0 oy
236 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (46 puan)
Kızlar hamilelik aşırı zorluyor, ne hareket edebiliyorum ne rahat nefes alabiliyorum.  Oturup kalmak bile güç. Guzelligim desen izi bile kalmadi, catlaklar, kilo, yüzümde sürekli birseyler çıkıyor tenimin rengi sararmis. Bakım bile yapamiyorum herşeyden cildim tahriş oluyor, çökmüş durumdayım. Kendimi çok çirkin ve kilolu hissediyorum. Her vücuduma baktığımda stres oluyorum taniyamiyorum kendimi. Ne yesem dokunuyor midem rahatsizlaniyor. Artık oturup ağlıyorum. En son ne zaman kendimi çok iyi hissettigimi hatırlamıyorum bile. Doğumla bunlar geçecek mi diye düşünüyorum hep böyle kalacakmışım gibi hissediyorum. Herkes doğumla vücudun düzelir sağlığın düzelir diyor ama bana artık imkansız gibi geliyor. Çocuk çok istediğim ve beklediğim bir olay. Ama bu kadar zor olacak diye hic düşünmemiştim. Birde zaman durmuş gibi hiç geçmiyor. Benim gibi olanlar var mi? Gebelik depresyonu mu ne anlamadim. 
Gebelik haftası 33+1

7 Cevap

0 oy
(5,412 puan)
E sende dünyaya bir can getiriyorsun kolay değil canm .. o bünye meselesi canm ya bnm iki gebeliğim oldu ikisindede yüzüme asla bebeğin lekesi düşmedi şişliği düşmedi 

