0 oy
981 göst.
Doğum kategorisinde (1,643 puan)
Merhabalar, 34+4 olduk bugün,  2.gebeliğim. Ssvd adayıyım. Sorum ne zaman yürüyüşe başlamam lazım değil :) onu gebelik boyunca yapmamız lazım biliyorum. Bebek kanala girebilsin, açılma olsun diye pilates topuyla olan egzersizleri, squat, çömelme hareketlerini, pelvik mesajını ne zaman yapmaya başlamalıyım? Şu an erken mi, tam zamanı mı, yoksa geç mi kaldım acaba bilemiyorum. 36da kontrolüm var, bebeğim 34 haftada 11 gün ilerdeydi, son 4 haftada 300er gram almaya başladı. Ssvd beklerken kilosu çok oldu hadi sezaryene dönelim olsun pek istemiyorum açıkçası. :) heyecanımı mazur görün. Bu hareketlere şimdi başlasam mesela, 36da kanala girmiş olur mu acaba? Yoksa biz naparsak yapalım Bebek ne isterse o mu oluyor?
Gebelik haftası 34+4

5 Cevap

0 oy
(301 puan)
Biz naparsak yapalım bebek ne zamn dogmak isterse doğar biz sadece dogumu kolaylaştıra biliriz yada saatini ben 35 te başladım hurma yemeye hergün düzenli sıcak duş arada merdiven inip çıkıyordum ve çömelme hareketleri yapıyordum 36. Haftada durdum yapmadım 37 dr kontürolum vardı dedim bakalım dr ne dicek ona göre yapım hani tam dogumu konuşmamıştık dedim belki çatım dardır sezaryan olur boşuna yapmıyım sağ olsun bebişim 37 beklemedi 36+6 da dogdu
(1,643 puan)
Maşallah canım sağlıklı sıhhatli büyüsün inşallah. 35den sonra çok abartmadan başlayım ben de o zaman. 36da doktoruma ayrıntılı sorarım neyi ne kadar yapayım diye, teşekkür ederim :)
-Reklam-
0 oy
(459 puan)
Ben şuan 38+5 haftalık hamileyim bugünde kontrolüm var bebeğim geriden geliyor o yüzden ne kadar cok anne karnında beklerse o kadar diyorum bı taraftanda cok sabırsızlanıyorum :)3 yaşında da bir oğlum var ev işi yapıyorum :) onun dışında hurma yiyorum başka da bişey yapmıyorum bu hamileligimde süt ve yoğurttan cok tiksindim yiyemedim bı peynir yiyebildim kalsiyum olarak ondan mı zayıf bilmiyorum. Sağlıcakla kucağımıza alalım çocuklarımızı insallah. Dua edelim birbirimize.
(1,643 puan)
Allah bağışlasın canım, sana da sağlıklı doğumlar diliyorum. Bende de var 3.5 yaşında bi tane, ev işi zaten hiç bitmiyor da. :) kızım doğum kanalına girememişti, çapraz duruyordu karnımda, açılmam hiç yoktu ki ben 9 aylık gebeyken günde 23bin adım atardım, suyum da bitince acil sezaryen oldum. Şimdi bekliyorum bakalım ssvd için, her şeyin kendiliğinden doğal şekilde gelişmesi gerekiyormuş, ondan en azından kanala girmesine, açılmaya yardımcı olayım istiyorum
(459 puan)
Amin canım inşallah herşey gönlümüzce olur . İlk dogumumda 36. Haftaya kadar çalışmıştım . Ama hareketsizlikten mıdır başka bişey den mi acilmam olmadı. Bu sefer daha hareketliyim ama ev içinde ne kadar yeterli olur bilmiyorum.
0 oy
(220 puan)
Canım 35 36 dan sonra yapman daha sağlıklı hem bebeğin gelişimini tamamlaması açısından ben 35.haftada başladım squat çömelme hareketlerine falan 38ze girdiğimde cuma günü 3 dk arayla sancım tuttu acile gittim hiç açılmam yokmuş yatısım yapıldı sancılarım yüksek olduğu için birden ben stres yaptım hastaneye yanıma kimseyi almadıkları için sancım kesildi öğlene çıkışım yapıldı bol bol squat yap yürüyüş yap sıcak duş al açılman olsun dediler hepsini yapıyorum ama bugün 3.gün ara ara sancı girmesinden başka bişey olmuyor demem o ki bebek ne zaman ne isterse o oluyor kaç gündür doğdu doğacak diye bekliyoruz ağrım mi tutucak suyummu gelicek kanama mi olucak ama hiç bişey olmuyor sadece ağrım var o da şiddetli değil
(1,643 puan)
Haklısınız biraz daha bekleyeyim en iyisi ben de. Egzersize başlamak için geç kalmış olmaktan korkuyorum, bi yandan da erkenden bi şeyleri tetiklemek istemiyorum. 35de yavaştan abartmadan başlayım da 36da doktorumla ayrıntılı konuşuruz o halde. Teşekkür ederim. Size de sağlıklı, kolay doğumlar diliyorum.
(220 puan)
Aynen canım abartmadan başla doktorunda ayrıntılı bilgi verir zaten sizede sağlıklı kolay doğumlar cnm
(1,643 puan)
Teşekkür ederimmm
0 oy
(6,097 puan)

Ben 16. haftada başladım, sona neden bıraktınız ki?

Esencan Hastanesi'nin YouTube kanalında her hafta için videolar vardı onları yaptım. 
Son haftalarda doğumu hızlandırmak için diyorsanız bence gerek yok, bırakın bebek istediği zaman gelsin müdahale etmeyin. Ben en başından beri egzersiz yaptığım hâlde 40 haftalık doğdu. 
(1,643 puan)
Soruya da yazdım, bahsettiğim yürüyüş vs değil. Düzenli yürüyüşümü yapıyorum, gün içinde sürekli hareketliyim, oturup kalmıyorum. Bahsettiğim şey bebek kanala girsin, açılmam olsun diye yapmam gereken hareketler. Misal 25 haftalıkken neden bebek kanala insin diye egzersiz yapayım ki
(6,097 puan)
Ben de yürüyüşten bahsetmedim, genel doğum kolaylığı ve bebeğin kolaylıkla ve vaktinde kanala inmesi için gerekne egzersizler. 16. hafta itibariyle başlanıyor. Doğumu da kolaylaştırıyor.
(6,097 puan)
Benim bebeğim de 36-37'de 3500 kiloydu. 4200 doğdu normal doğumla bu arada. Kilosu ne şu an
0 oy
(331 puan)
aradığım soru ve galiba yorumlardan anladğm kadarıyla en mantıklısı 36'da başlamk ben 35'im şuan
(1,643 puan)
Hayırlısı olsun diyelim, sağlıcakla gelsin bebişler :)
(331 puan)
inşAllah ya

651,452 soru

3,429,054 cevap

4,261,596 yorum

184,123 üye

...