0 oy
122 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (18 puan)
Tansiyonum yükseliyor ne yapmam lazım.Neler yememeliyim.Doktor ilaç verdi bugün.Evde nelere dikkat etmeliyim.30 haftalık hamileyim.Yardimci olur musunuz?
Gebelik haftası 30

3 Cevap

0 oy
(414 puan)
Kaça çıkıyor cnm tansiyonun bugün benimde yüksek çıktı nedense 35haftaligim ben 
(18 puan)
15 e 14 e 16 a defisiyo
-Reklam-
0 oy
(47 puan)
Tuz kullanma sekeri azalt. Unlu mamulleri cok yeme yemekte salcayi ve yagi kis protein agirlikli beslen bendede var tansiyon dikkat edince rahat oluyor insan bol bol cayina suyuna hep limon skk. Sebze yesillik turlerini Tuketmeye calis. Ilk gebelikte bilmiyordum 9 ay tansiyonm oldugunu kontrole gittim dogum korkusu sarinca benim tansiyon 19u buldu beyin kanamasi gecircektim dusuremediler sabah 10 dan gece 11 e kadar sezeryana girdim sukur bebek te bende iyiyiz kizim 3 yasinda. Suan 2 gebeligim bunda coraspirin kullaniyorum doktor verdi bide soyledigim gibi dikkat e diyorum gayet iyim suana kadar. 
(18 puan)
Teşekkür ederim yorumunuz icin
0 oy
(561 puan)
Tuzu tamamen azalt şekerli hamurlu şeyler yeme beyaz ekmek yerine tam tahıllı yada kepekli ekmek tercih et aç kalma sık sık ve az az ye . Kafana birşey takma kendini üzme canını birşeye sıkma. Tansiyonunu sabah akşam takip et. İlk hamileliğimde de tansiyonum çok yükseliyordu ki coraspirin ve oksapar kan sulandırıcı iğne kullanıyordum ona rağmen 33. haftada doktorum adalat başlamak zorunda kaldı 35. haftada adalatı bıraktı 36. haftada alfamed e başladım ve ilaca rağmen 37+5 te 17 tansiyonla acil sezaryene alındım. Şimdi ikinci hamileliğim ve adalata 28. haftada başladım ve ben tuzlu şekerli hamurlu şeyler tüketmiyorum ama kafama çok fazla şey taktığım için tansiyonum yine  yükseliyor. Sana hangi ilacı verdi doktor.
(18 puan)
Teşekkür ederim.Ben coraspin kullaniyordum.Dün de doktorum alfamet verdi.Benim aksine tansiyonum yüksek çıkıyor ama hicbsey hissetmiyorum kendimi iyi hissediyorum anlamış degilim
(561 puan)
Anladım siz yine de tansiyonunuzu sürekli takip edin alfamedi bana günde 4 defa vermişti doktorum ona rağmen çok yükselmeye devam edince lazım olursa 6 ya çıkarabiliriz dedi ama ilaca rağmen tansiyonum 17 leri görünce bence hemen doğuma alalım dedi kahvaltı yaptığım için de öğleden sonra 4 de doğuma aldı beni.
(18 puan)
Bende ilk cocugumda tansiyonum dan dolayı erken doğuma alindim

İlgili sorular

650,912 soru

3,426,897 cevap

4,259,367 yorum

183,972 üye

...