kendimi de incelemedim bebeğim herşeyden önemli güzellik gelip geçici ama bebeğini kucağına aldığında ondan güzel hiç bişey yok kimi çok perişan oluyor ama ben ikisindede okadar olmadım olduysam da hiç umrumda değil ')
(46 puan)
Hamileliğin her zorluğunu yaşadım. Tabiyki daha kotu geçirenler var ama baya zorlanıyorum. Yüzümde leke yok çok şükür ama sürekli yorgun gorunuyorum. Bebeğimi alayimda hayirlisiyla toparlanma sürecine girmem lazım.
-Reklam-
0 oy
(32 puan)
Bende aynı durumdayım ama doğumla geçeceğini düşünüyorum inşallah..
(46 puan)
İnsaAllah bende öyle umut ediyorum
0 oy
(665 puan)
Tatlım hamişlikten daha zor günlerim oldu kilo desen 64 ten 96 ya çıktım hamişlikten önce güzellik desen zaten kendimi hiç güzel bulmadım sadece hamilelik öncesi hayatımı biraz özlüyorum temizlik felan yapmalar çamaşıd suyu kokusu felan annem izin vermiyor değerli torununa zarar gelirmiş kimyasala ellettirtmiyor nefes darlığı desen yoğun bakımda yattım şuanki durumumdan kötüydü ha sadece yalnızlık beni etkiliyor ve derdini açacağın kimsenin olmaması kalabalık ailede yalnızım  
(46 puan)
Aynen kimseyle konusamamak çok zor. Bende artık burda paylastim. Ailemde uzakta anca telefon konuşmaları. Görünüşe biraz takintiliyim. Stres oluyorum ama ugrasinca cabalayinca duzelmiycek bir şey yok diye kendimi avutuyorum.
(665 puan)
Yok benim evim annemlerle 2 saat uzaklıkta annemin bir sürü hastalığı var sinirlenince gidip anlatamıyorum beyin damar tıkanıklığıda var tansiyonu yükselirse ya felç ya ölüm dedi doktor 43 yaşında daha 6 aylık gelinken denizde boğuldum bilinç kaybı kısa süreli kalp durması felan kalp masajıyla hayata döndüm ama akciğerlerim tuzla dolmuş 1 sene hareket edemedim ciğerlerim tuz dolu olduğundan nefes alamıyordum canım yanıyordu 64 ten 96 ya çıktım üstelik kayınvalide denizde boğulduğumda o kadar kilolusunki allahtan torunumu kendinle birlikte dibe çekmedin beton gibisin demişti o zaman depresyona girdim kilo vermeye çalıştım diyetisyene gittim spor yaptım neler neler yapmadımki bu süreçte eltim 2. Yi doğurdu kocam millete bak 2. Yi doğurdu bizim hanımda halen tık yok dedi o yüzden benim kızım benim ikinci baharım gibi oldu evime sadece arada attığı sert tekmeleri canımı yakıyor 28. Haftadayım belkide uzun bir depresyondan çıkmışlığıyım ha kocamla aramı az çok annemler anlıyor ama konuşamıyorum anlatsam direk boşan gel diyecekler ama onlarda üzülecek benim adam odunluğun kitabını yazmış kişi belkide ha babamla kıyaslarsam kötünün iyisi evimde dağ başında ve ulaşım yok köy gibi her yere eşim bırakıyor hani biraz merkezde olsa yürüyerek bir yerlere gider bir kafeye oturur bir kahve içer yada sahile inerdim eşimin ailesi desen eşimin tarafını tutuyor evlenmeden öncede böyleymiş ben boğuyormuşum beni terk edermiş benimde eyvallahım yok aslında diyorum bende beni kaybederse kendi bilir sittin senede barışamaz dedim bende mevzular böyle kabul ederse buraya yazıyorum bende işte kardeşim felan yok en azından aynı anneden yok olan kardeşlerimde babam yasakladığı için benle konuşmuyor kötü örnekmişim kızlar okumazmış yoksa en küçük dayakta annem gibi boşarmış
(46 puan)
Benim sıkıntılar toz pembe geldi şimdi gozume. Senin durumun baya zormuş canim. İnsanın eşinden destek görmemesi en zor olan şey. Bizde burda iki lafa kırılıp kusuyoruz.  Bebeğin dogumuyla belki birşeyler değişir çocuk yakinlastiriyor. Anneni Rabbim hayatindan eksik etmesin, acısını gostermesin insaAllah.
0 oy
(183 puan)
Benim de saçım beyazladı, göz altım mosmor, üstüme başıma almıyorum bir şey. Bakım yok.  doğum sonrası artık eskisi gibi özgür olmayacağım, istediğimde alıp başımı gidemeyeceğim diyorum ama sonra bu da hayatın başka bir evresi olacak diye düşünüyorum. Uyum sağlamak önemli.  Doğum sonrası için güzel kıyafetler bakıyorum. Spor yapıp bisiklet süreceğim günleri düşünüyorum. Ve bir minik adam bana eşlik edecek. Bu öyle büyük bir sevinç yaratıyor ki içimde her şeyi unutuyorum. 
(46 puan)
Ayni ben saçım ağardı. Benimde öyle planlarım var spor , diyet bakim. Şimdiden araştırıyorum ne yapsam daha etkili olur diye. Toparlanicaz insaAllah
0 oy
(2,091 puan)
Son 1 saattir, bacaklarım da, baldırım da, kalçam da ağrı var. Zaten haşimato yüzünden kilo veremiyorum, 83 kiloydum, evlendim dikkat etmemişim 89 olmuşum, kilomu belli etmezdim ince belim vardı şimdi yerini davul gibi karın aldı, çok şükür evladım var içinde can taşıyorum ama eskiye dönemem diye çok korkuyorum. 95 kilo olmuşum şimdi 27. Haftadayım, yüzüm de şişecek artık, hamile olmadan önce strese girdim mi bi kahve sigara yapardım şimdi yapamıyorum en çok ona sinirliyim :) anca yatıyorum, böyle canım şey istiyor, kalkayım kendimi kuş gibi hissedeyim ağrılarım olmasın böyle saatlerce çatır çutur temizlik yapayım, işim bitsin aci kahve yanında yorgunluk sigarası, akşam da bi film bir de üstüne cips kola oh diyorum da gebelik şekerim var olmasa da yasak. Çok şeyi özledim. Çok şeyi özleyecek miyim bilmiyorum evladımı kucağıma alınca ona bakarken nasıl olacak bilmiyorum ilk gebeliğim ilk anneliğim. Sizi anlıyorum..
(46 puan)
Allah kolaylık versin.  Umarım duzelmek daha kolay olur gebelikten ise.  İnsan kendini iyi hissetikten sonra gerisi kolay. Gebelik yüzünden hep bir halsizlik hazımsızlık , harekette kisitlik daha çok yoruyor.
0 oy
(630 puan)
Sağlık sıhhat versin Nebile gerisi hallolur zamanla illa bazen insan takıyor ama kolay brsey değl dünyaya bir can getiriyorsun keşke herkes farkında olsa anne olacak insanlara yorum yapmasalr
0 oy
(77 puan)
Malesef ne vücut ne psikoloji ne de hayatın gebelikten öncesi gibi olmuyor. Herşey kötü oluyor demiyorum elbette.sadece yeniden doğmuş gibi oluyorsun.yeni vücut yeni düzen.yeni düşünce şekli  Unutuyorsun hatta önceki vücudunu bebekten önceki rahatlığını. Bu süreç sabır istiyor. Zaman istiyor. Vücudun tam anlamıyla aynı olamıyor ama kiloları verip , güzellliğine kavuşuyorsun. Bebeğinle yeni düzenini kurup hayatını devam ettiriyorsun. Sadece sabır istiyor. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 100 göst.
10 Mayıs 2023 Doğum kategorisinde Nesrin______ (396 puan) sordu
0 oy
3 cevap 230 göst.
20 Mart 2023 Doğum kategorisinde Nazzzzzz (22 puan) sordu
0 oy
2 cevap 70 göst.
0 oy
2 cevap 241 göst.
20 Mart 2023 Doğum kategorisinde Nazzzzzz (22 puan) sordu

650,961 soru

3,427,053 cevap

4,259,563 yorum

183,980 üye

...