0 oy
1,063 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (145 puan)
Hayatımda hiç midye yemedim adet gören Bir canlı olduğu için haram bizde bide bebeğe zararlı diyorlar 7 +5 haftaligim suan midye canım asiri cekiyo nefes alamiyo gibi oluyom napabilirim yesemmi yoksa bunu nasl dindire bilirim 
Gebelik haftası 7+5

15 Cevap

+3 oy
(190 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

Kardesim, midye adet gordugu icin haram degildir ki zaten adet de gormez. Balik suretinde olmadigi icin yenmesi caiz degildir. 


Ama maalesef burdaki bazi insanlar cok kotu uslubla yazmislar "gunahi harami gec" gibi.. 

Bu zamana kadar sirf dini hassasiyetinizden dolayi kendinizi muhafaza etmissiniz. Bunu neden simdi yapmiyorsunuz ? Belli ki seytan sizinle ugrasiyor. Herseyin imtihan oldugunu unutmayalim.. Hamilelikte her caninin cektigi yenir diye bisey yok. Bu bence biraz simarikliga giriyor.. sizin icin demiyorum tabikide ama illa yenecekmis gibi dusunen insanlar var maalesef.. 

Unutmayalim sahabe efendilerimiz "supheli bir sey yeme korkusuyla helallerin onda dokuzunu terk ederdik" buyuruyolar. Kaldi ki midyenin supheli olmasi soyle dursun caiz olmadigi asikardir. Rabbine siğin kardesim yedigimiz herseyin madden yavrularimiza etkisi oldugu gibi manen de tesiri olucaktir.. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun..
(145 puan)
Allah razı olsun nefsimi korelttim başka yiyeceklerle yemrfin riske atamadim 2 sene snra gelen mucizemi
(190 puan)
Allah hepimizden razi olsun kardesim
-Reklam-
+3 oy
(686 puan)
Haramını günahını geç, midyede ağır metal var. Kesinlikle yenmemesi lazım. 
0 oy
(269 puan)
Bir tane yiyin en azından ne olabilir ki ama tabi isterseniz yine de doktorunuza bı danısın. Ama inancınız konusunda bir fikrim yok
0 oy
(231 puan)
Benimde canim çok istemisti 2 tane yedim. Caninin istediginide tatman lazim. Ama tabi senin kararin
(145 puan)
Ankara da en tazesini nerden bulabilirim acaba agliycam stresten bi midye için:)
0 oy
(2,793 puan)
Gebelikte zararli diyebiliyorum kabuklu deniz ürünleri tavsiye edilmiyo karides, midye vs. Canininiz çekiyorsa 1-2 tane nefsinizi koreltmek icin bence yiyebilirsiniz bi sey olmaz. :)
(72 puan)
düzenledi
Canim herseyin fazlası zarar evet bende haram olduğunu biliyordum ama aşerdigm icin yedim dayanamadim hemde 1 2 tane değil vallaha 20 tane yedim ertesi gün 15 tane daha yedim kendime geldim hicbisey de olmadı Allaha şükür yine sen bilirsin ama nefsini koreltmek için ye derim hatta bu akşam aşerdiım ama bu saate kapai olduğu için heryer sabahı bekliyorum 
0 oy
(31 puan)
Ilk gebeligimde yemiştim zararli oldugunu bilmeden çok şükür bebegime bir sey olmamisti ama dogumdan 35 gün sonra safra kesesi ameliyati oldum safrada taş yapıyormuş bir iki taneden bir sey olmaz ben çok yemiştim bilmeden 
(145 puan)
Yaa çok geçmiş olsun
0 oy
(3,981 puan)
Asla yeme canım içinde bir sürü ağır metal var 
0 oy
(1,064 puan)
Oturdum mu 40 tane yerim herhaldr ama hamileliğimde hiç yemedim canim yüksek civa iceriyor bebegin beyin gelisimi icin zararlı. 
0 oy
(69 puan)
Midyeler adet görmez omurgasız canlılar oldukları için. Asıl yediğimiz büyükbaşlar küçükbaşlar adet görür. Malesef İslamiyetle ilgili böyle yanlışları görünce insan dinden soğuyor. 
(515 puan)
Ay niye hemen dinden soguyorsunuz canım zenginler kötülük yapınca paradan , doktorlar yanlış teşhis koyunca hastanelerden tiptan soğuyor musunuz..
0 oy
(174 puan)
Ben cok severim ama hamileyken yemedim. Canın çekiyorsa 1 tane yiyebilirsin ben dayanamazdım. 
0 oy
(21 puan)
Kesinlikle ağır metal civa vb. Şeyler var içerisinde yenmemeli. 
0 oy
(641 puan)
Normalde bende çok severim canımda çekiyor ama içeriğindeki metaller normalde bile o kadar zararlıyken hamilelikte asla yemem ki yemedimde. Evet görünce canım çekiyor ama yemeden devam ediyorum. Bence yeme derim ama karar senin 
0 oy
(671 puan)
midye, ağır metaller barındırdığı için fazlaca yenirse hamile olmayan insana bile zararlı.  doktorlar hamilelik sürecinde dışarıda yapılan midyeleri hijyenik olmadığı için önermiyor. çünkü midye deniz dibindeki balık artıklarından beslenen bir canlı türü.  canım istediğinde büyük marketlerden paket olarak alıp kendim yapıyorum evde.  yarım porsiyonu geçmeyecek şekilde 3-4 ayda bir aklıma geldikçe yiyorum.  doktora da danıştım.  Bu şekilde tüketmemde herhangi bir sakınca görmedi.  
0 oy
(1,037 puan)
Internete bak midyesiz midye pilavı falan yapılıyor dene belki nefsini köreltir canım. Bende sahilde otururken canım çok çekmişti gözümün önünden geçiyor habire eşim seslendi midyeci benim için abla yicekse satmam demişti sana zararlı dedi. Az aldık bitene bana verip başka yerde yemişti eşim. Yazık midyecide birdaha önümüzden gecmedi canım çekmesin diye. Maalesef zararlı cıva seviyesi yüksek ne kadar yemezsek o kadar iyi.
0 oy
(386 puan)
 Bana doktor ananas  yeme demisti oda tipbi bilgilerine dayanarak  ananas  erken dogumu tettikliyormus son zamanlarin da tuketme demisti . Midyeyi bende doktora sordum 1 Tane yemede bi sorun olmazmis bazi arkadaslar  baya abartmis  dine kadar gitmis :) saglikli besleniyorum fakat canim da cok isterse sahsen 1 tane de olsa yerdim :))  

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 496 göst.
28 Ağustos 2021 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Cigdem4 (222 puan) sordu
0 oy
4 cevap 380 göst.
7 Haziran 2020 Tüp Bebek kategorisinde Fatma94 (258 puan) sordu
0 oy
18 cevap 1,101 göst.
24 Ekim 2018 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Hilalaliasan (97 puan) sordu

649,206 soru

3,420,332 cevap

4,251,728 yorum

183,486 üye

...