0 oy
870 göst.
Doğum kategorisinde (521 puan)
Öncelikle hamileliğim boyunca burada sorularımı cevaplayan, bana yol gösteren ve benimle duygularımı paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Çok arkadaşım, soru sorabilecegim kimsem olmadığı için burası bana çok yol gösterici oldu. 

Hamileligim boyunca normal doğum isteyen ve destekleyen biriyken doktorun çatın dar demesi nedeniyle sezaryen gündeme geldi. Devlet doktoruna da gittim ama içimi rahatlatmadı. Normal inat edersem ve doğumda bir sıkıntı olursa kendimi hiç affetmeyeceğimi bilerek ne kadar istemesem de sezaryen doğumda karar kıldım. 39 haftalik 3750 gr olarak kizimi kucağıma aldım. Şu an kızım 47 günlük oldu. 

Açıkçası iki tür doğum da insanı korkutuyor. Spinal anestezi ile doğum yaptım. İğne yapılırken ne kadar rahat bırakırsanız kendinizi sonrasında o kadar az sıkıntı yaşarsınız diye duyduğum için kendimi rahatlattim. Doğumdan bu yana hiç bel ağrısı sıkıntım olmadı. İğne yapılırken de kola yapılandan bile daha az acı hissettim diyebilirim. 

Eşim de yanımda oldu. Eşimi kesiyi attıktan sonra içeri aldılar. 5 dakika bile geçmeden bebeğimi gördüm. Spinal olduğum için çok mutluyum. Onun ilk sesini duymak çok harika bir şey. Hemen temas etmek görmek harika. 

Bebeği götürdukten sonraki kısım daha uzun sürüyor. Doktorum o sırada şarkı söylüyordu  :D 

Doğumdan sonra sütüm hemen geldi. Odaya çıkar çıkmaz emzirebildim. Çok şükür bebeğimin de emme refleksi iyiydi. Ben odaya geldiğimde bebeğim ağlıyordu. Kimse sakinlestirememisti. Kucağıma verdiklerinde hemen sustu. Muhteşem bir his. 

4-5 saat bacaklarım uyuşuktu. Sanki kendi bacaklarım değil gibiydi. Birileri oynatıyor ben izliyorum çok değişik. :) 

Uyuşukluk geçince ilk kalkış yapıldı. Açıkçası sezaryen sonrası ilk kalkıştan çok korkuyordum. Ama ağrı kesici falan verdiler ve söylenen her şeye uydum. Asla korktuğum gibi acı verici değildi. Elbette ağrı sızı oluyor. Ama siz ne kadar üstüne giderseniz o kadar çabuk iyilesiyorsunuz. Ben birkaç kere eşimle yürüdüm. Sonra yalnız yürüyüş yapmaya başladım. 

Sezaryen sonrasi hasta psikolojisine girmedim. Elbette ki yardıma ihtiyacınız oluyor ama ne kadar hareketli olur üstüne giderseniz o kadar çabuk toparlıyorsunuz gerçekten. Ben ikinci gün bebeğimle kendi başıma ilgilenmeye başlamıştım bile. İkinci gün 2 saatlik yola gittim. Sadece 1 kere ağrı kesici almak isteyecek kadar ağrım oldu. 1 haftaya tamamen toparlanmistim. İlla ağrı sızı oluyor ama zorlayacak kadar değil. 

Böylece hamilelik yolculuğumu bitirmiş oldum. Uzun uzun yazmak istedim çünkü benim gibi korkan, soru işaretleri olan insanlar olduğunu biliyorum. Buradayken mesela sezaryen sonrası ile ilgili öyle şeyler yazılıyordu ki aşırı korkarak girdim ameliyata. Herkes bir değil. Biraz da psikolojik ve dayanma gücü ile alakalı. 

Ben artık bebek bakımı kısmında aktifim. :) Sezaryen ile ilgili sorulara açığım. 

