0 oy
118 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (719 puan)
Prolaktin hormonum 97 çıkmış düşmeden gebe kalmam imkansız mı?

4 Cevap

0 oy
(27 puan)
Ben ilk evlendgmde 7.8 ay çocuğum olmadi die dr gittim prolaktin 33 cikti 1 aylk ilacla 25 e düştü sonraki ay hemen hamile kaldim  2 cocuk isteyerek yaptim 2 kezde istemeden oldu biri düştü. İlk evlendgmde her ay aglardim niye çocuğum olmuyor diye simdide surekli hamile kaliyorum die sikayetciyim
(719 puan)
Sizin değeriniz normale yakınmış ne guzel. Benimki nasıl bu kadar yükseldi hic bilmiyorum. Hiçbir belirtisi de yok adetlerim de düzenli. 3 yıl önce bekarken 32 olduğunda ara kanamam olmuştu o zaman doktora gittigimde hormonlara bakıldı biraz prolaktin yüksek dedi ilac vermedi bile tekrar olursa gel dedi tekrar ara kanamam oldu o zaman ilac verdi benim de 1 ayda normale dönmüştü. Şimdi bu ne zamana kadar düşer aklımda bir sürü sorular. Sürekli hamile de kalsam ben sikayetci olamam ki. Zaten gec evlendik 1 yıl evliligimiz otursun dedik sonra istedik hemen gebe kaldim o da düştü kanamam uzun sürdü adet döngüm yeniden düzene girdi derken yaşım 31 i geçiyor. Birden fazla çocuk istiyorum oysa nasip tabi ki ama olumsuz seyler yaşayınca insan yaş faktöründen dolayi kaygılanıyor.
(604 puan)
Ay canım yaşın gayet ideal ben 35 yaşında evlendim 36 da ilk anne oldum sonrasında tekrar bı tane daha istedik 2 yil korunmadik olmadı benim prolaktin hormonun normal seviyede çıktı ama diger hormonlar alt üst 2 ayda bir adet maya başladım erken menepoz dediler anca tüp bebek olur dediler artık tüp bebeğe karar verdik hatta iyi bir doktor araştırdık son kez kan verdim sonucu alıp tüp bebek doktoruyla görüşmeye gidicektim o gün pozitif çıktı sonucum vazgectigimiz artık olmuyo dediğimiz noktada mucizem geldi doktorum bile çok şaşırdı hormon değerlerini görünce sağlıklı olamaz aksi olursa tıbba inanmıyorum dedi elhamdülillah güzel bir prensesim vardı 26 haftalık oglusumla hamileyim  rabbim cok güzel bir nimet daha bağışladı bana kucağıma alacagim günleri sayıyorum Mevla isteyen herkese nasip etsin
(719 puan)
Amin inşallah. Çok sevindim sizin adınıza :) Yani oldu bitti çocukları çok severim kendim de 3 çocuk 4 çocuk isterdim hep. Eşimle 9 yıldır tanışıyoruz ancak ailemin bana düşkünlüğünden bir de pandemiden dolayı evlenmemiz hayli zaman aldı 1 buçuk yıllık evliyiz.
Şimdi düşükten sonra tekrar gebe kalmam icin tedavi gerekirse ya da Allah esirgesin tekrar benzer bir durumla karşılaşırsam herhangi bir tedavi gerekir de gebelik ilerleyen zamanlara kalırsa bir ya da iki cocugum anca olur benim de. Ama Allah iyisini bilir ilkini nasip etmedi yiyecek ekmegi yokmus. Ne kadar çabalasak da Allahın dedigi olur. Elimizden geleni yapıp tevekkül etmekten baska yapabilecegimiz bir sey yok şu durumda. O isterse olmazları oldurur tıp doktor bile yanılır sizde olduğu gibi :)
-Reklam-
0 oy
(108 puan)
Bende aynı durumdayım prolaktinle beraber troid nsülin değerlerim de çıkmış benim ilac tedavisiyle ilk Ay güzel düşüş oldu şimdi 2. Ayimin içindeyim Dr ne dedi size olumlu olumsuz 
(108 puan)
Streste değil tükenmişlik gibi bendeki biraz. Umarım kötü bir şey yoktur sizde gönlünüzü ferah tutmaya çalışın. Gözle görülür bi 6 kilo oldu benimki ödem mi nedir bende bilemedim ama verdiğim kiloyu almıyorum çok şükür kendimi öyle aman aman açta bırakmıyorum 15 gün sonra muayene olucam dediğiniz gibi dusmuyorsa birde diyetisyeni deniycem. Bu değer rakamlarına da hakikaten takıldım onları sorucam mutlaka sizin hangi değerlerinizde sorun çıktı acaba görebiliyor musunuz
