0 oy
535 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (85 puan)

Herkese merhaba, 

38+3 teyim doğumum yaklaştıkça, doğum sonrası dönem ile ilgili endişelerim de artmaya başladı. Hepimiz sağlıkla kucagimiza alalım bebislerimizi inşallah ama hastaneden eve geldiğinizde nasil hissettiniz, sizi en cok zorlayan ne oldu? Gerçekten saçınızı dahi tarayamayacak hale mi geldiniz örneğin :) önerileriniz var mi ? Kendini salmadan, birakmadan bu dönemler atlatilabilir mi sizce? tecrübeleriniz ben dahil bir cok anne adayı için ışık olabilir :)

Gebelik haftası 38+3

16 Cevap

+1 oy
(1,684 puan)
Bence hamilelik daha zor dogsun istiyorum biraonce saglikla:-)
(510 puan)
Bende vallahi  :)
(85 puan)
Ben de cok yoruldum hamilelikten, herkes bu iyi günlerin dahaa bu zamanları ozleyeceksin diyor ama hareket özgürlüğü diye bir şey kalmadı resmen :/
(1,684 puan)
Yaa bebek uyumaz aglar şu bu ya zstn isteyerek yaptik niye zor gelsin :-) vala hamilelik daha yorucu simdiden daha 16+3 um kalca agrilari basladi gece bin defa uyaniyom bide kkrona olduk ilac ta kullanamiyoz:-) bebegim saglikla gelsin uyumam dururum basinda:-)
(85 puan)
Cok gecmis olsun bir an once sağlığınıza ve bebisinize kavuşun inşallah :)
(510 puan)
öyle oluyor zaten ya insan nefesini bile dinliyor uyurken yaşıyor mu nefes alıyor mu diye :) ih dese uyaniyor insan
-Reklam-
+1 oy
(616 puan)
Kotu oldu ya ilk bebegimdi inanilmaz bir sorumluluk duygusu beni ezmisti. Aman Allahim onun hayatta kalmasi benim elimdeydi ya yanlis birsey yaparsam nolurdu ?Ayni zamanda ona birsey olcak diye aklim cikiyordu. Ne yapmam gerektigi hakkinda en ufak bir fikrim yoktu.Agliyordu neden agliyordu ?nasil susturcaktim ?ya susturamazsam? Ya aglarken birsey olursa ? uykusuzluk cok kotuydu kolik bir bebekti reflusu vardi surekli kusardi  sabaha kadar uyaniktim esimi uyurken gordugumde onu bogmak istiyordum.Esimden nefret eder olmustum.Bebek agliyordu ben agliyordum. Reflu oldugu icin sallamayi biraktim anda uyaniyordu cunku refluden oturu onunda cani yaniyordu. Gunduz uyuyamiyordum uyurken salliyordum uyanikkende cok huysuzdu kesinlikle durmuyordu. Bir noktadan sonra uykusuzluk o kadar kotu olmaya baslamisti ki karsimdaki kisinin konusmasini duyuyordum ama anlamiyordum bos bos bakiyordum. Kusura bakmayin ama harika gecmedi ve su anda 9 yasinda arkama donup baktigim da depresyonda oldugumu anliyorum.bir daha cocuk yapmamaya tovbe ettim. Su anda hamile olmamin sebebide sirf hayatta yanliz kalmasin bir kardesi olsun istemem yoksa yine cesaret edemezdim.Su anda 32 haftalik hamileyim ne kadar tecrubem olsa da korkmuyorum degil ama bu bir surec en azindan bitecegini herseyin yoluna girecegini biliyorum. Uzgunum keske guzel seyler yazabilseydim ama bana bunlari yasatan oglum icin gozumu kirpmadan canimi veririm cok degisik bir sevgi bu iyiki varr iyiki benim oglum onsuzlugu dusunemiyorum bile.
