0 oy
241 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (1,806 puan)

Kizlar 22den beri kan sulandirici igne kullaniyorum simdi 28cihaftamiza gectik 30 haftada da kontrolum var ama doktor biraktirrirsa diye korkuyorum.arastirdim pihti atip bebegin kalbini durdurma filan boyle seyler okudum korkuyorum doktor birakalim derse . Sizce birakirsam kotu bisey olurmu?bide kanimda pihtilasmadan dolayi degil,bebege giden kan akisinda zayiflama oldugu icin yazmisti doktorum cok degil ama az yavaslama var 1hafta geriden geliyor demisti 2aydir kullaniyorum .bi dahaki sefer kullanma derse diye korkuyorum acikcasi.oksapar 4000 vuruyorum hergun.

8 Cevap

0 oy
(1,806 puan)
Yokmu fikri olan annecikler?
-Reklam-
0 oy
(49 puan)
Kesinlikle doktora sormadan bırakmayın benim 2 kere bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum şuan 4 aylık hamileyim 4 aydır iğne, kullanıyorum oscapar doğum yapacağim gün bile kullanmam gerek sonuçta kan sulandırıcı ne gibi zararı, olabilir doktor kullan dediyse her gün vurunun iğneyi herşey bebeklerimizin iyiliği için..
(49 puan)
Ben bıraktıracağını düşünmüyorum o iğneler bebek için çok önemli eğer doktor kullan dediyse ki kan sulandırıcı iğne bi zararıda olacağını düşünmüyorum ayrıca rapor yazdırın eğer yazdırmadıysanız ücretsiz alabiliyorsunuz.
(1,806 puan)
Ay keske burdada oyle olsa canim yarali yerimden vurdun tam))bizde burda(Azerbaycan) hic bir ilaci ogneyi devlet karsilamiyor malesef ben 1aylik oksapara sizin paranizla bide tanidigim olmasina ragmen  600-700lira para oduyorum
(49 puan)
Ooo burda 90 tl 10 tane var içinde var zaten çok pahalıymış bir sorsanız devlet karşılıyor ben özele gidiyorum ordan yazdı doktorum sadece 100 tl rapor parası verdim 9 kutu ilaç aldım
(1,806 puan)
Yok canim devlet malesefki karsilamiyor burda.
(4 puan)
Siz yenə yaxşısız mən ayda lira ilə desək 2250 lira verirəm iynəyə
0 oy
(1,242 puan)
Bıraktiracagini düşünmüyorum ben  zaten 30 dan sonra doguma az bir sey kalmiş oluyor biraktirmaz bencee
(1,806 puan)
En dogrusunu o bilir elbette ama ya biraktirrirsa diye gecen komtrolde birakalim yalnis aspirin tablet  kullan dedi .bende risk varsa riske atmayalim sakin dedim bi daha komtrol edip yok birakmayalim 2sini hatta ayni anda kullan dedi .artik doktorlarada guvenim kalmadi -_-.Allahdan hayrlisi insAllah sag salim kucagima alriim bebegimi
0 oy
(521 puan)
Ben 5. haftamdan beri iğne kullandım. Doktorum 37de bırakalım dedi. Üç dört gündür kullanmıyorum hatta bırakmadan önce çok korktuğum için birkaç başlık açmıştım. Çok şükür şu anda sıkıntı yok. Hareketlerini sürekli takip ediyorum. 
(1,806 puan)
İnsAllah sag salim kucagimiza aliriz canim.
0 oy
(1,224 puan)
Belki igneyi keser hap olarak verir ayrıca doğuma kadar kullanmıştım ben hiç bir sorunum yokken sizde azda olsa bir problem varken biraktiracagini sanmam en kötü hap verir sağlıkla gelsin minnak 
(1,806 puan)
Tesekkur ederim canim insAllah.gecen biraktirmak istedi bende azcik  bi tehlike varsa  bile birakmayalim deyince dozu bile arttirdi o yuzden biraz aklim karisti
0 oy
(31 puan)
