0 oy
1,985 göst.
Doğum kategorisinde (41 puan)
Kızlar ben doğum yapalı 25 gün oldu yaklaşık 1 haftaya yakın kanamam yok hafız sarı ve beyaz şeklinde akıntıya geliyor eşimde çok istiyor birlikte olmayı araştırmalara göre kanama bitince normale donebilirmisiz böyle Bi durum yaşayan var mı? 

34 Cevap

0 oy
(291 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Sevgili arkadaşım, eskiden tıp bu kadar ileri değildi ve doğum sonrası kanamalar ortalama 30 gün kadar sürüyordu ve her ihtimale karşı 40 gün demiş ve kendilerini garantiye almışlardır.

Aslında 40 çıkması diye birşey yok, 40a kadar beklemeye de gerek yok. Sağlık açısından sıkıntın yoksa ve ilişki seni rahatsız etmeyecekse eğer girebilirsin.

Günah diyen cahillere kulak asma lütfen. 
-Reklam-
+7 oy
(894 puan)
Canım eğer Kanaman bittiyse ilişkiye girebilirsin.. Tabi doktorun da seni özellikle uyarmadıysa..

Günah 40 gün olmadı falan diye düşünme. Dinimiz lohusalığı en fazla 40 güne kadar kabul ediyor. Yani kadın 41. Gün oldu hala kanama yaşıyorsa dinimiz diyor ki abdestini al ibadete devam et..40 güne kadar sana müsaade ediyorum diyor. 40 rakamı budur.. Eğer ki 15 gün sürseydi 15. Gün yine abdest alıp ibadete başlayacaktın..

