0 oy
732 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (216 puan)
yeniden kategorilendirildi
Eşim askeri personel, Suriye ye göreve gitmişti

Onun öncesinde hamile kaldım 1 aylık, 1,5 yaşında da kızım var. Pek istediğim bir hamilelik değildi. Hatta kaldırmayı bile düşündüm. Çünkü eşim bol keseden harcayan birisi, kendine çok harcar. Bize gelince idareli olmamızı ister.

Bebeği aldıralım dedim, biz kendimize zor bakıyoruz, bir bebeğe daha bakamayız. Eşimde "Allah rıskını verir" dedi. Aldırmama izin vermedi. 

Gebelik ilerledikçe bebeğin eşinin rahim ağzına yerleştiği ve ölümcül sonuçları olabileceğini öğrendim. Artık hiç ayağa dahi kalkamıyordum. 1,5 yaşındaki kızımın altını zor değiştiriyor, zor yemeğini yediriyordum. 

Eşim suriyeden geldi, geldi gelmesine hiç beni takmıyor hamileliğimle ilgilenmiyor, bebeğe hiç özenli olmuyordu. Sürekli üzüntü stres içindeydim. Suriye den gelirken yolda dünyanın parasını harcamış hep borçlanmıltı. Bir gün gece 20 bin TL birden eline geçti, 1 gecede gitti kendine bana telefon aldı. Parayı hiç etti. 

Önüne oturdum yalvardım "bu para geldiyse boşa gelmedi, Bi sebebi vardır, harcama, bak ben riskli gebeyim, hastane işi olur oraya gider harcarsın" dedim. Hiç beni dinlemedi. 

Bir sonraki ay aşırı eli sıkıştı 1,5 yaşındaki kızımıza bez bile alamaz hale geldi. Benim babamdan 15 bin TL borç aldı, ödeyecem dedi. Ödemedi. Babamla aram bozuldu. 

Ay başında maaşını saçma sapan bir borcunun hepsine yatırmış. Yine sıfıra sıfır. 

Evde beyaz eşyaları, elektronik eşyaları sattı, onu da götürdü arkadaşlarına olan borçlarına dağıttı. 

Artık yatak odamız hiç birşeyimiz kalmadı, sanki eve haciz gelmiş gibiydi. 

Bu hamile halimle ve 1,5 yaşında kız çocuğumla hergün ağladım. Yere bir yatak açtım, halının üstüne. Artık kızım la yerde yatıyordum. Hamileliğimle aşırı derece riskli, 1 damla kan da doktor 1 saat içinde hastahanede ol dedi. Plesenta previa diye Bi rahatsızlık vardı. 

Neyse bu şekilde 30. Haftada eşim beni kendi memleketine gönderdi. Yolculuğun riskli olduğunu bildiği halde. Yol boyu hep ağladım. Acaba nerede hata yaptım, ben elimden geken fedakarlığı sonuna kadar yaptım, evimi yuvamı salıp satacak kadar nerede hatam olabilirdi. 

Kaynanama geldiğimde depremden dolayı çok korkmuşlardı 2 gün camide yattık kalktık, ama sizce ben camiide sancılanmışmıyımdır... Evet sancılanmaya başladım, gece sabaha kadar serum takıldı sancı kesmek için. Sancım kesildi, bu sefer kızım camii de üşüttüğü için hasta oldu. 1 ayım hastahanelerde geçti. Üstüne üstelik kaynanam benim riskli bir gebe olduğumu bildiği halde, durumlardan habersiz sürekli tartışma ve kavga ortamı içerisinde benle. 1 günüm stressiz ve kavgasız geçmiyordu. En sonunda eşim izin aldı geldi. Eşim gelince kimsenin ağzı açılmadı. Ama artık eşimden soğudum. Onu sevmiyorum resmen.

Bu kadar fedakarlığımın karşılığı bu olmamalıydı. Evlendiğimde bu yana bütün altınımı paramı verdim eline. Bitmedi borcu harcı. 