(510 puan)
Ne güzel ne içten yazmışsınız çokça dürüst bir şekilde gerçekten çok zor hele ki ilk çocuk.. ben de size şunu canı gönülden diliyorum umarım 2. Daha kolay daha mutlu geçer yardım edeniniz çok olur herşey daha iyi olur :)
(85 puan)
İkinci çocuğunuz cok uslu olur umarım bu sefer rahat edersiniz :)
(616 puan)
Umarim insallah benim temellimde o yonde bakalim yasayip gorcez :)
(616 puan)
Amin canim insallah bunu o kadar cok istiyorum ki hergun dua ediyorum :(
+1 oy
(758 puan)
Cok guzel bi duygu ama uykusuzluk zor,bizim ki gazli ve coklu besin alerjisi var, gunler zor geciyo anlayacaginiz,caninizi sikmak istemem ama hazirlikli olun, insallah gazi falan olmaz uykuyu seve bi bebis olur :)
(85 puan)
İnşallah :) uykusuzluk şu hayatta en zorlandığım şey malesef tahammülsüz biri oluyorum istem dışı ama alışmak zorunda olduğumu biliyorum, hayırlısı olsun :)
(758 puan)
Benimde oyleydi herseye dayanirdim da uykusuzluga dayanamazdim, ama annelik sanirim dayaniyosunuz alisiyosunuz :)
+1 oy
(901 puan)
Wala 2 oğlum War biri 6 diqeri 1 bcuk anasinifina qdyor seneye okula baslicak ben 38+5 günlük hamileyim sdce doqurmk istyorum sonrasi Allah kerim sdce doqum beni Cook korkutuyor bu sefer nedense çok ağrılı qeciyo ama qelmk bilmedi sdce şuan doqum sürecini atlatmak istyorum snrasina bkicaz artk :)))
(85 puan)
İnşallah akıllı,sakin bir bebiş olur.. Sağlıkla kucağınıza alin :)
(901 puan)
Amin inşallahhh bu mubrek qunde ilk önce bütün hamisler bir awazda kurtulsun snra bebislerimiz uyuyan gazsız uslu sakın bir bebiş olsun :)
0 oy
(433 puan)
Evet bebek zorluyor ama bir kuş kadar hafif oluyorsun inanki bebeginle vakit çok güzel geçiyor benimki ikinci gebelik hafiflemek istiyorum artık 
(423 puan)
kesinlikle katılıyorum size çok zormuş ilk hamileligim  :)
(433 puan)
Evet benimki ikinci gebelik okdr zorki  Bi dogursam varya bebisle beraber gelecem dünyaya
(85 puan)
İnsallah bebisler doğunca rahat edebiliriz hepimiz.. son haftalar cok zor derlerdi gerçekten öyleymiş, cok yoruluyorum artık ben de..
(433 puan)
Allah yardımcımız olsun inşallah
(407 puan)
Ahh canım ilk zamanlar da bulantı kusma 20.haftaya kadar öldüm bittim. Şimdi de ağırlaştım bide 2.5 yaşındaki kızımın peşinde bu halde koşturmak çok çok daha zor :)) hatta dua ediyorum inşallah 40.haftayı beklemez 37 38 de gelir diye :)))) Rabbım tez vakitte hepimizi kurtarsın arkadaşlar elbet zaman Bi şekilde geçiyor :)
0 oy
(1,298 puan)
İlk gebeliğimde 40 gün annemde kaldım ama eve ağlayarak geldim hatta baya bir evede bebekle alışamadım annemi aradım sürekli ama insan o yoğunluğa alışıyor doğuma 10 gün var iki çocuklu nasıl olacak bende onu düşünoyırumm :)) 