Sağlık açısından da eğer kanaman varsa asla ilişki yaşamamalısın ama yoksa ilişkiye girmen için özel bir sağlık problemin olmadığı sürece bir engel yoktur. Yani boşuna kırk gün beklemeyin.. Ben sezeryan  olmuştum doktorum en az 3 hafta ilişki yasak dedi kanamam bitmesine rağmen 3 hafta bekledim çünkü doktor öyle uygun gördü ama normal doğumu bilemiyorum sakıncası yoksa ilişkiye girmeye engelin yok demektir.. 
(2,349 puan)
Kadının doğumdan sonraki evresi 40 gündür günümüz hocaları bunu kendilerine göre kanama bitti şeklinde yorumluyor olabilir tabiki ona bişey demem. Ama 40 gün Hali her yerde geçiyor
 Hiçbir ayette biri 15 gün sürüyor biri 20 biri 30 diye geçmiyor. Kur'an'ı Kerim'de sadece 40 günün olduğu yazıyor. Herkes kendine göre tevsirler yapıyor fakat. Günümüz tıbbında bile Kur'an'ı destekleyen hekimlerin makaleleri var rahim ve organlar ancak 40 gün sonra toparlanmış ve ilişkiye girmeye hazır olmuş oluyor. Onu. Öncesi ileride rahim ağzı kanseri ve kist gibi önüne bazen gecilmeyecek şeylere sebebiyet verebiliyor. Ki Allah bizler hastalık kapmayalim diye bizleri uyarmış zaten
(894 puan)
Bercem ecre.. Araştırdım doğrusunu öğrendim üzerine konuşmaya gerek duymuyorum.. Israrcı olmanın da bir anlamı yok. Ben doğru bildiğim yanlışı düzelttim darısı da senin başına inşallah..
(2,349 puan)
Doğrusu Kur'an'ı kerimdir. Değiştirilmeyen tek şey de odur
(894 puan)
Kimsenin ona bir itirazı yok zaten.. Neyse burası dini konuları tartışmak için bir platform değil.. Herkes kendi tercihini yapar hepimizin bir aklı var.. O yüzden gerilmeyelim boşuna.. Kendine iyi bak sağlıklı günler diliyorum..
(1,660 puan)
Canim tek Kur-an i Kerim degil dir. Kur-an ve sunnet birlikte dinimizi tamamlar. cok sey kur-an da yazmıyor kuran-i kerimi tamamlayan hadisler Peygamberimiz Efendimiz Aleyhisselam dan günümüze nakillerle gelmiştir. Sadece kur-an demek ahir zaman fitnelerinin en büyüdüğür.
+4 oy
(103 puan)
Olmaz canım sağlık açısından durumun nasıl veya doktor bişey dedi mi bilmiyorum ama şöyle düşün şuanda kanaman yok ama eşinle birlikte oldun 4 5 gün sonra kanaman oldu veya üzerine leke vurdu ne yapacaksın o zaman günaha girmiş olursun sonuçta 40 gün dolmamış oluyo hertürlü günah yani seni uyarmamiz mecburi ama sen kabul etmezsin veya doğru olduğunu düşündüğün şeyi yaparsın onda da üzerimizdeki hak kalkar sonrası sende olur bebisin hayırlı olsun bu arada :)
(3,667 puan)
Yok öyle bir şey dinen. Dinen kanama bitti mi lohusalık kalkmıştır. 40 gün en uzun lohusalık sürecidir. Bu kadar süreden yani 40 günden sonra kanama sürse bile kişi lohusa sayılmaz. 40 gün üst sınırdır. Ancak tıbben 6 hafta kadar beklenmesi istenir rahmin toparlanması için ki bu da 40 güne tekabül eder. Artık karar senin.
(103 puan)
Herkes istediğini yapmakta özgür canım ama ben kesinlikle riske atmak istemem dusuncelerede saygı duyuyorum herkesin kendi kararı
(258 puan)
Lütfen bilmeden yazmayalim kan bitince lohusalık biter ister bir hafta sürsün akıntı temiz kende aynı renk se temiz lenmis anlamina gelir
+3 oy
(1,351 puan)
Ben bı doktor takip ediyorum 40 günden önce önermiyor rahim enfeksiyon kapabilirmis
(193 puan)
Bak bu riskten dolayı da yapılmamalı bence
(1,351 puan)
Evet canım
+2 oy
(193 puan)
Öncelikle bebeğin hayırlı olsun gülüm güle güle büyüt. Şimdi nereden nasıl araştırdığınızı bilmiyorum ama hiç bir yerde lohusa kadının kanaması durunca birlikteliği caiz olarak yazmaz o 40 gün bitince caiz olur. Sizin okuduğunuz yazı muhtemelen adet için yazılandır kanama durunca caiz diye. Günah canım şurada 20 gün kalmış bu senin sağlığın için lazım dinen de tibben de bu böyle. Az sabredin canım. 
(193 puan)