Ve beni hamileliğimle böyle bir duruma düşürmesi, bunalıma soktu. Ölmeyi bile düşündüm. 

Eşimden aşırı soğudum. Evli dahi kalmak istemiyorum, bebek olacak diye kendimi mecbur hissediyorum ona. 

Aynı yatağa yatmak, aynı sofrada oturmak çok zor. Yüzüne her baktıkça yaşadıklarım aklıma geliyor, affedemiyorum... 

Ev yok, bark yok, hamile diyen yok,resmen küçük kızım için ve karnımda ki için katlanıyorum. 

 Diyeceklerim bu kadar

Kimsenin okuması ve yorum yapması için yazmadım, sadece içimi rahatlatmak için yazdım. Doktor bir şekilde içindekini at dedi. Ne yapayım aklıma buraya yazmak geldi. 
Gebelik haftası 32
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

18 Cevap

+1 oy
(284 puan)
Hiç böyle uzun yazıları okumak huyum değildir erinirim genelde ama seninkini okudum ve de üzüldüm ne yazık ki böyle sorumsuz adamlar evleniyorlar ve birde üzerine dünyaya çocuk getiriyorlar madem bakamıycaksın ne evleniyorsun be adam ama ailesindede suç var oğullarının huyunu bile bile evlendiriyorlar keşke huyunu anladığında ayrılsaydın bu tür adamlar değişmezler hiç bekleme bence sen bir düşün bacım evinin eşyasını satan adamdan hayır gelmez 
-Reklam-
+1 oy
(135 puan)
Benimde eşim uzman yaşadıklarına benzer şeyleri yaşadım hatta ben daha.fazlasini yaşadım hamileyken şiddet gördüm hemde öyle vurma değil şuan 4 senemiz 2 yıl oldu suriyeden döneli daha yeni yeni çocuğuna alıştı biraz sabır et kardeşim biliyorum çok çok zor ama elimizden duadan sabirdan başka bişey gelmiyor bı sure sonra oda alışacak benimde eşim öyleydi kendine en markalı en pahalisindan alır çocuk kadın acmi tokmu sormaz almaz ben defaalrca komşulardan süt parası aldigimi bilirim ha smdi biraz biraz düzeldi ama insanın içi eskisi gibi olmuyor eşine karşı bende şuan 34 haftalik hamileyim planlı değildi Rabbim verdiyse vardır bı bildigi herkes kismetiyle gelir derken belki bu yavrularımızda huzur mutluluk getirecek bilemeyiz 
(642 puan)
Böyle adamlara guvenerek nasıl tekrar hamile kaldınız ki :(
(686 puan)
Aynı şeyi düşünüyorum. Ben evlendiğimde 1 sene asla çocuk konusuna girmedim. Önce karşımda eşimi izledim açıkçası. Ve şurda yazılanları okuyunca hayretler içerisinde okudum. Ne kadar vicdansız adamlar varmış. Benim eşim kendisine almaz benim her dediğimi yapar. Neyse hiçbir kadın bu tavrı haketmiyor. Çok üzüldüm şuan iki arkadaşın yazdıklarına da canım sıkıldı.
(135 puan)
Diyorum ya planlı bir gebelik değildi ama çok şükür bu sabinin yüzü suyu hürmetine çok değişti
0 oy
(1,999 puan)

Rabbım şu mübarek günlerde önce evlatlarinizin sonra sizin yardımcınız olsun 



0 oy
(1,463 puan)
Allahım yardımcınız olsun eşinize hidayet versin çocuklarınızı size bağışlasın söylenecek başka da söz yok 
0 oy
(12 puan)
Rabbim yardımcın olsun Inşallah... Daima Allahla ünsiyyetde ol Allahdan yardım iste canım benm 
0 oy
(951 puan)
Zor es idare bilmeyince umarım aklı başına gelir siz suriyelimisiniz türk musunuz orasını anlamadm
(216 puan)
Türküz, eşim uzman çavuş
0 oy
(152 puan)
Size dua ediyorum. Allah yardımcınız olsun 
0 oy
(81 puan)
Ooyyy gülüm 

