0 oy
168 göst.
Doğum kategorisinde (37 puan)
39+5 haftalık hamileyim doktor en fazla 41 haftaya kadar kendi sancini bekleyebilirim dedi sancı var ama az var 41 haftaya kadar olmazsa suni sancı veririz dedi öyle de olmazsa mecbur sezeryan yaparız dedi neler yapabilirim  doğumun baslamasi için 
Gebelik haftası 39+5

5 Cevap

0 oy
(720 puan)
Kuzenim meryem suresini okuyup bir suya içmiş birde aktardan da meryem ana eli olmış suya koymuş öyle açılması ve sancısı gelmiş dene istersen cnm
(37 puan)
Tesekkur ederim Meryem Ana eli bütün aktarlarda bulabilirmiyim
(720 puan)
Bulursun  orada olmazsa mekke medine mağazalarında var cnm
-Reklam-
0 oy
(452 puan)
Perine masajı yap canım doktorum 36-39haftalarda uygulanırsa hem acıl anın kolay oldugu hemde dogumun anneyi daha az yordugunu söyledi inceleyin bi mutlala uygulayın çok faydasını görürsünüz.
0 oy
(105 puan)
Günde 5 hurma, her gün ananas akşam aç karnına yemekten önce, 1 tatli kaşıgi çörek otu yağı içilecek ayrıca karın kısmına da çörek otu yağı sürülecek. Her gün bir bardak ada çayı, hindistan cevizi yağıyla perine masajı ve her gün 1 saat yürüyüş. Normal doğum yanlısı doktorum dün bunlari doğuma kadar mutlaka uygula dedi.
0 oy
Bu soruyu çok sık görüyorum bu aralar . Vakti gelmeden doğumu kendi isteğinizle başlatmak diye bişey mi var gerçekten ? Bide tarif verenler var onu yap bunu ye diye çok ilginç !
(105 puan)
Benim yazdığım şeyleri doktor söyledi. Bir de bu bebeğin zamanından önce gelmesi için değil daha çok doğumu kolaylaştırmak için. Kesisiz bir doğum, erken açılma ve kolay doğum için. Yoksa elbette bebeği erken doğuma zorlamak diye bir durum yok.
(1,857 puan)
Valla böyle ilginç tarifleri bende anlamıyorum benim doktorumun tek dediği yürüyüş yap bol bol dedi. Doğum sürecinin doğal bı surec olduğunu savunup değişik tarifler yazmak da ayrı bi celiski bence. Madem doğal bı surec verilen tariflerle niye doğal süreci bozuyorsunuz  Keje30
(105 puan)
Yukarıda doktorumun önerdiği ve yazdığım şeyler doğumu başlatmak değil, kolaylaştırmak için. Hepsi de kasları harekete geçirmek için yapılması gerek tıpkı yürüyüş gibi. Yürüyüş doğumun başlangıcını tetiklemiyor ama doğum başladığında kaslariniz gevşedigi için daha rahat bir doğum süreci geçirmiş oluyorsunuz.
0 oy
(1,857 puan)
Canım istediğini yap vakti gelmediyse malesef doğmuyor 40+1 deyim amuda kalkmadigim kaldı herşey normal yolunca catim da müsait ama tık yok bnde normal doğum istiyorum ama olmuyorsa zorlamamak lazım haftasonu dogmazsa sezaryan olucam pazartesi büyüdükçe de bebek içerde stres oluyo sağlıklı hayırlı olan neyse o olsun 
(105 puan)
Bebek neden stres olsun ki onun zaten doğal bir doğum süreci var. Ki işin kolayına kaçmayan doktorlar sezeryan olsa bile bebeğin doğum süreci başladıktan sonra sezeryana alınması taraftarı. Aslında aksi durum bebeği strese sokuyor. Annenin sütünun hemen gelmemesi de bu durumla alakalı. Çünkü vücut doğum sürecini başlatmadigi için gerekli hormonlar da henüz salgılanmamis oluyor.
(1,857 puan)
Elbette doğal bı surec var ancak hamileliğinde bı süresi var fil değiliz ki 2 yıl bebek icerde beklesin haftası dolmasına rağmen doğal yolla gelmiyorsa bebek içerde mi kalıcak doktor ne yapsın mecbur sezaryan yöntemi ile alacak. Madem doğal süreç  sizce neden bebek içerde pisliğini yiyor veya ciğerlerine su kaçıyor?.  işin kolayına kaçan doktorlarda vardır illaki ancak bu posttaki durum öyle değil zaten 41 e kadar beklerim demis.
(105 puan)
Tabiki 41 den sonra bı şekilde doğum yaptırılacak. Ama onun da hemen sezeryanla olması gerekmiyor. Yine de herkes kendi durumunu kendi bilir.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 146 göst.
8 Eylül 2023 Doğum kategorisinde Ummuuuuuuu (187 puan) sordu
0 oy
4 cevap 373 göst.
3 Eylül 2021 Doğum kategorisinde Gorkem14 (12 puan) sordu

652,229 soru

3,432,147 cevap

4,265,021 yorum

184,340 üye

...