0 oy
1,211 göst.
Doğum kategorisinde (52 puan)
kapalı
Kizlar doğum yapalı 4gun oldu çok değişik oldum evet bebeğime kavustugum için çok mutluyum ama ağlıyorum eski hâlimi özlüyorum eskiden daha iyiydim sanki eşim pek ilgilenmiyor şimdi sadece çocuğu seviyor beni sevmiyor gibi . sürekli çocuğun başındayım gelen misafirlerle bile oturup kalkamıyorum onlar gülüp oturuyor bnde cocukla mecbur kalıyorum tek yanliz önemsiz biri hissediyorum kendimi . önce böyle değildim ben çok mutsuzum bu yandan .ama bebeğime kavustugum içinde mutluym.pek iyi değilim sanırım hep böyle mı olcam ben...
Gebelik haftası Doğdu
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

14 Cevap

0 oy
(559 puan)

Ay doğuma 5 gün kala en okumak istemediğim şeydi bu :( ben de korkuyorm bundan ama geçici bı süreç diyolar senin de öyle olur. Bakalım şimdi birileri yazar görürsün hepsi geçer dicek :) 

(559 puan)
Yanında kalıp sana bakan biri var mı annen kayınvaliden falan ?
(52 puan)
Annem var ama eşim soğuk gibi oda etkiledi
(559 puan)
Bak ben de gebeliğin ilk zamanları çok duygusaldım, zaten ilgiyi çok seven biriyim. Eşim bana şakasına insAllah kız olur da artık onu severim sen kıskanırsin demişti. Sonra cinsiyet öğrendim kız, eve geldim nasıl ağlıyorm eşim görevde ben kayınvalidemde kalıyorm, ağlıyorm ama nasıl hıçkıra hıçkıra.. beni artık sevmicek hep onu sevicek diye.. kaynanam güldü tabi, olur mu öyle şey sen ona evlat veriyosun senden kıymetlisi var mı falan diyo ama bir kulağımdan giriyo ötekinden çıkıyo tabi. Sonra o duygusallık halim geçti dönüp hatırlayınca bu kez ben de gülmeye başladım halime, o kadar saçma geldi ki. Ama o an o duygu çok sahiciydi. Bence şimdi sen de aynı bu durumdasın, gebeliğe hazırlanırken vücut değişiyo ya hormonlar değişiyor sağlıklı gebelik için şimdi de doğumdan sonra tekrar hormonlar eski haline dönüyor, yani ilk zamanlar nasıl duygusal oluyorsak doğumdan sonra da öyle oluyomuş ki bu geçici bişey dimi. Sen nasıl ilk kez anne oluyosan, babası da öyle. O da heyecanlı duygusal stresli.. şu an ne hissettiğini anlayamaz, ama bence sen konuşmalısın. Sarıl ağla içini dök ilgilenmeni istiyorum sana ihtiyacım var de, biz söylemeyince bizim ihtiyacımızı nerden bilsinler ki ? :)
(52 puan)
Ne zaman gecicek
(559 puan)
Bak şimdi diğer kızların yazdıklarıni da okudum herkes geçiyor diyo gördün mü demiştim sana :) öncelikle şunu söyleyeyim, bunları hissetmen düşünmen çok normal, bı kere suçluluk hissetme. Diyorm ya geçmesi için biraz zaman gerekir yaklaşık 2 haftaya herşey düzeliyor diyola doktorlar (psikologa gidiyorm onun söylemi bu) ama bu süre içinde tabi ki senin de çaban önemli, mesela sana iyi gelecek ne varsa yapmaya zorla, kendini çirkin mi hissediyorsun kalk bakim yap saçıni bile taramak bı bakım yormaz dimi seni. Uykusuz mu hissediyosun, annen yanindaymiş ne güzel o bebeğe bakarken 1 saat de olsa uyu, ya da evde sıkıldın mi, annen bakarken markete bile gidip gelsen değişiklik olur. Eşinin ilgisini mi istiyorsun, onunla konuş. Diyorm ya biz söylemezsek onlar bilemez. Sen susadim demeden kim bunu hissedip gidip sana su getirir ki, öyle düşün. Ki onun desteği çok önemli şu an senin için anladığım kadarıyla. Ne yaparsan yap ama biseyler yap, boş kalan zihin sürekli biseyler üretiyor, kurup duruyosun. Biliyorm biraz zor geliyo başta ama yapınca anında o zorluk kalkıyor ortadan, bı anda hafifliyosun :)) sen çok güzel bı annesin, bı kere Allah her kadına anneliği nasip etmiyo sen ettikleri arasındasın, bunu düşününce bile güç bulursun. ( Allah hak eden her kadına nasip etsin diye dua edelim biz de). :)
-Reklam-
0 oy
(3,733 puan)
Yaa bende eşime diyorum bazen doğumdan sonra daha çok bebeğimi seversin benimi diye böyle saçma sapan şeyler gekiyo aklıma açıkçası :) komik ama gerçekten böyle düşünüyorum :)) oda moral vermek amaçlı saçmalama böyle şeyler düşünme ikimizde aynısınız falan diyo hatta dalga geçiyor benimle çocuğumuzu mu kıskaniyosun diye bilmiyorum bu halim komik ama düşünce işte :)) 
(3,733 puan)
Ya o kadar haklısınki seni çok iyi anlıyorum  bu bendekide değişik bi düşünce işte tuhaf yanı böyle düşündüğümde sonra kendime kızıyorum yani düşündüğün şeye bak diyorum değişik bişey anlatamıyorum yoksa insanın zoruna gidermi çocuğunu sevmesi böyle bişey değil ya farklı çok farklı :) komik kendime de gülüyorum bazen
(991 puan)
Aslında hamilelik hormununa bağlı kendini suçlama yada komik bulma insan neye alınacağını neyi düşüneceğini neye ağlıcağını şaşırıyor bende öyleydim şuan hafifledim biraz :)
(565 puan)
Cnmm emin ol cocuk daha çok seviliyor sende esinden cok cocugunu seversin
(3,733 puan)
07eda  aynen canım çok haklısın ya :) herşeye bi trip bi alınganlık tuhaf duygular :)
(3,733 puan)
Oykualya tabikide çok haklısın benim ilk gebelik bu düşünceler ondan galiba :))
0 oy
(3,331 puan)
Ya kendi kendinize boyle şeyler düşünmen eski yok artik yeni duzen var sizin de bu günleriniz geçici kalici degil. Uykusuz yorgunsunuz mantıklı dusunemiyor insan inan bu alisma uyum surecinde zaman geçip bi duzen otutturnca kendi kendine diyor insan Ben neden üzüldüm ki buna. Bebeğinin suanki halinin tadını çıkart ayri bi dönem inan insan ozluyor ben lohusaligimin üzerine hamile kaldım hamilelik tekrar sonra yeni doğmuş bi cocuk daha hic bisey anlamadim o anlarin guzelliginden sirf o yuzden 3uncu cocugu istedim çünkü yeni dogan minnacık ile vakit gecirmek ayri haz misafir onun bununla tekrar vakit geciriliyor sohbet muabet yapılıyor da çocuğunun yeni dogan hali inan geri gelmiyor kocada ilgileniyor sonrasında hersey yoluna giriyor ama bebeğinin o hali o günleri gelmiyor bence bebeginle suanin tadını çıkart tecrubeyle sabit canim kimseye yer verme kafanda cocugun harici guzel anilar koy kalbine
(190 puan)
Nasıl üşendin bu kadar uzun yazdın bravo
(3,331 puan)
Çünkü destek olmak istedim bayana bu anlarin ne kadar ozel olduğunu anlatmak istedim. Kadin kadina destek olmalı morel olacaksa bayana sabaha kadar da yazarim. Belliki alisma süreci biraz zorluyor
0 oy
(198 puan)
Canim arkadaşım asla kendimi yanlış anlatmak istemem ya da can sıkıntınızı biraz daha artırmak istemem ama ne güzel bebeğiniz sağlıklı demek ki siz iyisiniz bunları kendinize dert ediyorsunuz. Bazı anneler aylarca hastanede bebekleriyle bekliyorlar. Bir sürü sağlık problemleri oluyor. O yüzden bence şükredin. İçinizi de ferah tutun Allah in izniyle bu sıkıntılı dönemde geçecek. Bebeğiniz bir daha hiç bu kadar küçük olmayacak ve çok çabuk büyüyecek. Bebeğinize bu büyülü anın tadını çıkarın bence. İyi akşamlar.
0 oy
(3,764 puan)
Sanırım bu lohusa depresyonunu belirleyen şey eşin destek ve ilgi durumu. Her şey değişti duygular, hormonlar, yaşam şekli, beden...