Canım benim 40 gün ibadet edeceksin diye nerede yazmışım? Bu benim söylediğim bişey değil Bi kere dinin kuralı bu. Haa ben bunu uygun gördüm böyle devam ederim diyen kendi bilir ama dinen 40.günün bitmesini beklemeli. Sen ibadetine ve ilişkin 40 ınız çıkmadan devam ettiysen doğru yaptığın anlamına gelmez. Kaynağın ne bilmiyorum ama 40 ı beklemeli. Ayrıca 40 günün içerisindeysen abdest aldım diyebilirsin ama sen yine de hayız sayılırsın. Ben de 2 doğum yaptım birinde 3 gün birinde 1 hafta kanamam oldu ama caiz olmadığı için her ikisini de yapamayız. Bana göre ve benim yaptığım diye ilerlerse her kes kendi kafasına göre yaşar o da onun olayı ama doğru 1 tanedir o da budur
(894 puan)
Evet arkadaşım doğru bir tanedir ve dışında söylenen herşey yanlıştır.. Ben sana rica ediyorum biraz bak araştır ondan sonra tekrar konuşalım.. Fetva verir gibi konuşamam kesinlikle doğru budur diyemem bende insanım sonuçta ve karar mercii asla değilim ama doğru bildiğimi de sizler böyle konuşunca şüpheye düşüyorum vallahi :) Ben bunu araştırdım diyorum senin kaynağın nedir mesela kesin ve net cümleler ile budur diyebiliyorsun?? Amacım asla tartışmak veya kalbini kırmak değil.. Sadece doğrusunu öğrenelim.. Rica ediyorum güvenilir bir kaynaktan bak buna.. Doğruyu öğrenmen açısından bunu tavsiye ediyorum.. Çoğu kişi seninle aynı fikirde çünkü..
(894 puan)
Ayrıca ibadet konusunda değindiğim nokta seninle veya söylediğinle alakalı değil.. Dinimizin emrinden ve 40 günün mantığından yola çıkarak bu şekilde açıklamam gerekiyordu. 40 günün anlamını açıkladım yani..
(193 puan)
Canım benim niye kırılayım incineyim hiç birimiz her şeyin doğrusunu bilemeyiz. Ve maalesef o kadar çok güvenilir sandığımız kaynak var ki insan doğruyu bulmaya çalışırken birbirine düşüyor maalesef.  Yanlış fetva veren hocalar, yanlış sayfalar, makaleler, kaynaklar var şu an ikimizden hangimiz doğru olduğumuzu tartışmak bana da saçma gelir ama doğruyu öğrenmek adına araştıracak yine de. Bizim medreseye okuyan Bi arkadaştan öğrendiğim buydu ama yine de bakcam doğru olduğundan yada olmadığından yüzde yüz emin olmak için. Hassas konular bunlar kendi adıma söyleyeyim riske atmamak için biraz nefsimize söz geçirdik eşimle ben iki doğumumda da zaten telaştan falan da aklımıza da gelmedi 40 geçirip öyle devam ettik. Allah hayırlısı ve doğrusunu görmeyı bulmayı yaşamayı nasip etsin inşallah hepimize
(894 puan)
Amin canım.. Ama bak sana yazdıktan sonra tekrar baktım şüpheye düştüm bütün hocalar aynı şeyi söylüyor.. Sende bi bak istersen emin ol.. İlişki neyse de eğer ibadet yapan biriyseniz ibadetinizden de olursunuz. Çünkü hayızlı kabul edilmiyormuş kanaması biten doğum yapmış kadın..
+2 oy
(1,037 puan)
Dinen beklemen konusunda bilemem çok bir araştırmam yok ama ben bekledim ve yine erken bitse kanamam beklerim. saglik acisindan rahmin toplanmasi için doktorlar onermiyor canım. Biz kanama bitti hersey bitti diye düşünebiliriz ama vücudumuzda neler oluyor bilmiyoruz. Mikrop açısından, rahmin kaslarinin toparlanması acisindan biraz daha beklemen daha saglikli. Sonuçta 9 ay yoruldu ve doğum esnasında hırpalandi kendini riske atmamak en iyisi
(1,217 puan)
En yerinde yorum bu olmus kesinlikle katiliyorum
+1 oy
(234 puan)
40 gün dayansın eşinde günah yani bunu sizinde bilmeniz lazım 
+1 oy
(1,149 puan)
Dinen kanama bittiyse olur yani ilişki yaşaya bilirsiniz. 40 gün kanamanın süre bileceyi en uzun süre yani 40 güne kadar olan kanama lohusalık kanamasıdır ve 40 günden uzun sürerse bu özür kanıdır güsul alınması ve ibadete devam etmek gerekir. Yani dooktor yasaklamadıysa kanama ne zaman biterse o vakit gusül alınır ve ilişkiye girile bilir.
+1 oy
(303 puan)
Lohusa suresi 6 haftadir ondan onCe iliskiye girmeyin diyor drler enfeksiyonda olabilirsin dikkat et sure dolsun
0 oy
(68 puan)
Günah günah girme 40in dolsun
0 oy
(45 puan)
Sezeryan mi nornal mj yaptin
(41 puan)
Sezeryan
(45 puan)
Dikişlerin ne durumda canjm
(41 puan)
Bayağı kapandı çok az Bi kısım var nokta kadar kapanmaya yakin
(45 puan)
Ictekiler önemli olan canim. İstersen bi doktora görün sonra
0 oy

