0 oy
289 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (244 puan)
Merhaba 24 haftadayim yarın serklaj olcam olan anneler fikir verebilirmi nasi geçti süreç bebeğe zararı olmuyo inşallah 
Gebelik haftası 24

3 Cevap

0 oy
(82 puan)
Yok canım daha çok kısalma olursa yararı olur bende serklajliyim uzan çok iş yapma Allaha birak
-Reklam-
0 oy
Bende 25+1 haftalıkken  oldum şimdi  28+4 oldum hep yattım  bu süreçte halada uzanıyorum  hiç bi iş  yapmıyorum  çünkü  suyu da fazla bebeğin  birde aşağıda  korkuyorum açıkçası. Allah hepimize sağlıkla kucağımiza almayı nasip etsin insallah 
0 oy
(72 puan)
düzenledi

Merhaba, geçmiş olsun. Rabbim sağlıkla ve zamanında bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eylesin. :)

Şuan çok şükür 21. haftalık ikiz gebeliğe sahibim. Ortalama 14. haftalarda 3 haftalık bir sürede rahim ağzı uzunluğum 36 mm'den 27.5 mm civarına düşmüştü.  Doktorum 25 mm altının erken doğum riski taşıdığını,  tehlikeye atmamak adına serklaj olmamı önerdi ve oldum. Serklajın bebeğe zararı olmaz, anestezi altında yapılan 10 dakikalık bir işlem.  İşlem sonrası alt karında hafif bir baskı (gaz sancısı gibi) dışında şiddetli veya korkulur bir ağrı, sızı olmadı. Kanama olabilir ihtimaline karşı 1-2 saat gözlem altında tutuluyorsunuz, aç karnınıza gideceğiniz için tansiyon düşebiliyor ancak söylediğinizde serum takviyesi ile düzene giriyor. Doktorum 3 gün dinlenerek geçirmen yeterli, sonrasında günlük hayatına devam edebilirsin dedi. Bu 3 günlük süre zarfında çok ayakta kalmamak, çömelmemek önemli, ayakta ve ılık su ile duş alabilirsiniz. Doğum olana kadar birliktelik yasak. Enfeksiyon kapmamaya özen gösterin, işlem sonrası büyük ihtimalle antibiyotik ve fitil kullanacaksınız. Doğum şeklinize göre sonrasında dikiş alınıyor. 


+ İşlem sonrası progesteron iğne kullanmanız söylenirse iğneyi yavaş enjekte ettirin ve her seferinde farklı kalçadan olun, yağlı bir iğne olduğu için dağılmaz ise kalçada apseye sebep olabiliyor. Başıma geldi, operasyonla temizlediler, ağrısı çok zor. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 124 göst.
0 oy
0 cevap 167 göst.

648,928 soru

3,419,364 cevap

4,250,557 yorum

183,426 üye

...