(5,671 puan)
Ben 2 ay kaldim annemde esimle anneme postu serdik. Sonra dedik tamam bakariz eve gdelim cuma gttik pazar tekrar anneme tasindik  :)))  9 ocakda dogurdum  27 nisanda  kendi evime gecdim . Mart 5 inde kira kontratimiz bitiyordu tasinacagiz dedik.annemlere yurume mesafede   3 dk mesafede  ev bulduk.sagolsun mqrkete gttikce bile geldi  birkqc satte olsa dinlendirdi.suan yaArken bile aglayasim gelio :))2. Ccgu asla yapmam diyordum kazayla oldu  ilk kizim 5  yasinda.annem 3 yildir dioki sen dogur bi tek emzir b3n bakarim ona ram3n cesaretim yokdu.kazaylq bi anda hqmile oldugumu ogrendim  kqra kara dusunuom  ayni seylerimi yasiycam diye :)  ama her bebek bir degil kimi bebek masallah ses sedasi cikmio  konuşma evresine kadar giki cikmayan sesini duymadigim ccklar var kuzenlerimin  :)
(1,298 puan)
Yaa kesinlikle aynı şeyleri hissediyoruz annem bu doğumda çalışıyor kış günü evi sobalı ne halt yicem die onu düşünüyorum dediğin gibi altını temizler oynatır eder bir emzirmeye kaldırırdı beni annelik şu hayattaki en güzel şeymiş gerçekten
(5,671 puan)
Rabbim saglik versin tüm anneler gercekden en cok dogum zamani kiymetini anlamiştim annemin :)
(85 puan)
Hayırlısı olsun ya hakkımızda, dayanma gücü versin hepimize :)
0 oy
(819 puan)
Ben cok zorlanmistim bakamamistm hic saolsun annem hep bakti etti zor gecmisti benm alisamamistim smdi wc ye zor gidiyorum 3.5 aylik olduk:))
(85 puan)
Cok şükür annelerimiz yanımızda :)
0 oy
(510 puan)
Bende tam tersi sağlıkla biran önce doğsa diyorum. Şuan o kadar zorlanıyorum ki hem ruhen hem fiziksel olarak.. Doğunca evet uykusuz  kalıyor insan yorgun oluyor felan ilk 40gun endişe her türlü duygu oluyor ama bitmiş kendi vücuduna kavuşmuş oluyorsun :) 40dan sonra da düzen oturunca herşey yoluna giriyor cnm :)
(510 puan)
Valla azalttım ama iki çocuk var bide bu acilmam var yatıyorum sormayın ne haldeyim
(299 puan)
Oyy hemde iki çocuk daha var seninki daha zor ben bana kurban oluyum Bi koca var evde o kadar o da sağ olsun yemegi vs yapıyor Allah var ona rağmen ben sadece hamilelegin zorluğundan şikayetçiyim valla
(510 puan)
Oo yemek yapıyorsa valla dünyaya bedel cnm :) ben o kdr yoruldum ki işte herşeye yetişmeye çalışmaktan bebek heliyordu erkenden nerdeyse.. smdi annem var sağolsun o yapıyor herşeyi de az totom rahat gördü :)
(299 puan)
Iyi bari sevindim  ay yat dinlen valla yürüyüş yapıyor musun peki hiç ben pek iş yapmadan her gün yatıyorum neredeyse gün içinde 2 saatte uyuyorum öğleden sonra :))
(510 puan)
Yok cnm yürüyüş felan yasak şuan yat dinlen dedi Dr ayakta biraz durayım ki oturunca bile bebek toplanıyor rahim kasılıyor. Çok beklemez gibi geliyor benm bebekte bakalım :)
0 oy
(6,097 puan)