Lütfen kendinizi doldurmak yerine motive etmeye çalışın. Geçecek inanın, her şey çok daha güzel olacak.
0 oy
(1,283 puan)
Maalesef lohusa depresyonu var. bizzat yaşamış biri olarak söylüyorum. Size tavsiyem kendiniz doğumdan önce motive edin. Korkularınız isteklerinizi eşinizle paylaşın. Gerekiyorsa psikologdan destek alın. Doğum sonra hiçbir şeyi içinize atmayın. Anlatın. Çıkın gezin hava alın. Bebeğinizle sadece kendiniz ilgilenin. Gerektiğinde sadece yardım alın. Yanınızda biri olacaksa baktınız yoruluyorsunuz verin bebeğinizi yarım saat bir saat kendinize vakit ayırın.
0 oy
(187 puan)
Bende sizin gibiydim ama çok şükür geçti 
0 oy
(191 puan)

3. Çocuğuma hamileyim ilk çocuğumda doğum sonrası depresyona girdim 10 gün kadar sürdü dürekli içimden ağlamak geliyordu bebeği kucağıma almak dahi istemiyordum bir daha hiçbirşey eskisi gibi olmayacak gibi geliyordu çok kötü hisler ama geçici şuan oğlum 12 kızım 10 yaşında ve evlat sevgisi bütün sevgilerin üstünde Rabbim eksiklliklerini göstermesin şuan depresyonda olduğun için eşin sana ilgi göstermiyormuş gibi geliyor ama eminim öyle değildir:)

