0 oy
309 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (63 puan)

Merhaba kızlar, ben yediğime içtiğime aşırı pimpirikli davranıyorum. 9+5 haftalık hamileyim. 6 haftadır çikolata, gazlı içecek gibi yiyecek yemiyorum. Fazla canım da çekmiyor doğrusu. Etrafımdakı hamileler her şey yemişler. Ben bebeğe kıyamıyorum. Söylüyolar işte "tatlı da onun gelişimi için faydalı". Nerdeyse diyetik tatlı kullanıyorum. Ya zararlı olursa, zaten yediklerimiz pek original değil. 

Amma ilk defa dün çikolatalı gofret çekti canım. 1 ısırık alırım da, hani onu da hamilelikten öncesi gibi gönlüm rahat yiyemem.



Gebelik haftası 9+5

12 Cevap

0 oy
(2,007 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Bu şekilde olman elbette doğru değil , ki daha çok çok yenisin. 

Bizde yediklerimize dikkat ediyoruz ama zararlı diye de yemekten çrkinmek yerine bir iki yudum yada abartmadan yiyoruz sende öyle yap 
(63 puan)
Teşekkür ederim, doğru söylüyorsunuz. Fazla abartmaqkdan kendimi alı koyamıyorum sanırım
-Reklam-
+1 oy
(583 puan)
Gebe kalmadan önce yiyorduysanız bebeğiniz zaten bu besinlerin yer aldığı bir vücuda yerleşti , tabiki dikkat etmek lazım ama çokta abartmayın yoksa 40 hafta nasıl geçecek , az az canınızın istediğinden yiyin :)
(6,097 puan)
Ben de aynısını düşünüyorum doktorum da öyle demişti. 21. yüzyıl insanıyız organik değiliz ki dedi. Gebe kalana kadar her şeyi yiyip gebe kalınca ah vah demek pek mantıklı değil. Ben normalde de çok yemezdim paketli gıda, gebeyken de yemedim. Bir kere canım Kinder süt dilimi çekti ondan yedim 3 paket arka arkaya :))
(583 puan)
Evet maalesef yediğimiz domatese elmaya bile güven yok şu zamanda , ne güzel siz pek yemiyormuşsunuz ben cips çikolata falan çok yerdim , yine yedim abartmamaya çalışarak çok şükür iyiyiz , sağlıkla kavuşalım yavrularımıza inşallah:)
(63 puan)
Teşekkür ederim fikirleriniz için. Haklısınız
0 oy
(31 puan)
Arkadaşım, henüz hamileliğin çok yeni. Daha çok uzun zaman var önünde. Endişelerini de anlıyorum ama kendini bu kadar sıkma. Canım çektiyse ye, çekmiyorsa yeme. Yenilen şeylerin kararında olması ne sana ne de bebeğe zarar verir diye düşünüyorum. Tabi hamilelikte kesin olarak yenmeyecek şeyler de var, onları kastetmiyorum. İçin rahat olsun. Bu süreci inşallah güzel geçirirsin.
(63 puan)
İnşaAllah hepimiz ❤️
0 oy
(263 puan)
Canim valla bende senin gibi basladim. Hala dikkat ediyorum ama biraz saldim şuan. Asla cay kahve gazli icceek icmedim her sabah portakal suyu içiyorum abur cuburu tamamen cikardim hayatımdan, saglikli kuruyemis yiyorum, sürekli duzrnli ve dengeli beslenmeye calistim 22+4 oldum bugun ama bi haftadair biraz saldim bi yudun kola falan iciyrm arada, cikolata cekiyor canm yiyorum bitane, biraz cips tirtikladim. Yaparken kendimi cok suclu hissediyrm ama sıkıldım hep saglikli beslanmekten napayim. Cokta kasmamak lazim diyor herkea bencede biraz haklilar. Sende kendini biraz rahatlat psikolojimiz bozulacak yoksa. 
(63 puan)
Yalnız olmadığımı bilmek o kadar rahatlattı ki beni anlatamam. Haklısınız
0 oy
(2,761 puan)
İlk zamanlar iştahın olmuyor zaten canım hele bebek büyüsün biraz bak neler neler yiyeceksin ben de tatlı seven biri değilim 30. Haftadan sonra doktor nts ye çağırıyor her hafta oradaki ebeler tatlı ye de gel diyor demekki var bi bildikleri
(63 puan)
Haaa  Aslında hurma gibi besinlerle tatlı ihtiyacımı ödemeye çalışıyordum, ama evet kendime fazla yükleniyorum sanırım
(2,761 puan)
Evet canım tabikide sağlıksız şeyleri ye iç demiyoruz ama yiyedebiliyoruz yani baktığında paketli ürünlerin hangisi sağlıklı hamur işi olsun kızartma tarzı olsun tüketiyoruz pazardan sebze alıyoruz hormonlu ilaçlı yani bu kadar ayrıntıya girersen eğer her şeyi kendin uretmen lazım ki organik beslenesin  abartmadan canın ne istiyorsa ye
0 oy
(5,763 puan)

Basligi okuyunca bende kendi kilo almana takintilisin gibisinden dusundum. :)))   ohoooo  40 hafta nasi gecrr bukadar pimpurikle kalkdiki emzirrken de   sutten gecer diyr yemessin nereye kadar  bole olabilirsin. Bak gecen bi post okufum kadinin biri nde seker cikmis. Dioki eve yumurta girmeyeli cok oldu .  Et tavuk balik zaten yiyemiyoruz. Doktor diyet verdi  ama alim gucum yok .makarna pilav ve patates yiyoruz diyor. Dogru veya gercekyalan yada dalga gecio bilemem ama okurken cok aglamişdim.allaha sukur herseyi alip yiyrbilioruz. Bukadar sukursuzluk bence akini bulup   b okunu aramak gibi oluo diye kendi kendime kizmişdim okuyunca o kadinin yazriklarini.

