0 oy
161 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (50 puan)
Hayırlı geceler 18 haftalık hamileyim arkadaşlar geçtiğimiz salı 3lu taramaya girdim kan aldılar çok şükür bir sorun çıkmadı birde normal kan değerlerime bakmak için kan aldılar gebelik kan sekerim biraz yüksek çıkmış 2 senelik evliyim. 2018 de kan sekerim sınırda çıkmıştı. O zaman bekardim ustune kac kere kan verdim hep normal cikiorfu degerlerim Şimdi gebe olduğum için kan sekerim yuksek cikior aclik 1. Tokluk degerlerin hep ustunde cikior doktor  1 hafta takip edelim ölç eğer normal çıkmazsa unsilun başlarız dedi. Korkuyorummm bu unsilun ben doğum yaptıktan sonrada hep mi kullanıcam eğer ki başlarsak daha önce başına gelen varmı ?  Yarın hastaneye gidicem endokrin :(
Gebelik haftası 18

3 Cevap

0 oy
(50 puan)
Birde kullanmazsam bebegimede bir zararı olurmu kafam çok karışık.  Bilen anlayan biri bilgilendirirse sevinirim..
-Reklam-
0 oy
(2,793 puan)
İnsülin zaten vücutta bulunan bi sey merk etme bebekle alakasiz asla zarar vermez. Bebege gitmiyo yani sende kalıyor. Tam tersi şekerin hic düşmezse bebek için coo tehlikeli olabilir. Bazen diyet bile ise yaramiyo. İnsülini gebelik sonunda zaten biraktiriyorlar. Normale dönüyorsun. 
0 oy
(38 puan)
Benimde yuksek cikti endokrine de gittim 15 gun diyet yap yuksek olursa inslin dediler. Diyet dediginde ac kalma ama beyaz ekmek pirinc muz sekerli gidalardan uzak dur sekerin duserse doguma kadar dikkat ediyosun. Benim sekerim dustu diye hep dikkatli yiyerek devam ediyorum. Ama kesinlikle seker cihazi al bazen kacamak yapinca korkup olcuyorum yukseliyosa biraz yuruyus yapip sekerimi dusuruyorum yukselmemisse de icim rahat oturuyorum. 
(262 puan)
Arkadaşın söylediklerine katılıyorum. Ek olarak cihaz ücreti ve stick pahalı gelebilir. Devlette dahiliye doktoru rapor yazıyor. Daha uyguna alabilirsiniz. Tam buğdaylı ekmek yemeye başlayın ve doymadım diye abartıya kaçmayın. Sabah ve akşam 2 dilim öğlen 1 dilim şeklindeydi benim listemde. Akşam mümkün mertebe 9 10dan sonra birşey yemeyin açlık ölçümü için 12 saat sonrası ölçüm yapmaya çalışın. Salatayı havuçsuz bol yiyin. Hazır meyve suyu ve taze sıkılmışlardan uzak durup, meyveyi bütün tüketin. Süt içeçekseniz birden değil yudum yudum için. Ara öğünlerde galeta, beyaz peynir (kibrit kutusu) yiyebilirsiniz uyku düzeniniz bozuk ise düzene koyup öğün aralarını 3 saat tutun. Bunların yanı sıra çay kahve tüketimi seviyorsanız günde 2 açık çay 1 sade Türk kahvesi ya da filtre kahve hakkım vardı şekersiz olacak şekilde. Hazır şeker çikolata 1 hafta 10 gün açlığı normale koyduktan sonra bi küçük parça kahveyle tüketime izin verilmişti.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 126 göst.
0 oy
5 cevap 235 göst.
0 oy
13 cevap 322 göst.

651,489 soru

3,429,254 cevap

4,261,778 yorum

184,134 üye

...