0 oy
319 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (22 puan)
Kızlar merhabalar. 13. Haftada serklaj oldum.bu şekilde planlı serklaj olanlar hamileliğin devamında nelere dikkat ettiniz? Yatak istirahati yaptınız mı? Banyoyu nasıl yaptınız? Enfeksiyon için nelere dikkat ettiniz? 
Gebelik haftası 15

5 Cevap

0 oy
(3,683 puan)
Ben 21+0'da acil serklaj oldum canım. İkinci gebeliğimde planlı olacağım inşallah. Acil serklajda hep yattım ama planlıda normal gebeler gibi olacakmışım. Sadece uzun süreler ayakta olmak, ağır kaldırmak, elektrik süpürgesiyle ittire ittire ev süpürmek yasak. Bu arada idrar yolu enfeksiyonu olmamak için bolca su tüket, CRP değerini düzenli şekilde kontrol ettir. Geçmiş olsun. Bebeğin inşallah vaktinde doğsun.
-Reklam-
0 oy
(45 puan)
Selam canım bende planlı serklajliyim 13.haftada 19 cm le atıldı sonra çıktı tabiki şuan 26+5 haftalık şükür nemli kalmamaya dikkat et çok ayakta kalma bebek büyüdükçe ilerki haftalarda baskı yapıyor daha azalıyor hareketlerin benim sarı akıntım oluyor hep arada küçük pire gibi parçalar geliyor doktor çok ayakta kalma dedi herkeste farklı olabilir tabi normal hamile gibi olamiyosun tabi ve ilişki tamamen yasak Allah bütün annelerin yardımcısı olsun sağlıkla gelsinler inşallah 
0 oy
(33 puan)
Şu an ikimizde aynı haftadayiz canım iki hafta once bana da serklaj yapıldı doktor yatak istirahati dedi bol bol yatcaksin dışarı dahi cikmayacaksin diyor kesinlikle dikkat et kendini çok yorma ben bir gün duramadim biraz iş yapmıştım gece kanamam başladı doktor zorlamissin dedi ilişki zaten tamamen yasak bizim hamileliğimiz biraz zor olcak ama Rabbim hayirlisiyla kucağımıza almayı nasip etsin :) 
0 oy
(383 puan)
14. Haftada planlı serklaj oldum 35 haftalık olduk şükür hiç bir iş yapmadım sürekli yattım zaten kış ayı olduğu içinde haftada 1 yada 2 kez banyo yaptım doktorum ağır iş yapma ağır kaldırma normal hayatına devam edebilirsin dedi ama yine de riske atmak istemedim çünkü ufakta olsa dikislerin tutmama ihtimali var demişti 
0 oy
(363 puan)
Ilaclarimi vaktinde kullandim ayaga cok kalkmdim.benim açilmam oldugu halde dikislerle 36. Haftama geldim umidimiz hic yokken. Duşumu 15 dk ivinde alip ciktim 30 lu haftalada daha agirlastigini hossediyorsun ayakta zorlaniyorumm.ic camasirini surekli degistir. Bol su ic eger(fitil kullanirken el temizligi onemli vajina kenarlarinda ilaclar kaliyor dusari attigi icin onlari temizle.)

İlgili sorular

651,010 soru

3,427,200 cevap

4,259,727 yorum

183,999 üye

...