(719 puan)
Bazı virüs antikorları enfeksiyon önceden geçirip bağışıklığım olduğunu mu gösteriyor yoksa şu anda da var mı bilemiyorum yarın öğrenicem inşallah. Bence her halükarda diyetisyenle görüşün çekinecek hiçbir durum yok aslında. Benim boyum kısa size göre 1.58 civarı kilom da 57 58 filan olmuştu gebe kalınca 20 kiloya kadar alanlar olduğunu duyunca 78 kiloda ben yarım dünya gibi olurum herkes kolayca vermeyebiliyor dogum kilolarını birazcık daha kilo vereyim gebelikte de dengeli besleneyim diyerek gitmiştim. Ilk ay 4 kilo verdim sonraki ay 2 kilo daha verdim 52 ye filan düşmüştüm gebe kaldığımda. Düşük filan gecirdikten sonra biraz saldım 2 bucuk 3 kilo geri almıstım biraz daha yememe icmeme dikkat ettim simdi 53 bucuk civarındayım. Bir liste vermisti bana beden kitle endeksine göre günde alman gereken kalori miktari yazıyor. Sonra besinleri de gruplara bölmüşler yag grubu ekmek grubu vs. Bunlardan gün içinde tuketmen gereken porsiyon sayısı, ne kadarın 1 porsiyona denk geldigi vs yaziyor. Corba pilav ekmek üçü de ekmek grubunda mesela gunde 6 dilim ekmek hakkın varsa 2 dilim ekmek yedinse corba içmeyip geri kalan hakkini pilavda kullanabiliyorsun ya da pilav yemeyip corbada ya da esit dagitarak da tüketebiliyorsun. Öyle kısıtlayıcı öğün öğün bir beslenme programı vermiyorlar. Sekerle alakalı da size çok desteği olur. Ben çaya seker atmıyorum ama kahvaltıdaki reçel bal da sekerden sayılıyormus dikkatli tüketmek gerekiyormus. Ben bazen kaçamak yapıp tatlı yiyordum diyetisyene de itiraf etmistim. Meyve hakkını tatlıdan yana kullanabilirsin haftada 1 2 kez ama aşırıya kaçma demişti. Tatlı yedigim gun meyve yemiyordum mesela.
Bir de listemde ayran sut yogurt ya da kefir yazıyordu ben kefir hic içmemiştim bilmiyordum. Digerlerini tuketiyordum ama kefiri de denemek istemistim internetten araştırdım altinkilic kefir ev yapımına en yakın olanıymış aldım denedim koyu bir ayran gibi icilmeyecek bir tadı yokmuş eger tuketmiyorsan sade olanını tavsiye ederim. Hem tok tutuyor hem kilo verdiriyor hem sağlık icin cok yararları varmış. Artık maya aldım evde kendim yapıyorum hatta.
Duruma göre aktivite yazıyorlar haftada 2 3 gün yarım saat kadar yürüyüş mesela. Bu şekilde zayıflamak hem eğlenceli hem sağlıklı oluyor. Vücudu bebise hazırlamak düşüncesi de ayrı bir mutluluk veriyor.
Inşallah tez vakitte sağlıklı bebislerimiz olur :)
(108 puan)
Ayyy amin inşallah olur o kadar cok istiyorum ki bir çocuk göreyim içim eriyor sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin Rabbım isteyen herkese ♡ evlendikten sonra biraz kilo aldım evlendiğimde 67 kiloydum iste yeni evlisin gelsin tatlılar gitsin gece yemekleri asiri şaştı yemem içmem ama oldum olası kahveyi cayi asla şekerli tüketmem ekmekte oyle tüketmem sadece kahvaltı da ararım o da beyaz ekmekten tam buğday ekmeğine dondu meyvelerim bile hep eksidir tatlı meyve tuketem pirinç pilavı pek sevmem sadece hamur işine biraz düşkünlüğüm var tuzlu olarak bu kadar insülin şekerini oynayacağı hiç aklıma gelmezdi çevrem de şaşırdı nasil şeker çıkıyor gibi şimdi hamur işi de çıktı hayatimdan içim dışım ot oldu bu ay dusuceginden ümitliyim :D diyetisyenden cekinmiyorum ilk Ay kan vermeden 1 gün önce şekerimi çıkaracaklar şeyler tuketmisim farkında olmadan düşününce aklıma geldi ondandır falan dedim pek umursamadim meğer durum bundan ibaret degilmis ilaca alisma sürem de vardı günde 2 yapamadım içtiğim ilac yan etki yaptı şimdi vucud alisti bu ay anca 2 ye çıkarıldı o yüzden 3. Ayda istediğim gibi düşmezse gideyim diyorum. Sizinde sonuçlar için duacı olucam inşallah hafif atlatilacak bir şeydir ♡
