ben zayıf biriyim normalde 46 kg ile hamile kaldım sadece göbeğim ve yüzümden kilo aldığım görünüyordu 14-15 kg aldım. Son aya kadar esas kilo alacağı aya kadar bebeğimin kilosu hep iyiydi önden gidiyordu. Son ay bende 1 kg falan aldım belki daha az. Ve her gittiğimde bana bebek 2700 2800 dediler. Kilo almıyor dediler defalarca doğumhane ye gittim bir kez tansiyonum 13 çıktı diye hep çağırdılar. Daha da yükselmedi zaten. Birde evde hareket edince eğilince falan sümüksü akıntım geliyordu. Tıkaç açılmaya başlıyordu son günler yürüyüş falan yaptım. Yine gittim 2800 dedi kilo almıyor gecede belim ağrıyordu nstde sancı çıktı sanırım 1 cm falanda açıklık vardı. Doğunca kilo alır gelişimi tamamlanmış dediler. Öyle suniyi taktılar canım hemen sancılarım geldi. 8 saate doğru bı anda açıklık ve ikinmam geldi 2 ikinmaya doğumun gerçekleşti.Ve bebeğim 3060 Gr doğdu ultrasonda yanıltabiliyor sende bol bol hareket et squat yap ilişki bebeğin hemen gelir inşallah :)
(905 puan)
Anladım canım çok şükür sonu güzel bitmiş. Ben de yapıyorum dediklerini sürekli hareket halindeyim. İlk gebeligimde doğumdan bi hafta önce nişan dedigimiz şey gelmişti. Bunda da tam geçen hafta bugün aynı akıntıda geldi nişan diye tahmin ediyorum. Bi kaç gündür ağrılarım durmuştu 3 gündür tekrar başladı dün nst de kasılmalar çıktı düzenli ve sık olursa gel demişti doktor. Bakalım hayırlısıyla nasip olur inşallah çok sağol cevap için
(1,351 puan)
Doğum yakın o zaman canım bı kaç güne gerçeklesir inşallah :) sağlıcakla gelsin yeter ki :)
(905 puan)
Amin canım Allah razı olsun
(1,351 puan)
Senden de ins canım
-Reklam-
0 oy
Ben henüz yapmadım. İnşallah yapıcam yakın zamanda. 

-Normal doğum için öncelikle çatınızın uygun olması lazım ki bebek oradan geçebilsin. 

-bebeğin çok aşırı kilolu olmaması lazım

-kanala girmiş olması lazım. Yani makat gelişli olursa normal doğum olmaz.

-10 cm açıklık olması lazım. İlk hamilelikte genellikle açılma daha uzun sürüyor. 3cm açıklık tan sonra saat başı 1cm açılma, ikinci ve sonraki doğumlarda saat başı 1,5-2cm açılma oluyor.

-3 cm açıklığa ulaşana kadar en zor süreç, sonrası rahatlıkla geliyor.

-3 veya 5 cm açıklıktan sonra epidural iğne alabilirsiniz. Sırtınızdan igne yapılıyor. Belden aşağısını hala hissediyorsunuz ama sancıları hissetmiyorsun. Yani ıkınmada sorun olmuyor. İğnenin dozunu kilo ve boyunuza göre yapıyorlar.

-ıkınırken çok ani ve şiddetli yapmamaya çalışın, bu perinenin(vajinada) yırtıklara sebep olur. Dikiş olma riskini azaltmak için son ayda perine masajı yapmayı kesinlikle ihmal etmeyin.

-doğumunuz su gelmeden, nişan olmadan hatta sancı olmadan bile başlayabilir. Ama en ufak bir sorunda mutlaka doktora gidin. 
(664 puan)
Bir normal doğum yapmış biri olarak verdiğiniz bazı bilgilerin yalnış olduğunu belirtmek isterim. 6 cm açıklıkla hastaneye gittim kendi sancıma ek olarak saatlerce suni sancı da çektim . Yani 3cm açılmadan sonra gerisi rahatlıkla gelmeyebilir. Benim çok zor olmuştu aklıma geldikçe de korkuyorum ...
Doğrudur, haklısınız, henüz başıma gelmedi, yaşamadım. Ama bu yazdıklarımı doktorum ve gebelik kursuna gittiğim ebe söyledi. Sanırım genel olarak öyle oluyor ama sizin gibi istisnai durumlarda olabiliyor.
0 oy
(750 puan)
Ben tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım ve kendi isteğimle sezeryan doğum yapmak istedim normal doğum yapabilecekken... Ama iş bu ya doğumuma bir hafta kala covid pozitiftim ertelendi sezeryan benim istegimle .. karantinam bitti ertesi gün bebeğimi görmek için Dr a gitmek istedim ama o gece sancılarım başladı hastaneye gittiğimde açılmam bayaa olmustu ve normal doğum ile dünyaya geldi bebeğim size söyleyeceğim tek şey doktor ve ebelerin yönlendirmelerine harfi harfine uyun bu sizin için hem kolaylık hemde rahat olucak Allah'ın izniyle eğer bir sorununuz yoksa şimdiden yürüyüş ve bol bol hareket edin benim hamileliğim riskli olduğu için hareket yasaktı ama bunun zorluğunu çokça yaşadım bana çömelmen gerek dediklerinde dizlerim tutmadı şuan bir riskiniz yoksa doktorunuzun önerdiği sürelerde yürüyüş mutlaka yapın 
0 oy
Çok ama çok yanlış bir post açmışsınız . Şimdi herkes size kendi doğumunu anlatacak . Kimisi zor doğum yaptı kimisi çok kolay yaptı kimisi kesinlikle tavsiye edecek kimisi asla yapmayın diyecek. Ama herkesin acı eşiği farklı , vücut yapısı farklı herkesin gebeliği ve doğumu çok farklı . Bu yüzden sizinki de herkesten farklı olacaktır. İyi veya kötü hiç kimsenin doğum hikayesini dinlemeyin bence. Sizinki size özel olacak .

656,649 soru

3,449,161 cevap

4,284,900 yorum

185,487 üye

...