0 oy
379 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (125 puan)
Kizlar slm aranizda sigara kullanan varmı birakabildinizmi yardimci olabilirmisiniz
Gebelik haftası 5

11 Cevap

+1 oy
(315 puan)
Yani nasıl bırakabildiniz sorusundan ziyade şunu söylemek istiyorum nasıl kıyabilir ki insan karnindakine :) ben hiç kullanmadım ama ablam kullanıyordu öğrendiği zaman bıraktı vicdanı el vermedi :) insanın isteyipte yapamayacağı şey yok sizde yeter ki isteyin 
-Reklam-
0 oy
(208 puan)
Öğrendiğim an bıraktım canım 4 haftalıktı sonra tiksindim zaten
(125 puan)
Bendre kiksinme olmuyor 1 paket iciyordum yariya dusurdum birakamiyorum
(208 puan)
Bebeğin gelişim evresi kesinlikle bırakmalısın ilk bebeğimi kaybettim aşırı sigara içiyodum 6+5 de kalbi durmuştu
0 oy
Ben başlamayı düşünürken hamileydim, şansım yaver gitti başlamadan kapattm olayı  
0 oy
(263 puan)
Bende bebek yapmaya karar verdiğimizde azaltmistim baya ama ara sira iciyordum bi iki tane. 2 haftalikken falan ogrendim ben hamile oldugumu o zman hemen biraktim bidahada icmedim suan 23 haftalik oldum. Canim bazen cekiyor ama cocuguma bunu asla yapamam, hicbir günahı yok onun. Icmeyi birak icilen bi ortamda bilr bulunmak istemiyrm vicdanim rahat etmiyor yanimda biri icecek olursa hemen maskemi takiyorum ya da dumanindan uzaklasiyorum. Dogduktan sonra icermiyim bilmiyorum ama mutlaka birakmaya calis canim, çocuğun gelisimini etkiliyor ve çocukta dogduktan sonrada cesitli hastaliklara neden oluyor. Biraz tut kendini. Insallah bırakabilirsin
0 oy
(203 puan)
Arkadaşım bağımlıydı bırakamadı günde 1 de olsa içti. Bebeği doğduğunda solunum sıkıntısına girip yenidoğanda yatınca aklı başına geldi. Şuan bıraktı içmiyor. 
0 oy
YouTube de var videosu canım sigara içen annenin bebeği ile içmeyen istersen onu bir izle vicdanın el vermeyecek aklına her gelmesinde yavrunu düşün. Sen isteyerek yavrunu ateşe atıp yakarmisin yakmazmisin bunları düşün zaten bırakırsın ben günlük bir buçuk paket içendim testte çıkar çıkmaz sigarayı kırar atarım affetmem çünkü o bana minnak elleri ve yüreği ile tutunmaya çalışıyor ve en önemlisi Rabbimin emaneti ve hediyesi canım. İnşallah bırakırsın.
0 oy
(128 puan)
16 yaşımdan 31 yaşıma kadar içen ben hamile olduğumu öğrendiğim günler anında bıraktım hiç bişey bebeğimden önemli değil daha öncede böyle sorular soruldu diyorlarki tiryakiyim bırakamıyorum falan filan alakası yok birakamicak olsam ben bırakmazdım bebeğini düşünen ağzına sürmez sigarayı ben 6 haftalıkken bıraktım şuan 24 haftalığız etrafımda sigara içmeyen yok tanıdığım herkes sigara içiyor ona rağmen hiç zorlanmiyorum sen iradene sahip olduktan sonra kafana koyduktan sonra birde karnındaki bebeğini düşündükten sonra gözün görmez sigarayı zaten 
(742 puan)
Aynen öyle Rukiye ne güzel yazmışsın. Ben ictim.bisey olmadı diuen tiplere yorum yapınca bide linç ediyorlar. Bırakamiyorlarmış, sanki ekmek,su. Bende sizinle ayniyim 15 yıl günde 2 paket içtim. 6 yıl oldu bıraktım. 5 yaşinda kızım var bu ikinci hamileliğim. Eşimle birlikte biraktik. Gayet saglikli bir ortamda buyuyor cocuklarim, ne bronşit ne astim. Ama icen annelerin ve dumana maruz kalan cocuklarin bronsit sorunu hep var.
