0 oy
421 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (565 puan)
 Bugün 36+6 haftalık hamileyim doktora gittim bebek baş aşağı dedi çatı muayenesi yaptı ama bebeğin çok yukarıda plesenta yaşlanmaya başlamış Çarşamba günü gel eğer bebek aşağıya inmemiş olursa sezaryen için gün verelim dedi ne yaparsam bebek doğum kanalına iner acaba?
Gebelik haftası 36+6

6 Cevap

0 oy
(650 puan)
Aramizda yaklasik 1 hafta var bizde 37+5 olduk. Son 3 gündür alttan baski yapiyo sanirim kanala inmeye calisiyo. Etkisi olurmu bilmiyorum inmesi icin ama bol yürüyüs yap squat yapmanda sakinca yok bas asagi dönmüs zaten. Pilates topun varsa egzersiz yap merdiven in cik. Insallah faydasi olur
(565 puan)
Çok teşekkür ederim yapmaya çalışacağım benim vajina kemiğim çok ağrıyor adım atarken çok zorlanıyorum benim bebeğim de çok baskı yapıyor ben bugün doktor açıklık var der diyordum ama bebek çok yukarıda dedi ben çok şaşırdım inşallah hayırlısı sağlıkla gelir biran önce.
(650 puan)
Rica ederim. Bende sali günü gittim kontrole sanci cikti ama yetersiz ve düzensizdi. Gün gectikce o baski dahada artiyo, ayni sekilde vajina kemigim agriyo benimde arti bacaklarima vuruyo bazen batma tarzinda. Insallah saglikla bi avazda gelirler
(565 puan)
Amin inşallah. Bende sancı da çıkmadı bendeki tek sıkıntı plesenta yaşlandı diye doktor çok bekleyemeyiz haftaya kadar kanala inmezse sezaryen e almamız lazım dedi ben onun için acele ediyorum.
(650 puan)
Insallah iner ozamana kadar. Zaten bu haftanin detayinda bebegin kanala inmesinden dolayi baskilarin olustugunu okumustum. Sezaryene gerek kalmadan normal dogum yaparsin insallah. Saglikla gelsin :))
(565 puan)
Amin inşallah hayırlısıyla sağlıkla gelsinler inşallah :)
-Reklam-
0 oy
(16 puan)
Yanlış cevap vermiş olmak istemem isterseniz araştırın. Doğumdan birkaç gün önce hurma yemek iyi geliyormuş diye duydum ben.
(565 puan)
Bende duymuştum ama o açılmaya yardımcı oluyor diye okumuştum kanala inmesine de yardımcı oluyor mu acaba onu bilmiyorum.
0 oy
(124 puan)
Ben kızımı doğurmaya çalışırken bile çok yukardaydı doktor bebek çok yukarda sezaryene alalım dedi onu duyunca ben ıkınmaya başladım 15 dakika sonra bebek doğdu. Oğlumda da yine yukardaydı sancilarla beraber kanala girdi fark ettim resmen karnım aşağı inmisti hastaneye gittim 1.5 saat sonra dogurdum.Yani kanala doğum sırasında ya da sancilarla beraber de girebiliyor demek ki.  doğrudan sezaryen kararı vermemeli bence. Ama plesanta yaşlanması için bişey diyemem o konuda fikrim yok belki ondan demiştir 
(565 puan)
Ondan dedi zaten eğer plesenta yaşlandı olmasa 40 haftaya kadar bekleriz ama senin durumunda beklememiz bebeğe zarar verir dedi o yüzden bir hafta kadar bekleyelim duruma göre sezaryene alalım dedi bakalım inşallah hayırlısıyla sizin dediğiniz gibi o zamana sancı olur da kendiliğinden iner aşağıya.
(124 puan)
İnşallah gönlüne göre olur
(565 puan)
Amin inşallah hepimizin gönlüne göre olur.
0 oy
(85 puan)
Canım yine buradan bi arkadaş önermişti evin içinde emekleyin bebek kanala iner diye. Allahım yardımcınız olsun inşallah. 
(565 puan)
Çok teşekkür ederim deneyeceğim inşallah biran önce kanala girer bebeğim de sağlıkla kucağıma alabilirim.
(85 puan)
İnşallah canım inşallah.
0 oy
(4,752 puan)
Squat, pilates topu egzersizi yardımcı olabilir 
0 oy
(510 puan)
Bende ilk bebegimde 38 haftada plasanta yaşlanması yani kireçlenme si var dedi ama sezaryan demedi 40 2 de doğum yaptım almanyada ben bakmak istemedim yengem girmişti doguma ebe yengeme göstermiş bembeyaz olmuş demişti 34 den önce olursa burda hastaneye yatiriıyorlar 
(565 puan)
Bilmiyorum ki ilk gebeliğim ve doktor ultrasonda gösterdi bak burada gördüğün plesenta ve bunun etrafında gördüğün parlaklıklar da kireçleme yani plesenta yaşlanmaya başlamış eğer tamamen yaşlanırsa bebeğini beslemez falan dedi o yüzden çarşambaya kadar bebek doğum kanalına girmezse sezaryen için gün vermem gerekiyor bebeğini riske atamayız dedi.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 156 göst.
0 oy
3 cevap 245 göst.
0 oy
2 cevap 379 göst.
18 Eylül 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Havvanurrelberr (139 puan) sordu

651,225 soru

3,428,149 cevap

4,260,686 yorum

184,065 üye

...