Allah şu anda hamilelik sürecinde olan herkese sağ salim bebeklerini kulaklarına almayı nasip etsin. 
Gebelik haftası Bitti

5 Cevap

0 oy
(1,198 puan)

Gözün Aydın canm

Allah Analı babalı büyütsün inş

Ben ameliyat tan çok korkuyorum , kendi istegim ile suni sancı ile dogurdum

İki normal doğum yaptım 

3. Ye hamileyim inş sağlikla vaktinde kucağıma alırım 

(521 puan)
Ne güzel nasip olmuş ya ben de normal doğumu istemiştim.
-Reklam-
0 oy
(269 puan)
Çok güzel ifade etmişsiniz teşekkür ederim insanın ihtiyacı oluyor böyle güzel hikayelere 

 iki hafta sonra Allah izin verirse boşuna bukadar korkmusum dedirten  bı hikaye bende  yazarım 

Sontayi uyusuncami taktılar çıkarırken çok aciyomu
(521 puan)
İnşallah siz de sıkıntısız atlatirsiniz. İlla ağrı acı oluyor ama gerçekten bebeğinizi kucağına alınca hepsi geçiyor. Benim olduğum hastanede uyusturmadan taktılar. Bazılarında uyusturunca takiyorlarmis. Açıkçası ne takarken ne çıkarırken öyle aman aman bir acı hissetmedim. Kendinizi rahat bırakmanız önemli genelde sıkınca acı oluyor. Ama dediğim gibi sondayla ilgili hiç sıkıntı hissetmedim uyusturmamis olmalarına rağmen. Alttan ultrason oldunuz mu? Onun kadar bile acı olmuyor.
(269 puan)
Dün akşam suyum geldi ağrım acilmam hiç biseyim yoktu sezaryan girdim bütün korkularım yersizmiş kimse korkmasın kızımda bende iyiyiz şükür
(521 puan)
Ay çok geçmiş olsun hayırlı olsun mutlulukla büyütün. :) agriniz olsa bile bol bol yürüyün eve gidince de olabildiğince bebekle kendiniz ilgilenin abartmıyorum 4-5 güne epey iyilesiyorsunuz :)
0 oy
(285 puan)
Oğlumda bende sezaryan yaptım.Hem 36 haftalikti suyu bitmişti.Haftasini tamamlasa bile belimden üç kez ameliyat olduğum ve geçici felç geçirdiğim için kalıcı felç kalma oranı yuzde85 olduğundan normal doğuma izin verilmemisti.Genel anezsetezi yapıldı diğer yöntemlerle uyuşturma belime uygun olmadığı için.Bana oğlumda sonta takılmadı şuan ikilzerlere hamileyim acaba genel anestezi demi takmiyorlar.
(521 puan)
Görümcem de genel anestezi ile oldu ama uyumadan takmışlar. Takılıyor olması lazım acaba siz mi hatırlamıyorsunuz? Çünkü idrarı yapamadığınız için oradan akıyor
(285 puan)
Takmadilar cnm hatta çok kısa bir süre sonra ayağa kalkdirdilar.Takilsa unutmam mümkün değil
0 oy
(355 puan)
Gözün aydın darısı bana ve buradaki tüm annelere olsun inşallah..ben gün sayıyorum ama geçmiyor günler 14 haftaligim..inşallah bende doğum yaptım haberimi veririm o günü 4 gözle bekliyorum.bende sezeryan olacağım bu 3 doğumum
(521 puan)
Siz epey tecrubelisiniz o zaman inşallah sağ salim kavuşmanizi dilerim :)
(355 puan)
Teşekkür ederim ama supriz bebek oldu bana 14 yıl sonra gelen..şimdi sanki ilk hamileligim gibi unutmuşum herseyi sagolun burdan sizlerden bilgi alıyorum.ama cidden 14 yıl sonra olması zor oldu bana hem vucud yaşlanmış oluyor hemde ağır geliyor 39 yasindayim
(285 puan)
Benimde 14 yıl sonra ikiz gebeliğim ve ben iki hafta önce 42 oldum
0 oy
(496 puan)
Maşallah canım rabbim analı babalı büyütsün inşallah canım bende sezeryan oldum 4 gün önce başım ve boynum çok ağrıyor 
(521 puan)
Ameliyat sırasında kafanızı çok hareket ettirdiniz mi? Genelde ondan oluyor. Nescafe sade iyi geliyorlar ben denemedim ama. Emzirirken sıkıntı olabilir o da
(496 puan)
Oynatmadım ama bebeği görmek için bikere döndüm Nescafe içiyorum inşallah bir an önce geçer

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 365 göst.
26 Temmuz 2022 Doğum kategorisinde GlrMrt (105 puan) sordu
0 oy
23 cevap 1,023 göst.
5 Ocak 2022 Doğum kategorisinde Ssedagumus (61 puan) sordu
0 oy
12 cevap 905 göst.

649,173 soru

3,420,217 cevap

4,251,547 yorum

183,477 üye

...