0 oy
428 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (425 puan)
Hanımlar ben izne ayrıldım yarın baslicam hazırlıklara çantaya kıyafetleri yıkamaya sizde durumlar nedir ?
Gebelik haftası 32+2

17 Cevap

+1 oy
(330 puan)
ilk gebeliğimde kocaman valiz hazırlayıp gitmiştim, yarısına dokunmadım bile. şimdi kendi adıma, edindiğim tecrübeye dayanarak yanıma alacaklarım şunlar:

kendim için: bir takım pijama, bir tane gecelik, sabahlık ya da uzun bir hırka, bir paket depend, bir çorap, diş fırçası ve macun, terlik.

bebek için: 1 tane beşli hastane çıkışı, iki tane iç dış tulum takım, bir penye battaniye, 10 tane bez, ıslak mendil, kaşık biberon.

bebek doğduğu an pişik olmayacak, krem taşımanıza gerek yok. doğumdan hemen sonra sağıp depolayacağınız kadar sütünüz gelmeyecek; dolayısıyla süt pompası, göğüs pedi, süt poşeti gibi şeylere de gerek yok. sürekli kullanıyorsanız göğüs ucu kremi alabilirsiniz. hassasiyet rahatsız ediyorsa göğüs kalkanı alabilirsiniz. bunlar opsiyonel şeyler. 

ek olarak: üzüm-kayısı hoşafı yapıp suyunu götürmek ilk gün için iyi oluyor. doğum sonrası şekerli soğuk bir içecek iyi geliyor, hem de kayısı suyu bağırsakları rahatlatıyor. 

evden hastaneye koca valizle taşınırsanız, dönüşte dikişli halinizle onları geri yıkayıp yerleştirmek ayrı bir eziyet olacak, aklınızda bulunsun. 
-Reklam-
0 oy
(151 puan)
Ben de 33 haftalık oldum ama bir hafta önde gidiyor bebeğim. Doğum adet tarihine göre mi ultrasyona göre mi olur bilmiyorum. İlk gebeliğim. Ben çalışıyorum 37 e kadar çalışacağım.cantami hafta sonu hazırlamaya basliycam . yıkayıp utuleyecm elbiseleri. 16 kilo aldm şimdiye kadar ama çok şükür bir rahatsızlığım yok. Bebeğin hareketleri şiddetli olmaya başladı diyebilirim. Toplanıp ittiriyor sanki karnımı.
Adet tarihine göre doğuma alırlar canım ultrason önem arz etmez doktorlara.
(425 puan)
Walla canım ben de gece yatarken çok ağrı çekiyorum ittirdikce ittiriyor :)
(62 puan)
Sanki sola yatsamda sağa yatsamda eziyormusum gibi geliyor tepiniyor iki tarafta da bende öyle olunca oturarak uyudum ama bugün gündüz çok hareket etmedi korktum bir şey mi oldu acaba diye
0 oy
(144 puan)
Haftamiz günümüz bile aynı ben yıkama ütüleme işini bugün bitirdim çanta hazırlamak kaldı onu da yaparım bu aralar tüm eksikleri aldim 
(425 puan)
Bende bütün eksiklerini aldım bgn dolabı geldi yarın misafirim var cumartesi yaparım inşallah
0 oy
(100 puan)
31+1 olduk 33 34.Haftada baslamayi dusunuyorm
(425 puan)
Walla canm bence şimdiden başla ben şuan bile zorlanıyorum
0 oy
(708 puan)
Mayısın son haftası doğum inşallah benimde canım ben bebeğimin kıyafetlerini yıkadım utuledim.posetleyip koydum kilitli poşetlere, daha eksik olanları tamamliyoruz işte 1 tane 10 ki 2 tane 5 li iintame alt üst iki tane de tulum takım koydum çünkü bir iki gün kalacağız hastanede. Birde çekim için olan takımı var iki tane onun birini koydum diğeri henüz elime ulaşmadı.İki battaniye bir biberon bir emzik 2 emzirme sütyeni  kendime 2 pijama gümüş kapak göğüs pedi göğüs kremi pompa ve süt poşeti bebeğe bol bol corp ve zıbın koydum. Ayriyetten birde pişik kremi koydum daha da hazırlıyorum aklıma geldikçe koyuyorum canım 
(330 puan)
1 tane onlu, iki tane beşli takım; üstüne iki tane tulum takım, üstüne bolca zıbın... sanırım bebek 3 aylık olana kadar hastanede kalma niyetindesiniz. :)