Benim ilk gebeligimde 9 haftalıkken kalbi durdu ikincide doktor tedbir amaçlı coraspin yazdı kan sulandırmak için 36da kesicez dedi. Şimdi 36 olduk ben de iğne vursam olur mu dedim içime bir kurt düştü çünkü o da sana bırakıyorum dedi ben de yazın o zaman dedim. Bence böyle bir risk varsa kullanılmalı 39.haftada bile anne karnında ölüm oluyor bu sebepten. 
(49 puan)
Bencede kullanın zararı olmaz sürekli bir şey olur korkusuyla yaşamaktansa bende iki kere kayıp yaşadım 9 haftalıkken şimdi kullanıyorum çok şükür bir sıkıntı yok.
(521 puan)
Benim de benzer oldu bana bırak dedi ben bıraktım. Üç dört gündür kullanmıyorum böyle yazınca ben mi hata ediyorum diyorum ama doktor da bırak diyor.
(31 puan)
Benim fikrim kullanılmalı kendim öyle yapicam
0 oy
(286 puan)
Canım 30 hafta erken olabilir kesmek için ama doğum yaklaştıkça kesilmesi gerekiyor kani sulandirdigi için çok kanama olmasın diye ama 30 hafta erken ileriki haftalarda belki kesebilir doktorunuz
(1,806 puan)
İnsAllah en dogrusunu en iyisini karar verir doktor.
0 oy
(22 puan)
Neden durduk yere böyle bir panik yaratıyorsunuz kendinize? Zaten kanda pıhtılaşma varsa neden bıraktırsin? Doğuma kdar kullanirsiniz zaten iğneyi normal olan budur! Benim de kanda pıhtılaşma var hamile kalmayı planladigimdan beri kullanıyorum doğuma kadarda kullanacağım! Bunu doktor zaten hepimizde daha iyi biliyordur. Durduk yere kendinize stress yapmayin! Ne gerek var?
(31 puan)
Durum böyle değil işte. Doktor bana diyor ki hamileyken kanında pıhtılaşma var mı yok mu anlaşılmaz en az 2 gebelikte düşük olunca bunu araştırıyoruz diyor. E ben bir tanesini kaybettim şimdi riske atıp.ikinciyi de mi kaybedeyim yani. Ben özele profesore de gittim adam.bana diyor ki ilk düşüğü normal karşılıyoruz araştırmiyoruz. o pskilojiyi yaşayan bilir doktor da anlamıyor maalesef
(1,806 puan)
İste bazi doktorlarda  iyi bilmiyorlar  iste .arastirip tecrube ediniyoruz .bazilarida bir lafi agzina sarimis git doktoruna sor bzie ne soruyon diye .
(1,806 puan)
Bide son komtrolde doktora sordum kullanacakmiyim daha diye 1aydir kullaniyordum 1aydan sonra duzelirse biraktiririm demisti cunki oda tamam birakiyoruz yerine ilac yazicam dedi .bende kucuk risk bile varsa tehlikeye atmayalim diye uyarinca yok kesmeyelim dedi ve dozuda arttirdi hatta hal oyle olunca malesef doktorlarada guven kalmadi.gitdym doktorda prfsr doktor ama can tasiyoruz anneme bile guvenmem ne yollarla geldim ne savaslardan grcib geldim bu haftama kadar bir Allah gordu .
(31 puan)
Aynen öyle Allah cababalarimizi boşa çıkarmasın inşallah
(22 puan)
Tatlım senin piskolojim bozulmuş! Bence sakin ol. Ben sana ne yazmışım kendine stres yapma doktorun ne derse öyle adım t demişim degilmi? Buraya bir soru sormuşsun ozaman soruna alacağın cevaplarla da barışık olmalısın! Hayatta herkez sana istediğin cevapları vermez! Ayrıca bende bir diş hekimi olarak yorum yaptım bir çok doktor arkadaşlarım olmasına rağmen kendi kadın doğum cumun söylediğinin dışında kimseye kulak asmam! Bu arada kan pıhtılaşmasını gidip her laboratuvar da gen 6lı trombili testi ile öğrenebilirsiniz! Bu illaki düşük olursa sonra yapılır diye bir test değil! Sizde büyük geçmiş olsun ve inşallah sar salim bebeğinizi kucağınıza alırsınız... Ve biraz sakin :)

648,082 soru

3,416,156 cevap

4,246,622 yorum

183,178 üye

...