0 oy
116 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (187 puan)
Kızlar sorum teyzem için. 17 haftalık gebe ve rahim ağzı kısalması çıktı bugün. Doktor erken doğum ya da düşük olabilme ihitmali var demiş bu konu hakkında fikri olan var mı? Bötle bir durum yaşayanlar tecrübeleriniz neler şimdiden çok teşekkür ederim.
Gebelik haftası 32+5

1 cevap

0 oy
(147 puan)
Merhabalar, malesef bende aynı şeyi yaşadım. Haftası erken acil dikiş atılabilir. Hangi hastaneye gidiyor. İlk gebeliği mi. Benim ilk gebeliğim olduğu için devlet hastanesinde ki doktorum yatış verdi ama diksi atmadı. Progestan iğne serum verdiler ama maalesef olamdi tutunamadı bebeğim kaybettik. Eğer böyle bir durum varsa başka bir doktora gitsin dikis attırsın. Benim kötü bir örnek oldu ama böyle olan çok kişi var ve acil dikiş atılıp önlem alınan ve sağlıkli bir şekilde bebeğine kavuşan çok kişi var. Bir doktorla kalmasın eğer dikiş atmıyorsa doktoru. Mutlaka özelde alanında iyi bir doktoru bulup dikiş attırsın.
(33 puan)
Dikis ne zaman atiliyor acaba bnmde skntili birde nasil atiliyor yani uyutuluyormuyuz
(147 puan)
Dikiş servikal ölçüme bağlı. Mesela benim şuan ikinci gebeliğim ve haliyle riskli gebelik grubunda. 13. Haftada ölçtü doktorum 43 mm gayet iyi dedi 16. Haftada tekrar bakicak eğer kısalma olmuşsa dikiş aticak. Bende bilmiyorum ilk defa dikiş atılacak eğer kısalma olursa. Ama korkulacak birşey yok diyorlar genel anestezi ile uyutulup öyle işlem yapılıyor aynı gün hastaneden çıkış yapılıyormuş.
(187 puan)
Özele gidiyor zaten doktor 1 hafta yatış verdi 1 hafta sonra durumuna bakacak dikiş falan alakalı bir şey söylemiş mi bilgim yok
-Reklam-

644,192 soru

3,402,359 cevap

4,229,865 yorum

182,178 üye

...