düzenledi
Canim 40 gün rahim toparlanman için önemli o yuzden 40 gün sure veriliyor tibban ve islami kosullarda 40. Gün hayiz sayiliyorsun kanama olmasada o yuzden biraz daha sabredin
(1,149 puan)
Hayır dinen 40 gün lohusalığın en uzun süre bileceyi bir süredir ve 40 gün öncesinde kanama durursa lohusa sayılmıyor güsül alınır. Yani ne zaman kanama biterse o zaman lohusalık biter tabi bu 40 günden öncesine ait. 40 gün sonrası kanama devam ederse o özür kanıdır ve lohusalık saayılmaz. Sadece düzgün bilgilendirmek için yazdım
Ben yanlislikla 9 basmisim zaten "49 " degil 40 olarak duzelttim
0 oy
(96 puan)
40 gun canim kanamadan dolayi değil rahmin toparlanması 40 gun sürüyor o yuzden rahmin icin ve sezeryan olmuşsun bence biraz daha bekleyebilirsiniz. 
0 oy
(1,660 puan)
Ilk lohusalık sa 1 gun bile kan gelse 40 gun hayizli sayılırsın canim. Arti sezeryan olmuşsun taburcu olurken bile 40 gün iliski yasak diyorlar. eşinde bi zahmet sabretsin.
(231 puan)
Yanlış fetva vermeyin adeti yoksa ise ilişki serbet ha dikişini acısını bilemem
(1,660 puan)
Siz yanlis fetva vermeyin arastirin isterseniz ilk dogumda lohusalik 40 gundur. Kanama olmasa bile iliski caiz degildir. Zaten taburcu olurlende 40 gun ilisli yasak diyor doktorlar.
(231 puan)
Canım babam imam benim merak etme kan yoksa beyaz akıntı başlamış ise lohusalık biter namaz kılabilir oruç tutabilir bu ibadetleri yaoarken ilişki yasak diye bişey yok o kork gün sınırı 40oldu kanama 41hün temiz kabul olursun kanama devam etse bile o hastalık kabul edilir ve 41gün kanaman olsa bike namaz oruç gibi ibdetleri yapabilirisn tıpkı adwt 10gün sınırı gibi 10den fazlası hastalık kabul edilir ve cünüp sayılmazsın erken yada geç bitmwsine bağlı kanamanın anladın mı 40günü beklemen gerekmez kanama bitti ve beyaz akıntı geliyosa artık lohusalık bitmiştir ilişki de serbesttir bir bilene sor istersen ara diyanet fetva hattını sor
(231 puan)
Benim kanamam 54gün sürdü az az geliyodu ama bn 40günden sonr anamaz kılmaya başladım aynı zmnda ilişkiye de girdim aşırı yoğun bi kanama. Olöadığı için rahattım bu konuda ztn doğumdna bi kaç ay sonrasın akadar prezervatif öneriyo doktorlar enfeksiyon olmasın diye
(1,660 puan)
40 gunden sonra zaten istihaza ozur oluyor canim tabiki kanama olsada ibadet edilebilir. Bu 40 dan oncede kesilirse gusul alinip ibadet edilebilir. Ama ilk nifas ise  kanama kesilse bile cima helal olmaz buyurulmus. Oyuzdem ilk nifas kanini suresini takip edip unutmamalıyız. Dinimizdr bi cok sey oldugu gibi hayz ve nifas bahsi ni çok eksik ve yanlis öğreniyoruz canim. Ve maalsef cogu hocada alışılmış kabul edilmis seyleri devam ettiriyor. Dine uygun asli astari boylemi diye arastirma dahi yapmıyor. Bu arada babam imam demissin lafim kisisel degil lütfen yanlis anlama canim. Ben sirf gunumuz diyanetindekilerin cogu dini dogru nakil etmediği icin hocaligi birakan hafizlar tanıyorum. Kendi dediklerinin nakil edilmesini isteyen gunumuz şartlarınca kabul edilmesini isteyen. Karişik oldu yorumum ama umarim demek istediğimi anlatabilmisimdir.