0 oy
(32 puan)
Ben ilk dogumumda kizimi kucagima aldigimda anne oldugumu bile anlayamamistim. Eve gelince de depresyona girdim. Esimle aramiza sogukluk girdi veya ben depresyondan öyle saniyordum. Ayni sen gibi hissediyordum. 40 im ciktiginda bu durumum hafifledi ve 3 ay icinde tamamen eski halime döndüm. Stres yapma sakin ve kimsenin yaninda bebegini emzirmemeye calis canim. Ben cok stres yaptim esimle tartisirdik ve sütüm boldu her göre ayy ne güzel sutun var emziriyorsun dedi . Sütüm bi anda azaldi. Sen kendine iyi bakki bebeginde iyi olsun. Insallah saglikla büyütürüz bebislerimizi:):)
0 oy
(640 puan)
Bende öyleydim bi ara kabullendim Allah'ım bir daha televizyon izleyemeyecem kendime hiç vakit ayıramayacam falan :D eşimle çok tartıştık hiç yardımcı olmadı çocuğu sevdi o kadar.. eltimle kavga ettik bir sene konuşmadık :D şimdi komik geliyor zamanla geçiyor çok şükür ki çocuk hızlı büyüyor böyle kalmıyorlar uykusu da düzene girer hele ki ilk cocuksa hiç dert etme o uyuyunca sende dinlen 
0 oy
(32 puan)

Ben ilk dogumumda kizimi kucagima aldigimda anne oldugumu bile anlayamamistim. Eve gelince de depresyona girdim. Esimle aramiza sogukluk girdi veya ben depresyondan öyle saniyordum. Ayni sen gibi hissediyordum. 40 im ciktiginda bu durumum hafifledi ve 3 ay icinde tamamen eski halime döndüm. Stres yapma sakin ve kimsenin yaninda bebegini emzirmemeye calis canim. Ben cok stres yaptim esimle tartisirdik ve sütüm boldu her göre ayy ne güzel sutun var emziriyorsun dedi . Sütüm bi anda azaldi. Sen kendine iyi bakki bebeginde iyi olsun. Insallah saglikla büyütürüz bebislerimizi:)

0 oy
(1,033 puan)

Canim benimde 38 gun oldu dogumum. Inan bu ruh hali gecici. Bazen icim daralio sebepsz agliyorum Allah korusun buyuk bsy olmus mutsuzum ve hic mutlu olmucakmisim gibi geliyor. Ama bol bol dua et sukret bu sadece vesvese. Sen sukrettikce inan her gecen gunun oncekinden kolay olucak. Zor ve sancili gunler ama merak etme oyle kalmiyor hersey duzelip rayina oturuyor zaman gectikce. Sabret ve bebegini buyutmeye odaklan :)

0 oy
(228 puan)
Valla canım kısa ve öz bu duyguların daha yoğununu daha berbat şekilde düşündüm boşa üzüldüm herkes geçici dedi ama ben öyle düşünmedim gecmedimi gecti hepsi sadece yeni bir alışma dönemi sana ve diğer adaylara şunu söylemek isterim yüreğiniz ferah olsun anormal duygular değil hepsi normal hepsi gececek geciyor en güzel zamanların bunları düşünüp takıntı haline getirme kendini yadırgama  bebeğine odaklan onunla yeni bir hayat yeni bir yola girdin eşin seni seviyor ilgisiz değil sen onu baba yaptın ona evlat verdin hepsi senin kuruntun bak oglum 3 yaşın agirecekve 9 aylık hamileyim 10 gün sonra diğer evladımı kucagıma alıcam inşallah dünyanın en güzel şeyini tatmışsın keyfini çıkar ❤️
(52 puan)
İnsalah canım aminn
0 oy
(347 puan)

Geçiyor Allahın izniyle canım tabi senin çaban da önemli ağlamayan bebeye meme vermek gibi düşün yada derdini söylemeyen dermanını bulamaz sözü gibi eşinle mi soğuk hissediyorsun güzelce geç karşına söyle sanki benden çok bebeğimizle ilgileniyorsun gibi hissediyorum ve bu durum beni üzüyor diyebilirsin kendini ifade edeceğin şekilde bide evde aynı odada fazla durma annen yanında kalıyorsa bebeği doyurduktan sonra git bi dışarı çık hava al markete git canın ne istiyorsa mesela çikolata mutluluk hormonu salgılar hemde bu düşüncelerden uzaklaştırmış olırsun kendini mutlu etmeye bak insan ne yapıyorsa kendine canım nası mutlu oluyorsan öyle yaşa bu durum geçici bişey Allah  sağlıkla büyütmeyi nasip etsin evladını inşallah canım :)  

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 1,180 göst.
0 oy
2 cevap 617 göst.
0 oy
3 cevap 485 göst.

649,106 soru

3,419,960 cevap

4,251,231 yorum

183,464 üye

...