0 oy
230 göst.
Doğum kategorisinde (336 puan)
kapalı

Merak edenler için yazıyorum. Başka sorularınız varsa cevaplayabilirim.


Dün tam 41.haftam bitti ve doğum yaptım. İkinci normal doğumum ve ikisinide epidural ile doğurdum. Eğer dün kendiliğinden gelmeseydi suni sancı olacaktı ama neyseki kendi kendine geldi. Sabah 5te sancılarım başladı. Adet ağrısından 2tık fazlaydı sadece. Hatta evi topladım, kızıma yemek verdim vs. Saat 9 da hastaneye gittim. Açılmam 7cm olmuş bile ve o an nîşanım da geldi. Hemen epidural iğne yaptılar, doğumhaneye aldılar. Ebe hemen doğar dedi ama öyle olmadı. Açılma 8cm de takılı kaldı, hemde saatlerce.. En son suyumu patlattı, işe yaramadı. Oksitosin hormonu (düzenli sancı versin diye) verdi, işe yaramadı. Sürekli pozisyon değiştirtti, işe yaramadı.. Bebek kalp atışları iyiydi ama her sancıdan sonra kalp ritmi düştü. En son jinekolog, asistan kim varsa geldi ve böyle giderse sezeyan mecburi dedi. O an bayağı korktum, hem kalp atışı düşüyor diye, hem sezeryan olma ihtimali var diye. Ama o kadar tecrübeli bir ebeye denk geldim ki, gerçekten benim için şanstı. Sancım gelince ıkınma mı söyledi ve o anda parmağıyla rahim ağzını kendi açtı. Zaten biraz açıktı ve ymuşamıştı benimki, o yüzden işe yaradı, herkeste aynı olmaz dedi sonradan. Ama bende çok işe yaradı ve yarım saat sonra doğum yaptım. Bu arada bu işlem biraz ağrılı, çok hoş değil ama o an ne gerekiyorsa yap ağrı önemli değil dedim. Hastaneye sabah 9 da geldim ve öğleden sonra 14.18 de doğurdum. Çooook uzun sürdü ve kalp ritmi, sezeyan derken çok stres oldum. Ama finalde dikişsiz, yurtıksız normal doğum yaptım. 
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

3 Cevap

0 oy
(108 puan)
Tebrik ederim allah anali babalı buyutmeyi nasip etsin. Cok sevindim sizin adiniza darısı benim basimada benimde ikinci gebeligim sizin gibi bi kızım var sureci okurken benimde ayni olabilecegi geldi gozumun önüne.  Bol bol dinlenin agrisiz gecsin gunleriniz insallah 
(336 puan)
Çok teşekkür ederim, size benimkinden de güzel rahat bir doğum diliyorum. Herkeste farklı oluyor, daha kolay beklemiştim bu sefer ama neyseki güzel sonuçlandı.
-Reklam-
0 oy
(501 puan)
Sağlıkla büyüsün inşallah böyle okuyunca çok kolay gibi geliyor inşallah bizede kolay gelir herşey iyi bı sağlık profesyoneline denk gelmek gerçekten büyük şans inşallah bana da denk gelir 
(336 puan)
Çok teşekkür ederim, dilerim sizde gönlünüz3 göre rahat bir doğum geçirirsiniz. Gerçekten kime denk geldiğiniz çok önemli. Süreç zor bile olsa işinin uzmanı olunca daha kolay oluyor herşey.
0 oy
(3,734 puan)
Maşallah canım size rabbim güzel sağlıklı ömürler versin size . Epidurale rağmen ağrıyı acıyı hissettinmi sonuçta uyuşturma işlemi yapılmış 
(336 puan)
Çok teşekkür ederim. Başlarda sadece sancıyı hissettim ama ağrısız şekilde. Açılma durunca oksitosin verince, küçük sancıları değil ama büyük sancıları evet hissettim ama dayanılmayacak şekilde değildi. Epiduralin dozunu hep arttırdı hemşire. Bacaklarda ağırlık dışında tamamen uyuşmuyor zaten.
(3,734 puan)
Anladım canım gelmiş geçmiş olsun
(32 puan)
Ya ben bise merak ediyorum sanci cekceksek epidural niye oluyoruz zaten açılmamız olana kadar qcı cekmiyormuyuz anlamadim
(3,734 puan)
Kesinlikle öyle vede zaten 5 cm den sonra açılma hızlanıyo yani
(336 puan)
Ölecek gibi sancı çekmek var, adet ağrısı gibi sancı çekmek var. Epidural ağrıyı gerçekten ya sıfırlıyor ya da azaltıyor. Her türlü kârlı yani. Açıklık 3-4cm olduğunda da epidural yapılabilir. Açılma hızlanıyor çoğu kêz ama benim gibi 6cm açıklıkta 7 saat boyunca hiç artma olmadan da kalabilirsiniz.. Hê işte bu süre zarfında da ağrı hissetmemeniz daha iyi. Hem boş yere ağrı çekmezsiniz, hem tüm enerjinizi doğum anına saklamış olursunuz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 313 göst.
0 oy
1 cevap 114 göst.
23 Mart Doğum kategorisinde Tuba_tubi (558 puan) sordu
0 oy
2 cevap 124 göst.

649,114 soru

3,419,982 cevap

4,251,258 yorum

183,466 üye

...