0 oy
(18 puan)
Nasıl kormuyorsun kız 10 gun dur doğum yaptim ucuncusu olmasına ragmen insalah kirkim bitmez diyorum çok korkuyorum doğumdan sonra bence bekle bir iki ay
(231 puan)
Sağlık sorunu ayrı ama kadın kendini iyi hissediyo ve kanaması bitmiş girebilir beklemesin in bi anlamı yok ki
(1,217 puan)
Sagliksorunu ayrimi yahu herseyin basi saglik bosuna 6hafta bekleyin demiyor doktorlar enfeksiyon riski war
(18 puan)
He ya valah ben korkuyorum nedense 12 gun oldu doğum yapali ilişki düşününce sancim başlıyor
(1,217 puan)
Gecmis olsun canim anali babalı saglikla büyüt yavrunu daha cok yeni lohusasin :) en güzeli beklemek
(18 puan)
Sağol canım benim
0 oy
(96 puan)
Lohusa sayıldigin icin girilmemesi gerekiyo hem senin sagligin icin birazdan kendini dusun dikislerin bile tam iyilesmemis
0 oy
(130 puan)
Bende normal doğum yaptım da kanamam bitti ilişkiye girdik hiçbir şey olmuyor canm sıkıntı yok yani
(1,217 puan)
Aslinda kanamaylada ilgisi yok 6hafta perhiz veriyor hekimler zaten hastaneden cikarkende rahim dikisler v.s kendini toparlasin diye
(130 puan)
Valla bana herşeyi yiyebilirsin dedi doktorum.
(1,217 puan)
Kız Allah seni iyi etsin yeme icmeden bahseden yok :) cinsel perhiz yani sex yapmayin 6hafta diyor doktorlar
(130 puan)
aaa öylemismi?
(130 puan)
:)  :) :)
0 oy
(715 puan)
Dinen gunah canim iliski kanaman olsun yada olmasin gunahh sağlık acsindanda onermiyorlar doktorlar ben 3 dogum yaptim bende esimde 40 cikmasini bekledik kanamam durmustu  zaten uykusuzluktan yorgunluktan akkina bile gelmiho ki zaten sunun surasinda 15 günün kalmış biraz daha bekleyin derim
0 oy
(231 puan)
Kanama yoksa ilişkide sakınca yok babam imam canım ona sormuş annem rahat olabilirsin
(41 puan)
Teşekkür ederim bende çok arastirma yaptım aynısı söyleniyordu zaten ikinci dogumum o yüzden Bi sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum ama danışmak istedim
0 oy
(187 puan)
Öncelikle bebeğin hayirli olsun.

Yeni doğum yaptığın için için vücudun şuan savunmasız. İntisp kapma olasılığın çok yüksek. Rahim kendini topsrlasin. Organların bir oh desin. Öyle yaparsın canım acele etmeyin. Esinede anlat. Sadece bu durumu esjn yaşamıyor. Onun gibi bekleyen cok taze babalar var.Birazcik sabretsin. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 1,038 göst.
0 oy
5 cevap 263 göst.
5 Ağustos 2023 Doğum kategorisinde Elif gunes (1,048 puan) sordu
0 oy
4 cevap 138 göst.
1 Aralık 2022 Doğum kategorisinde Simur (58 puan) sordu
0 oy
0 cevap 50 göst.
30 Kasım 2022 Doğum kategorisinde Simur (58 puan) sordu

649,220 soru

3,420,412 cevap

4,251,838 yorum

183,489 üye

...