0 oy
155 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (105 puan)
Merhaba. Şeker yükleme testi yaptırdım bugün. 50 gr 1 saat sonra 198 çıktı. Çok yüksek dedi sağlık ocağındaki ebe. Bebeğe bir zararı olurmu? Ne yapmam lazım ? Diyet mi beslenicem? Bilgisi olan yardımcı olsun.
Gebelik haftası 28 +1

5 Cevap

0 oy
(372 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Canim diyete sokacaklar  seni zaten bilgilendirirler  bundan sonra çok daha fazla dikkat etmen  gerekecek Rabbim sağlıklı şekilde kucağına almayi nasip etsin sterst yapma.
-Reklam-
0 oy
(204 puan)
Bebek sağlığı açısından bilmiyorum ama iri bebek olur diyorlar erken doğum su fazlalığı oluyor çok çok dikkat etmen lazım karbonhidratı sıfıra indirmen lazım rabbim yardımcın olsun 
0 oy
(499 puan)
Canım seni zaten dahiliye bölümüne yönlendirirler ordaki doktor da diyetisyene yönlendirir 1 hafta diyet yaparsın degerlerin yüksek çıkarsa büyük ihtimalle insulin yazarlar ama sende doktora gidene gidene kadar yemene icmene dikkat et karbonhidratı kes tatlı hamur ekmek Hicbrsey yeme 
0 oy
(363 puan)
Benim de 151 kusur çıkmıştı canım, seninki de yüksekmiş. Belki insülin tedavisi başlar endokrin bölümü. Ama beslenmene dikkat et derlerse beyaz undan elde edilen ürünlerden tüketme, pirinç yerine bulgur pilavı ye, makarnayı ve patatesi tüketme. Haftada 2 gün sebze ve 2 gün bakliyat tuketmeye özen göster. Meyveyi abartma içinde şeker var çünkü. Emin ol alışıyorsun... Ben birkaç ay sıktım dişimi, şimdi çok şükür her şey yolunda gidiyor.
0 oy
(650 puan)
Gebelik sekerim var. Sizi devam yönlendirirler diyetisyene. Ölcüm cihazi verirler günlük aclik tokluk ölcmeniz gerekcek ve beslenmenize dikkat etmelisiniz. 198 yüksek. Benim ilk etapta 1 hafta boyunca not aldigim ölcümlere baktilar diyet sonrasi ve doktorum insülin gerek görmedi ama tabiki kontrollerime SIK gitmem gerek ve ölcümlerede doguma kadar ayni sekilde devam. Tam tahil ekmek tüketin sebze agirlikli beslenin bol su icin meyve tüketirken yaninda yogurt yiyin. Bana günde 2 meyve yiyebilirsin dediler avuc icini dolduracak kadar ama bazi istisnalar var muzu tüm yiyemiyorsun sadece yarim ve üzüm en cok seker iceren meyvelerden tane hesabi söylendi. Kahveye caya seker atiyorsaniz kesin sekeri meyve sularindan uzak durun bol yürüyüs hareket halinde olmaniz gerek diyetisyene gidene kadar bunlari uygulaya bilirsiniz onlar zaten detayli size anlatir.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 400 göst.
0 oy
5 cevap 231 göst.
0 oy
9 cevap 260 göst.

651,927 soru

3,430,863 cevap

4,263,504 yorum

184,255 üye

...