Hepsini okudum

Hiç üşenmedim

Yaşadıkların kolay değildir

Rabb'im tez zamanda feraha kavuştursun inşaallah 
0 oy
(1,385 puan)
Allah sana sabır versin inşallah güzel günler yakındır rabbim yardımcın olsun inşallah esinede Allah akıl fikir versin ne diyelim Allah yardımcın bacım üzüldüm haline rabbim kimseye kaldıramayacağın dan ağır yük vermezmiş inşallah hayırlı yol açar sanada dualarım seninle 
0 oy
(197 puan)
Adınıza Çok Üzüldüm üzme kendini beddua etme Allah görüyor rabbine teslim et cnm sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah hakkınızdan hayırlısı olsun
0 oy
(166 puan)
Allahım sabır ve dayanma gücü versin sana inşallah :/ eşine de akıl fikir versin tez zamanda hatasını anlasın senin kucağındaki ve karnındaki bebeğinin kıymetini bilsin inşAllah :/ her aklıma geldiğinde ve namazlarında sizin için dua etmeye çalışıcam Allah hiçbirimizi yolundan saptırmasın inşAllah 
0 oy
(1,213 puan)
Rabbim senin yardımcın olsun,eşine akıl fikir,yavrularına uzun sağlıklı ömürler versin,kalbini yüreğini ferahlatsin inşallah bu mübarek üç aylarda inşallah sabret kardeşim yavruların için iyi yaptın buraya içini döktün, Allah'a emanet ol
0 oy
(642 puan)
Dünyanın maasini aliyordur yazık günah ya nasıl bir adam k o kadar maaşı ne yapiyor
0 oy
(79 puan)
Allah'ım senin bütün sıkıntılarını birden kaldırsın çok üzüldüm rabbim yar ve yardımcın olsun 
0 oy
(2,224 puan)
Rabbim yardımcın olsun   ne diyebilirim ki burdan ne desem bana kolay gelir konusmak  Zor işin..
0 oy
(1,035 puan)
Eşinden nefret ettim asker cok severdim huyun askerler iyi kaplıdır sanardım tanıdığım tüm askerler gercekten yufka yureklı ailesine duskun. Senin esin nasıl bir cani ya boyle. Kıyamam ben sana. Allah seninle birlikte olsun ınsallah ınsallah. Huzura kavusacaksn. 
0 oy
(686 puan)

 Okuduklarıma o kadar üzüldüm ki diyecek bir şeyde bulamıyorum arkadaşım çok üzgünüm :( Çok normal soğuman. Bana şu yapılanların yarısı yapılsa ben direkt boşanırdım. Tabi herkesin şartları eşit değil bir şey demiyorum. Bir de bu kadar para kazanan insan bu paraları ne yapıyor bunun arkasını bilmek lazım diye düşünüyorum. Aileniz nerde arkadaşım? Onlara gitseniz? En azından hamileliğin izin belli bir süresinde daha rahat olursunuz diye diyorum. Hamilesiniz üstelik küçük kızınız varmış 

0 oy
(3,667 puan)
Allah eşinizi hayırla ıslah etsin, akıl fikir ihsan eylesin ona. Size de sabr-ı cemil nasip etsin. Kolaylıklar dilerim. Bebeklerinizi huzurla büyütün inşallah.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 482 göst.
0 oy
9 cevap 753 göst.
0 oy
2 cevap 241 göst.
20 Mart 2023 Doğum kategorisinde Nazzzzzz (22 puan) sordu
0 oy
7 cevap 227 göst.

649,440 soru

3,421,360 cevap

4,252,985 yorum

183,557 üye

...