bu yazdıklarınızın en az yarısına elinizi dahi sürmeyeceksiniz, bence yok yere yük etmeyin ama yine de siz bilirsiniz tabi.
(425 puan)
Benimde kısmet olursa 25 Mayıs ama bakalım bende sizin gibi bebetoya kıyafet aldım bakalım ne zaman gelicekler minnaklar
(708 puan)
Teşekkürler nazik yorumun için  @dariyas :) benim hastane ve evimin arası uzak ayrıca doktorum sezeryandan sonra 2 gün tutacak fazla olsun da eksik olmasın diye düşünüyorum fazlası geri getirilir ama eksik olursa hoş olmaz sonucta
0 oy
(430 puan)
İkiz lerde gebeyim kıyafetleri alındı bir makina atma kldi 
(425 puan)
:)) herşeyden iki tane ne kadar güzel
0 oy
(118 puan)
Bende 32. De izne çıktım 34 haftayız hazırlıklar bitti şkür ufak tefek alınacaklar var onları tamamlıyorum saglıcaklar gelsinler inş. 
(425 puan)
İnsallah canim ya tek duamiz o degilmi zaten :)
0 oy
(331 puan)
Bizde 32+3 olduk herşeyimi hazırladım şükür. Artık git gide agirlasmaya başladım daha da ugrasamazmisim sanırım. Dönüp dönüp bakıyorum acaba bişey unuttum mu diye :)
(425 puan)
Bende hazırladıktan sonra kesin oyle olcam :))
(331 puan)
:) :)
0 oy
(4,215 puan)
Hic hazırlık yapmadım sadece kaynanmlar bez stogu yapıp getırdıler anem dıyor kıyafet alma hepsı bendeee herseyını alcam bızde nasıpse esımle nısan ortasındaa odası almayı dusunuyoruz tam takım duzenı olsun herseyı bı tarafta olsun ıstıyorum 31+3
(425 puan)
Canim bence o kadar bekleme hazırla dursun ne olur ne olmaz
(4,215 puan)
Oylede kuzum anem herseyı alıcak ıste ben gurbetde gelınım o alıp yanıma gelıcek alma hıc bısey herseyı bana aıt dedı
0 oy
(1,830 puan)
31+4 olduk canım bizde. Eksileri not ediyorum açıkçasi daha yüzde ellisi yok daha :) aklıma gelen eksikleri yazıyorum 2 hafta içinde alır çantayı hazırlarım herhalde. 
(425 puan)
O kadar çok eksik varmı canim benim ilk hamilelegim ala ala bitiremedim
(1,830 puan)
Var canım ya aslında indirimleri takip ediyorum sürekli bir de para durumu tabi
0 oy
(235 puan)
Çanta hazır geri kalanları yıkamaya başladım ütüyu çıkarmak istedim ama zaman hiç geçmiyor malesef ki 
(425 puan)
30. Haftaya girdikten sonra zaman durdu canm benm için :(
(235 puan)
Aynen  şu kurbağasina döndüm her akşam duşa girmeden uyuyamıyorum o olmazsa miğde yanmadi
0 oy
(1,830 puan)
Tecrübeli anneler.... Hastane çantasına pişik kremi ve alt açma örtüsü koydunuz mu
(425 puan)
Ben koymayı dusunuyorum canm
0 oy
(203 puan)

Bende idari izindeydim 2 gun sonra 32 oluyorm ve dr raporu alip calisacagim insllah 37ye kadar:) genel her seyi hazrladm ama cantaya koymadm. Yatagi da daha nevresim vs onlari gelcek oyle daha ilerleyen haftalarda düzenleyeceğimiz inşallah:)

31+5

(425 puan)
Benm ağrım çok olduğu için 32 de çıktım canm
0 oy
(1,077 puan)
Hiçbirşey imiz yok ablasının küçüklerini giydiricektim buda kız diye ama çalınmış herşeyimiz ne zaman alınacak bir bilimde yok bekliyorum sezeryan olucam mayısın 10 15 gibi 
0 oy
(509 puan)
Çarşamba günü çalışabilir raporu alıp yıllık izne çıkıcam:) tüm hazırlıkları o arada bitircem nasipse içimden bir his 38. Haftayı beklemeyeceğini söylüyor ya bakalım:)
0 oy
(56 puan)
Bende 32+4 haftaligim herşey yıkandı bugün de çantamı hazırlayacağım ütü yapacağım ne olur ne olmaz. Gerçi ilk kızımda 35 36 gibi hazırlamıştım ama yavaş yavaş hazırla birikmesin
0 oy
(1,063 puan)
Ben 27. Haftada hazırladım bitti. Ev temizliği kaldı sadece onun içinde haftaya başlayacağız nasipse

651,323 soru

3,428,555 cevap

4,261,083 yorum

184,097 üye

...