(719 puan)
Aminnn inşallah  :) ♡
Diyet deyince direkt yesillikten ibaretmis gibi geliyor ya insana sizin için tam da öyle olmuş anlaşılan :)
Anlattıklarınıza bakılırsa bence de kilo vermeniz de hızlı olur şekerinizin normale dönmesi de. Ben de sizin icin duacı olucam çok teşekkür ederim. Önümüzdeki ay tekrar yazarım ben size görüşürüz sonuçlar hakkında inşallah güzel sonuçlar alırsınız.
(108 puan)
Biraz öyle oldu diyebilirim:)) çok teşekkür ederim güzel haberlerimizi vermek nasip olur inşallah:)
0 oy
(37 puan)
Benim ilk ölcüldüğünde 79 cikmisti. 2 ay ilac kullandım ama 259 a çıktı. Bu hormon stresle birlikte yükseliyor. Ne zamanki her seyi akışına bıraktım 37 e düştü ve o ay hamile olduğumu öğrendim. Yani stres yapmamak ve sürekli hamile kalmalıyım düşüncesiyle hareket etmeyi bırakınca oldu Allahın izniyle. Sizde kafanıza takmayın zaten yüksek bir değer değil.
(37 puan)
2 ay adet olduğum sürece kullandım ilacı sonrasında bıraktım ve çocuk denemelerimiz başladı. Ben hep olacak mi oldu mu kaygisiyla yaşadigim icin biraz da is yerimle alakalı streslerim vardı o sebeple tavan yapmıştı. Sonra ilacı her gün aldım ve sonra sıkılıp bıraktım nasıl olsa düşmüyor diye :) küstüm yani anlayacağınız :) Ama ciddi anlamda kendimi serbest biraktım ve hamilelik nasip oldu. İnşallah hayırlısıyla sizde de olur yeter ki sakin kalın.
(719 puan)
Neden adet dönemlerinizde kullandınız gebelik olursa ilac zarar vermesin diye mi? Normalde her gün almanız gerekiyor degil mi tam olarak bilmiyorum. Dostinex yazılmıştı bana önceden ama nasil kullandigimi hatırlamıyorum. Başka birkaç değerim de sıkıntılı gibi yarın sonuç göstericem. Sakin nasıl kalırım bunu da bilmiyorum açıkçası. Önümüzdeki ay direksiyon egitimim ve ehliyet sınavım olacak üstelik misafirlerim de olacak kayınvalidem kaynım eşimin amcası ve ailesi vs. biraz yogun ve stresli geçecek doğrusu. Şimdi bir de ne kadar takmıyorum desem de degerlerim sıkıntılı çıkınca onlar da kafamın bir köşesinde aklıma takılıyor. Hayırlısı Allahtan.
(37 puan)
İlk başta doktorum öyle kullandırdı ama değer çok yükselince 2 ay boyunca yarım içtim dostinexi. Eğer yoğun bir süreçten geçiyorsanız olmuyor diye üzülmeyin çünku benimde hayatım çok yoğundu, sakinleşince her sey yoluna girdi. Bu süreci bir atlatın ondan sonra kendinize vakit ayırın bence.
(719 puan)
Çok teşekkür ederim destek veren yorumlarınız için :)
(37 puan)
Rica ederim. Her şey gönlünüzce olsun :)
0 oy
(48 puan)
Benimde prolaktin değerim yüksekti buda adet düzensizliğine neden oluyordu sadece iki ay düzenli ilaç kullandım iki yıldır şükür sorun yaşamadım değerlerim baya düştü   gebelik imkansız değil biraz zaman alır demişti o vakitte doktorum 
(719 puan)
Benim adetlerim de düzenli o yüzden çok şaşkınım yıllar önce 32 çıktığında bile ara kanamam olmuştu. Bunda 97 ama hiçbir şikayetim yok. Sadece adetten 2 gün önce az bi kanamam oldu ertesi gun leke sonra adet başladı ama benim adetlerimin geneli lekelenmeyle başlar bundaki fark kanama gelip durmasıydı hatta yerlesme kanaması diye umutlanmıştım. Deger bu kadar yüksekken aslında hiç adet olmamam ya da çok sık adet olmam gerekir sanıyordum öyle bir durum yok çok şükür. Yarın sonuç göstereceğim ben de bakalım.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 250 göst.
0 oy
2 cevap 133 göst.
0 oy
3 cevap 199 göst.
0 oy
3 cevap 111 göst.

648,314 soru

3,417,204 cevap

4,247,944 yorum

183,264 üye

...