Güzel soru, keşke ben de sormuş olsaydım doğumdan önce :))

Öncelikle herkesin farklı oluyor bu dönem. Ama genel olarak yoğun duygusal bir dönem oluyor. Evimiz bir anda kalabalık olunca ben bocaladım. Her akşam annemler ablamlar kayınvalideler bizdeydi. En çok kayınvalidemin "Meme arıyor meme" lafı sinirimi bozuyordu :)) Ona da çatır çatır cevap veriyordum ama :)

Yoğun duygusal olmuştum ben, ama 1-2 haftada geçti. Bebeğim de çok zordu, gaz kolik ne ararsan vardı. İlk 50 gün de bebek açısından zor oldu. Sonra yavaş yavaş düzeldi Allah'a şükür 

(85 puan)
Bu dönemde insan sadece destek bekliyordur eminim. Bütün o fiziksel, ruhsal ve yaşamsal değişimin üstüne bir de cevredekiler köstek olunca iyice katlanılmaz hale gelir.. Darısı başıma inşallah hayata yeni bir birey getirmek ve onunla yaşamayı öğrenmek cok zor..
0 oy
Sezeryan oldum cok agrılarım var ama bebegime baktıkca acıları unutuyorum, onu emzirmek emzirirken ellerine dokunmak dünyanın en güzel hissiymiş, Rabbim herkese nasip etsin
(85 puan)
Amin inşallah :))
Kızlar iki gün oldu ben sezeryan olalı, bebegimin suyu bittigi icin acil sezeryan oldum, bende pamuk gibi kolay bsey sanıyordum ama bu imtihanda başkaymış, ameliyat sonrası kalkmak cok zor karının ici cook sızlıyor benim öyle oldu inanın, ablam normal yapmıştı sancılarda cok zorlandı ama dogum sonrası hiç benim gibi değildi, yani demem o ki iki dogumda kolay değil, en iyisi hakkımızda hayırlısını istemek, emzirirken inanın karnımın acısınıda mememin acısınıda unutuyorum aglayasım geliyor sevgiden öyle pamuk oluyolar ki, 37 haftalık dogurdum , daha var diye beklerken bi anda kucagıma aldım evladımı, sezeryan olunca sütüm gelmez diye de dusunmeyin, bebegi hep memenize tutturmaya yardımcı olacak bir tecrubeli yakınınız varsa sütte cok guzel geliyor, kiraz kadar midesi oluyor zaten iki damla gitse bile yetiyor, sezeryanda süt gelmez diyenlere inanmayın, bebek cekince illaki gelecek hormonların etkisiyle, ne mama ne biberon koydum cantama, Allahda yardım etti hamdolsun
(85 puan)
Bebeğinize de size de sağlıkli bir ömür dilerim :) herkesin doğum tecrübesi nasıl da farklı oluyor, her birimiz farkli şekilde tecrübe edeceğiz demekki. Hepimiz için hayırlısı olur inşallah süt konusunda da sorun yaşamadan atlatabiliriz hepimiz :) tecrübelerinizi böyle paylaştığınız için teşekkür ederim
Bende teşekkür ederim hepinize kesinlikle herkesn vucudu farklı, normal dogumda da sezeryandan da ikisinde sıkıntı yaşayan da var yaşamayan da  var, herkesn dogumu kolayca geçsin inşallah, kmseyle kendimizi kıyaslamamak lazım, tecrubeler kişiye özel oluyormuş :))
(299 puan)
Çok sevindim sağlıkla almışsınız kucaginiza  darısı bizlerin başına inşallah :) süt konusunda da inşallah Bi aksilik yaşanmaz da yeterli olabilirim bunun içinde elimden geleni yapmaya çalışıyorum doğumun  kolay olmasını beklemiyorum ama umarım hangisi bebeğimiz jcin ve bizlerin sağlığı içi iyi olacaksa o şekilde olsun sabırla bekliyoruz:))
0 oy
(571 puan)
Yok le o kadar değil çocuğuma da baktım kendime de agdami yaptım saçlarımı dizlestirdum makyaj yaptım yenidoğan bebek çok falza uyur uyuncq bı saat bende uyuyorum gerisi uyudugundaki saatleri kendime harcıyorum önemli olan kundagq alıştırmak Gazina dikkat etmek bide gece uykusuna alıştırmak o kadar gerisi zaten çok kolay uykusuz mu banyo yaptır gazı mu var banyo yaptır heme uyuyor
(85 puan)
Ben de bunu istiyorum, kendimi salmadan hem kendime hem çocuğuma yetebilmek. Her tecrübe cok farklı belli ki benim yanımda annem ve kayinvalidem de olacak inşallah onların da yardımıyla daha kolay ve hızlı atlatabilirim ilk zamanları
(571 puan)
Emzir altını degistir ver onların eline çok rahat edersin valla
0 oy
(1,797 puan)
İlk bebekte heeşey zor. Çünkü anneliği bilmiyorsun.inşallah sana destek olabilecek insanlar vardır.her bebel farklı bazı bebekler sakin oluyor vaktin oluyor bazı bebekler hiç durmuyor evet saçını tarayamıyorsun.o yüzden her fırsatta dinlen uyu kendine vakit ayır.ev temizlicem iş yetiştiricem die uğraşma. Zamanla bebeknhayata sen ona ve onunla hayata alışacaksın ve herşey çok daha kolay olacak.

