0 oy
274 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (2 puan)
Ilk gebeligim suan 8.haftadayim ve 4.haftada kan kontrollerimde karaciğer enzimlerim aşırı yüksek çıktı. 553 lere kadar yükseldi. 1 aydır haftada iki kez kan veriyorum bütün tetkiklerim yapıldı. Ana asma hepatitler ultrasonlar hepsi negatif. Rapor ve istirahat dedi doktor 10gundur de artik düşmeye başladı. Tabi hala 200lerde. Tekrar yükselme olursa biyopsi yapılacak. Otoimmün hepatitten suphelendi doktorlar ve o olursa da gebelik ve doğumda kanama olup anne için kötü bir durummuş. Ilk haftalarda bu kadar yükselen ya da tanı alan gebeler var mı?
Gebelik haftası 8+2

2 Cevap

0 oy
(107 puan)

  • QMerhabalar sizin kadar olmasa da benim de AST ALT değerlerim bir miktar yüksek çıkmıştı. Doktorumuz bu durumu sigarayı yeni bırakmış olmama bağlayarak ilaç önermedi ve kan tetkiki istedi ilerleyen süreçte de kendi kendine düştü gerçekten. Kanama ya da başka bir şikayetim olmadı. 23 haftalık olduk bile. Size de fikir olur diye yazmak istedim. Acil şifalar diliyorum.
(2 puan)
Teşekkürler inşallah herkes sorunsuz sağlıklı doğumlar yapar süreç zor.
-Reklam-
0 oy
(319 puan)
Genelde gebeliğe bağlı koleztazda olur bu yükseklik benimki 227ye kadar çıktı 34. Haftada kendim fark ettim doktorlar fark edince ultrasonla saframa bakıldı temiz çıktı benlik biseu değildi yani 36. Haftada anı bebek ölümüne sebep olmasın diue doktorum dün sezeryana aldı beni şükür 3050 kg doğurdum kuveze girmedi zaten bu değerin düşmesinin tek çözümü doğum çünkü gebelik hormonları enzimlerin görev yapmasını engelliyor
(2 puan)
Hayırlı olsun ikinize de sağlık diliyorum öncelikle. Benimki erken dönem olduğu için kolestaz olarak dusunulmedi.

İlgili sorular

650,406 soru

3,424,893 cevap

4,257,134 yorum

183,801 üye

...