(128 puan)
Aynen canım ikinci hamileliğim benimde ilk kızım 9 yaşında ona hamile kaldığımdada bırakmıştım ve emzirmeyi bırakana kadar ağzıma sürmemistim evet kimisi diyorki ben içtim bişey olmadı herkes aynı degilki belki sonradan çıkacak sigaranın bıraktığı hasar 6 haftalıkken hamile olduğumu öğrendiğimde lekelenmelerim oluyordu doktor dediki kesen düzensiz kanamada var düşük yapabilirsin dedi ama bebeğim bana tutundu bırakmadı çok şükür rabbim onu bana bagislamisken ben ona nasıl yapabilirdim böyle bı kötülüğü ömür boyu vicdan azabı olurdu bana asla affetmezdim kendimi
(742 puan)
Aynen öyle. Yediğimizden içtiğimizden fedakarlık ediyoruz. Çay kahve içmiyoru, kaldı ki sigara içelim. Dumansız güzel bir hayat dilerim size ve evlatlarınıza.
(128 puan)
Teşekkür ederim Kazasız sağlıkla dünyaya gelsinler inşallah bebislerimiz Allah'a emanet
0 oy
(423 puan)
bebek istedigimize karar verdigimizde kahveyi bile içmiyordum ben canm. Bırakabilirsiniz hele ki sigarayı bırakmak için daha geçerli bir neden olamaz 
0 oy
(1,121 puan)
Ben evlendikten sonra direk bıraktım alışayım diye 1 yıl hiç içmedim sonra bıraktık korunmayı. Olur da hamile kalırım bırakamam diye öncesinden tamamen bıraktım şükür şimdi hiç canım istemiyor.
0 oy
(263 puan)
Cnm bu konuda burda linclemeye hazır çok insan var.ama seni çok iyi anlıyorum ben.icmesen daha iyi.ama yapamiyosanda boyutu küçük ve nikotini 0.1 olan sigaralar var ondan al bari en azından nefsini korlemek için.belki bir süre sonra sende tiksinir hiç icmezsin.bende kullanıyodum ama tiksindim tad alamıyorum icsemde.tadi bı tuhaf geliyo.ilk 2 aydan sonra tiksindim bende.
0 oy
(1,645 puan)
Yorumlarından okudum 1 paketi yarima dusurmussun. Hayır! Cok bagimliysan;Hemen 5 adete düşünüyorsun. Sonra 4 -3-2-1 derken bırakıyorsun. Aksi durum söz konusu bile değil. En iyisi hemen kesip atmak ama bende bağımlı birisi olarak hemen bırakamadım.

20. Haftama kadar azaltarak bıraktım ama bana sor azap çekmediğim, rabbimden ve yavrumdan özür dilemedigim, gözyaşı dokmedigim tek günüm yok.

2 aydır içmiyorum çıldırıyorum tarifi yok ama bebeğimin o ultrasonda yanakları,elleri,ağzı geliyor aklıma. Asla dönüp bakmıyorum birde her kontrolde bebeğime bakarken kendimden utanıyorum. Bebeğimin hic bir sorunu yok cok sağlıklı ya bu halde iken bu acıyı yasarken hadi bisey olsa yavruma. 

Herkesin çocuğu büyüdüğünde koşup oynarken benim yavrumun bağışıklığı niye düşük olsun, koşma terleme diye neden tembihleyim.

Canim ne düşün biliyormusun. Hepi topu 9 ay kalacak karnimizda ya sayılı gün. Biz o sigarayı iceriz daha ama bebeğinizin başka bir 9 ayı olmayacak. 

Ona doğduğu gün güzel nefes alma imkanını sunalım, zaten o nefes onun hakkı iken elinden almayalım bitanem. 

Bol yoğurt ve süt tuket

649,115 soru

3,419,995 cevap

4,251,271 yorum

183,466 üye

...