0 oy
490 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (566 puan)
Onu toplu yada aylık olarak alacağımız o mu yani yoksa 16hafta dışında sadece doğum için ekstra para veriyor mu devlet 
Gebelik haftası 36

5 Cevap

0 oy
(324 puan)
Bende şurada bekleyim
-Reklam-
0 oy
(153 puan)
16 haftalık toplam ücretli doğum paramız var. Brüt ücretin 3/2 si olarak hesaplanıyor. İş veren eğer ki raporunuzu aylık olarak sigortaya bildirirse normal maaş alır gibi aylık olarak ptt ye yatacak. Ama eğer ki iş veren 16 haftanın hepsini tek seferde sigortaya bildirirse 4.ayınız bitince toplu olarak ptt ye ücret yatacak. Onun haricinde devletin emzirme ve süt parası var ve onu tek seferde tüm doğum yapanlar alıyor. Emzirme ücreti 316 tl, süt parasıda sanırım 200 gibi birşey. Emzirme ücretini sigorta doğum parasıyla beraber yatıracakmış. Süt parasınıda belediyeden kimlik çıkarırken babası alabilirmiş. Aynı zamanda çoğu belediyenin doğum yapan annelere bez ıvır zıvır gibi hediyeleride var. Onlarada belediyeden başvurup alabiliyorsunuz. 
(566 puan)
Belediye ye doğum.yaptim.diye mi gidiyoruz o an.onlari.mi.veriyor
(153 puan)
Yok canım daha neler :)
(153 puan)
Belediyeye eşiniz kimlik çıkarmak için gidecek bebek doğunca. Giderken doğum kağıdını götürecek. Onunla beraber orda söyleyecekler zaten veriyorlarmış hemen süt parasınıda
(21 puan)
Hemen verilmiyor doğum raporu ile başvuruda bulunuyor sosyal yardımlaşmaya başvurudan sonra 2 . Ayda  annenin adına PTT ye yatıyor  söylediğim devlette doğum yapanlar için verilen doğum yardımı
(6,101 puan)
Her belediyede yok, her aileye de yok. Bilgi kirliliği olmasın. Maddi durumu iyi olan ailelere yok.
0 oy
Eger çalışan biriysen evet dogum oncesi 8 hafta dogum sonrasi 8 hafta olarak 2 ayrı para alıyorsun. Ayrica emzirme parasi ve dogum parasi aliyorsun. Emzirme icin hiçbir yere başvurmaya gerek yok. Dogum parasi içinde esin senin kimliğin ile sosyal yardıma başvuruda bulunuyor. O da yatınca mesajla bildiriyorlar sana ptt den gidip alabiliyorsun. Dogum rapor paralarını ve emzirme parani e devlet 4a/4b isgorememezlik kısmından takip edebilirsin. Nereye yatacagi ne kadar yatacagi vs hepsi o kısımda yazar. Eger e devlette bankan tanımlı ise rapor paralarinda banka hesabına yatar yoksa ptt ye yatar.
Zaten dogum parasi hariç diğer işlemler için bir sey yapmıyorsun. Sadece raporlarını muhasebeye teslim etmem lazım. Dogum parasi içinde esin veya sen gidip yapman lazım. Yoksa rapor parasi ve emzirme parasi otomatik yatiyor. Yukari da da dogum parasi hariç diğerleri için bir islem yapıyorsun diye yazmadım iyi okursan.
(6,101 puan)
Muhasebeye rapor da vermedim ben. O da sisteme otomatik düşüyor zaten. Eşim de hiçbir yere gitmedi.
Zaten muhasebeye gidip vermiyorsun fotoğrafını yolluyorsun. Sisteme girmesi lazım. Dogum parasi da gidip yapılıyor. Ne zaman doğum yaptin sen?
(6,101 puan)
9 Kasım'da doğum yaptım. Muhasebeye özellikle sordum bir şey yapmam lazım mı diye yok ben görüyorum zaten dedi.
Ilginc bilemedim canim o zaman ben temmuzda doğum yaptım bu söylenen her şeyi de yaptım. Dogum parasi da gidiyorsun normalde senin veya esinin başvurması lazim. Etrafımdaki bir cok kisi de oyle yapti.
0 oy
Şimdi birsey sorayim doğum parası için başvuru nereye yapılacak anlamadım 
Esin veya sen dogum belgesi ve senin kimliğin ile aile,  calisma ve sosyal hizmetlerine gitmeniz lazim.
Sanki ilk kızımda öyle birsey hatırlamıyorum direk kimliği çıkarınca doğum olduğu anlaşılıyor kaydı oluyor diye biliyorum tabi tam hatırlamıyorum 4 sene geçmiş aradan
2021 de dogum yaptim canim dogum parasi icin esim gitti benim kimliğim ile o şekilde başvuru yaptı. Ptt den gidip aldim.
0 oy
(6,101 puan)
Herkes uzun uzun yazmış kafa karışmasın.

Doğumdan hemen sonra doğum parası yatıyor. Neye göre hesaplanıyor bilmiyorum bana 4 bin civarı yatmıştı.

Bir de 16 hafta bittikten sonra rapor ödemesi yatıyor, o da 39 bin gibi bir şeydi.

Tüm bunlar için belli bir süre SGKlı çalışıyor olmanız yeterli. Başvuruya gerek yok. 

E-devlet üzerinden takip edin, yattığı zaman belli olur orda.
(254 puan)
Googledan baktim simdi 16 haftalikken diye anladim yazdiqinizi :)
(254 puan)
E devlette nerde yaziyor takip icin nereye qireceqim ben bulamadim
(6,101 puan)
SGK kısmında ödemeler diye bakın. İş göremezlik ödemesi diye geçiyor.
(566 puan)
Üç yıldır belediyede çalışıyorum toplu para alicam birde doğum parası adı altında d.ixni 4aylik değil mi bana 170 16haftalik dışında para yok 16hadta muhasebe tek seferde bildirirse o toplu oluyor dedi

648,003 soru

3,415,870 cevap

4,246,342 yorum

183,160 üye

...