Hiç korkma sadece bir kaç hayatını düşünme .
(85 puan)
Annem ve kayinvalidem yanımda olacaklar ama işte herkese ve her seye yetmeye calisarak kendimi zorlayacagima eminim. Duzenimin bozulmasına hiç alışık değilim çünkü ama tabii ki artik bu düzeni bebeğime uydurmak zorunda olacağımı biliyorum :) inşallah sakin bir bebeğim olur
(1,797 puan)
Şimdiden şunu aşıla kendine hiç birşeye yetişmek ve yetmek zorunda değilsin . Sen ne kadar sakin ve stressiz olursan bebekte o kadar rahatlayacak. Madem anneler olacak yanında bırak onlar ne yapacaklarsa yapsınlar sen kendine ve bebeğine vakit ayır.2 çocuk annesi 3. Yü bekleyen bir gebe olarak söylüyorum bunları.ilk lohusalığımda yaşadığım şeyleri 2. De yaşamadım.çünlü aynı hataları yapmadım. Ayrıca her yardımı kabul et sakın ben yaparım die diretme .
(85 puan)
Çok teşekkür ederim, çok kıymetli bu fikirlerin hepsi
0 oy
(651 puan)
Bence eğer çocuğa tek bakıyorsan hamilelik ve doğum daha iyiydi çünkü çocuğa tek bakarken hersey daha zor oluyor eve gelince basbasa kalınca diyorsun ki eyvah ne yapicam ilk olunca bilgi de yok en ufak biseyde bazen panik oluyorsun ve kolik bir bebekse daha beter ben ilk xocugumda uyku ne bilemedim kızım 22 aylık olana kadar bide üstüne kuvezde kaldı o daha beter di ama tabi herkesin bir hikayesi var şuan 2. Ci gelecek nasipse takvime göre 14 gün sonra iki çocuk ne yapacağım bilmiyorum çünkü ilk kızım 1. Sınıf okula götürecek alacak  kişi gerek en azından hava ısınan kadar o süreç bide ikincinin gelmesiyle kızımın kıskançlığı ona ilgi azalması bana daha zor geliyor 
(85 puan)
Allah yardımcınız olsun.. benim yanımda annem ve kayinvalidem olacaklar umarim sakin ve uslu bir bebiş olur ve bu dönemi sağlıkla atlatırız :)
0 oy
(585 puan)
Benim üzerimde bütün doğum yöntemlerini denediler resmen en sonda artık acil sezeryana aldılar. Bebişimiz 5 günlük 5 gündür sadece bilfiil ağlıyorum. Kaynanamla annem bize bakmaya kaldılar. Bana demedikleri çektirmedikleri eziyet kalmadı 5 gündür. Çocuğumdan soğutacaklardı az kalsın. Ama onun kokusu hissi o kadar güzelki bütün eziyetlere o dayanılmaz sancılara bana yapılan bütün o baskılara rağmen iyiki anne olmuşum iyiki bebeğim sağ salim kucağımda diyorum. 
(85 puan)
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah :)
0 oy
(87 puan)
İlk anne olduğumda üzerime öyle bi sorumluluk bindiğini anlamıştım ki Allahım ben bi ömür bu sorumluluğu nasıl taşıcam dedim, ne yaptım ben dedim tabi bu lohusalığın vermiş olduğu psikoloji düşünsenize uykunuz herşeyiniz artık küçük bir bebeğe bağlı tabi sonra lohusalık bitti oğlum yaklaşık 2 aylık oldu gülümsemeye başladı sonra dedim ki bu olmadan yaşayamam artık öyle bir his. Aslında anlatılmaz yaşanır diyeyim size. Zaten sütüm olmadı stresten biraz yediklerime dikkat ettim hemen eski halime 49 kiloya döndüm. Ojemi de sürerdim saçımı da tarardım yani o işler biz de bitiyor ya, ilk zamanlar 40 çıkana kadar bebeği yalnız bırakamıyorsunuz tabiki yeri geliyo tuvalete gidemiyorsunuz ama sonra herşey yoluna giriyor. Sabırlı olun yardımcınız olursa yanınızda daha iyi olur ben yalnızdım ondan daha zor geçirdim. 
(85 puan)
Ben de o psikolojiye girdim açıkçası şimdiden ben nasıl bir sorumluluk altındayım diye diye kendimi bitiriyorum. Bir düzen değişimi gerçekten zor olacak.. umarım ben de kisa sürede yeni duruma alışabilirim, teşekkür ederim :)
(87 puan)
Rica ederim öyle bi alışıyorsunuz ki bazen bi yere giderken çocuğunuzu birine bırakmışsanız üzerinizde sizi rahatsız eden bi rahatlık oluyo o kadar ki o sorumluluğa alışıyorsunuz :)) annelik çok başka bişey hele ki size anne diye seslenmeye başlasın bir kere anne demesi dünyalara bedel oluyo.
(85 puan)
Motive oldum gerçekten cok teşekkür ederim, bunları duymak doğuma ramak kala çok iyi geldi :)
(87 puan)
Hiç korkmayın anne olunca allaha şükredersiniz bu duyguyu tattırdığı için. Çünkü bu duygudan mahrum olduğunu düşünmek bile istemezsiniz. Annelik dünyanın en güzel duygusu. Allah kolay kurtarsın hepimizi.
0 oy
(586 puan)
Akışına bırak bence kendine biraz zaman tani hemen toparlanmak zorunda değilsin öyle acelecilik daha çok yorar ve psikolojik olarak kötü etkileyebilir 40 gün müsade et kendine sonra toparlarsin beni en cok yoran uykusuzluk olmuştu 
(85 puan)
Uykusuzluk benim de en zorlandığım şey, su anda bile geceleri bes alti defa uyanıyorum ve her gün cok daha yorgun hissediyorum bir de ilgi bekleyen bir bebekleyken cok daha zor olacagina eminim.. teşekkür ederim bu süreç belli ki hem cok zor hem de çok güzel olacak

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 212 göst.
16 Aralık 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Duygu_d (676 puan) sordu
0 oy
17 cevap 664 göst.
20 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde 1998 remziye (20 puan) sordu
0 oy
6 cevap 619 göst.

650,277 soru

3,424,403 cevap

4,256,573 yorum

183,765 üye

...