0 oy
180 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (306 puan)
Baştan sona anlatrmisinz çok açılımı sonra fln acıtıyor mu nezmn iyileşiyoruz ilk ne yapıyorlar ne gbi süreçten geçiyoruz 
Gebelik haftası 37

1 cevap

0 oy
Canim benim sabah gidiyorsun hastaneye sana oncelikle anestezi doktoru sorular soruyor. Ne olacağına karar vermissen ona gore ilerliyor. Kan aliyorlar(benden almislardi) Dogumdan once lavman yapılıyor. Sonrasinda hazırlanıp dogumhaneye gidiyorsun. Benimki genel oldu. Bayiltilar. Ayilmaya başladığımda hala aşağıdaydim.kendime gelince bebegimi verdiler zaten kucağıma. Sonrasinda sonda ve alttan kanama muayenesi yaptılar, sondayı çıkarttılar. Gaz cikti ama doktorum tuvaletimi yapmadan cikartmadi. Yapamayınca yine lavman yapti. Kabizlik olmasin diye. Tavsiye ederim. Hep serum ile agri kesici verdiler. Hastaneden çıkana kadar agri kesici verdikleri için ben cok agri yasamadim. Ilk gun destekli ikinci gun desteksiz yurumeye basladim. Yataktan bile kendim kalkabiliyordum. Ertesi gün hastanede yikandim. Hastaneden çıkınca biraz kambur yürüyordum. Birde kaburga ağrım vardi. Yatarken ve kalkarken onda zorlandım. Ama 7/24 bebegimle ilgilendim. 2 haftaya da bayagi toparlanmis oldum. Ama bu kişiden kişiye göre değişir. Aci eşiğine de bağlı. 
(306 puan)
Çok teşekkürler cevabiniz için insallh koly olur korkuyorum
Korkma canim insallah kolay olur senin içinde saglikla gelsin bebegin
(56 puan)
Neden genel oldunuz acaba bende genel istiyorum uyandiginz da odanizdamiydinz bide uyandiginz an o abarttiklari çok ağrıyla mi uyandinz sonrasında kusma falan oldu mu
Benim doğumum temmuzdaydi, yüksek tansiyon vardi canim. Bas agrilarim fazlalasmisti. Doktorumda dogum zamani anestezi doktoru ile konuşarak o gün genel olmasına karar verdi. Iyi ki de öyle olmusum cunku ameliyathane odasına girince bile heyecanlandım.
Odada uyandirmiyorlar canim. Odaya gelmeden önce uyanmış oluyorsun ama ben mesela hayal meyal hatırlıyorum. Yine de tam kendinde olmuyorsun. Evet bir agri ile uyanıyorsun ama serum ile agri kesici verdikleri için ve hafif kendinde olmadığın için cok bir sey hatırlamıyorsun. Sonrasinda herhangi bir kusma, bas donmesi vs yaşamadım. Bu bence daha çok verilen narkoz ile alakali ve  sezeryan in suresi ile alakalıdır.
Ben önceden 5 saatlik bir ameliyat geçirdim. O ameliyat sonrasında bas donmesi ve sonrasında ates olmuştu. Ve kusmadan kendime gelememistim.  Ama sezeryan o kadar uzun süren bir ameliyat değil. Bu yuzden de cok fazla narkoz almıyorsun. Onunla orantılı oldugunu düşünüyorum.
-Reklam-

648,285 soru

3,417,086 cevap

4,247,843 yorum

183,254 üye

...