(63 puan)
İşte ben de o 40 hafta ve sonrasını düşünüyordum. Benim gibi olan birileri var mı ve ne yapıyorlar diye. Abartıyorum
(5,763 puan)
Aynn omadar takma.brn ilk gebelikdr   asiri sagliksiz beslendim ne bulsam yedim paket paket cikolatalar 3 orta boy puzzalar 3 big mac menuler:) olan bana oldu 20 kilo aldim  simdi kilo almamak ic8n diyet usulu besleniorum ama   fozunda hersey yiorum salam suck dahil. Pisdigi surece sorun olmaz allahin izniyle.okadar kasmiorum .
0 oy
(224 puan)
Ilk gebwlik normal cnm. Ben ton baligi, cay, kahve, jelibon, packetligisalar herseyi haatimdan ciiaistim ilk gebeligimde ama vallaga avartmisim diom. Son aylarda cnm cok cay cektiginde acik iciodum ve onuda zar zor. Suan 2.gebeligim vallaha haftada 3 kez fln iciom. Fazla sakinan cope goz batar derler. Tamam iok gebeligimde yememe icmeme diklat ettim ama her isimi yaptim simdu bundada herseyi yapiom dinlenemiom pek oglum daha 16aylik ama yememi abartmiom oglumdaki gibi
(63 puan)
Evet ilk gebeliğim. Galiba ben de abartıyorum baya )
0 oy
(388 puan)
Hamileyken tatli iyi degilmi ki? hersey yedim ictim abartmadan. 
0 oy
(1,414 puan)
Daha çok yeni gebelik bebeği etkilemiyor şu an yedikleriniz. Kan değerlerinizde sorun yoksa takmayın bu kadar bi ısırık gofret nedir yani ne sorun olabilir. Asıl bu kadar kafanıza takarsanız sorun olur çünkü psikolojik olarak yıpranırsınız sürekli bir şeyleri doğru mu yapıyorum yanlış mı düşüncesi güzel geçecek olan bir gebeliği de zehir eder. Takmayın kafanıza canınızın istediğini yiyin.
(63 puan)
İlk 3 ayın önemli olduğunu bilince fazla dikkat edici oldum. Zaten hamilelikten önce de dikkat ederdim de, şimdi yediğim gıdaların sayını azaltınca, faydalıları da sürekli tüketince tiksinme hissi yarandı bazı yiyeceklere karşı. Ondan bu soruyu paylaştım, belki aynı durumu yaşayan birileri olmuştur diye
(1,414 puan)
Sandığınız kadar değil. Bebeğiniz henüz daha kanınızdan besleniyor. Doktor şöyle demişti ilk 3 ay sadece çubuk kraker yiyip su içsen bile bebeği etkilemez:)) tabi yine de iyi beslenmek faydalı olur. Şunu unutmayın bebek her zaman alacağını alır gerekirse sizin vücudunuzda vitamin ve mineral bırakmaz kas kütlenizi azaltır hatta. Vücudunuzdaki her hücre etkileniyor zaten gebelikte ve embriyo ya da fetüs mutlaka alacağını alıyor. Korkmayın sıkıntı çıkmaz ♥️
0 oy
(1,151 puan)
Bende dikkat ediyorum ama bir yandan da şöyle düşünüyorum bebeğin anne karnındayken ileride yiyeceği bazı şeylere bünyesinin alışması bağışıklık kazanması lazım esirgenen göze çöp batarmış 
(63 puan)
Evet, doğru
0 oy
(308 puan)
Bence kendini hiç kasma evet bebeğe cok zararlı olcak yiceklerden var onları yemezsin ama kendini herşeyden mahrum bırakma. Valla ben herşeyi yiyorum maşallah bebekte de  problem yok taş gibi. Kendinize bu döneminizi zehir etmeyin tadını çıkarın. ❤️
(63 puan)
Maşallah Bence de bir az toparlanayım ben)
0 oy
(616 puan)
Muhtemelen ilk hamiligin :) ilkinde senin kadar olmasada bende dikkat ettim ama seninki takinti boyutunda biraz daha relax takilmayi deneye bilirsin dogunda ayni sekilde cocugunun uzerinde de baski kurma ihtimalin var saglikli beslensin tabikide ama hersey ayarinda ben ogluma abur cubur vermiyordum sonra gordum ki baskalarinin evinde kapi arkalarinda cips yemege calisiyor dedim ben hata yapiyorum simdi herseyi kararinda veriyorum cipsse cips cikolatasaysa cikolata gayette saglikli 9 yasinda tatlis bir oglusum var artik sakli sakli baskasinin evinde birseyler yemiyor. simdi ikinci hamileligim 38 haftalik hamileyim hic kisitlamadim kendimi etlerini ayiklayip donmus pizza bile yedim :) meyve sularida ictim seker cikolata cips ne bileyim disardan yemekler vs. daha once nasil yasiyorsam oylr yasadim.gayette sagliki ve gelisimi yerinde bir erkek daha bekliyorum.
(63 puan)
Evet, halbuki hiç baskıcı olmak istemem amma fazla kontrolcüyüm sanırsam. Bir az bunu düşüneyim ben de. Sağ salim, sağlıklı doğsun inşaAllah❤️ Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

İlgili sorular

653,566 soru

3,437,368 cevap

4,270,765 yorum

184,687 üye

...