0 oy
192 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (145 puan)
düzenledi
Mrhb arkadaşlar bnde yaygın anksiyete bozukluğu var ve derin nefesim bazen alamiyom alıyorum ama aldığım nefes yetmiyo gibi derin almak istiyorum içimde bı sıkıntı oluyo sürekli derin nefes almak istiyorum çıkınca rahatliyom nefes açlığı böylemi oluyo 4 sene girdim bu sıkıntı devam ediyo geçiyo gibi oluyo geri geliyolütfen cevap verin 
Gebelik haftası Bitti

3 Cevap

0 oy
(188 puan)
8 seneyi geçti bu hastalık bende. Nefes açlığı. Derin nefes alamiyormus gibi veremiyormus gibi. Yetisemiyormus gibi. Gebe kaldım diye bıraktım..yoksa 8 sene aralıksız ilaç kullandım. Şuan kötüyüm. Devamlı endişe kaygı hali. Bulanık görmede eşlik ediyor. Devamlı içim huzursuz. Yabancılaşma başladı. Hissizlik başladı. 
(145 puan)
Bndede öyle derin alıyorum ama aldığım yetmiyo oluyo derin  nefes alınca rahatliyorum nefes açlığı bumu oluyo
-Reklam-
0 oy
(11,891 puan)
düzenledi
Psikologa görünmenizde fayda var. Bende de depremlerden dolayı sürekli deprem olacak hissi, her an beynim sallanıyor. Bacaklarım titriyor, nabzım hızlanıyor ve bu yüzden psikologa gittim çünkü artık işim içinden çıkamaz oldum. Bana nefes egzersizi önerdi. Gebe okullarında da bu eğitimi veriyorlarmış. 
(145 puan)
Derin nefes alamama oluyomu
(11,891 puan)
Ben de çok panik hali olduğunda oluyor. O stresten anksiyeteden büyük ihtimal. Benim de normal nefes aldığım söylenemez daha gittiğim kbb uzmanı demişti sen yanlış nefes alıp, yanlış konuşuyorsun diye psikoloğa gittim geçen o da nefes egzersizi önerdi. Gebe okullarında öğretiyorlarmış bir de diksiyon derslerinde falan da oluyormuş. YouTube da çok video vardı bununla.ilgili biraz denemiştim ama sonra kaldı unuttum. Hep bir süre yapınca normal nefesimiz düzeliyormuş
(145 puan)
Yanlis nefes siz nasıl alıyorsunuz anlatır mısınız
(11,891 puan)
Diyafram nefesi almak gerekiyormuş. Diyafram nefesinde de göğüs kafesinin şişip inmesi gerek bende ise karın. Böyle olduğu için aldığım havanın çoğunu daha akciğere yollamadan dışarı geri atıyormuşum bu da konuşurken falan tıkanmama sebep oluyor. Normalde ağız kapalıyken nefes alıp göğüsün şişmesi ve nefesi ağızdan verirken daha uzun sürede nefesi vermek gerekiyormuş.
(145 puan)
Bnde göğüsten alınan nefes kaygıdan olan nefes diye duydum aslinda
(11,891 puan)
Yok doğru olan o. Deneyin siz de yavaşça ağzınızı kapatıp burundan nefes aldığınızda direkt göğüs kafesiniz şişiyor çünkü hava direkt akciğere gelmiş oluyor. Diksiyon eğitim videoları da var, gebelikte nefes egzersizler hep aynı. Biz aldığımız nefesi doğru zannediyoruz işte.
(145 puan)
Siz önce karnınızmi sisiyo göğsünüz sismiyo
(11,891 puan)
Karnım şişiyor işte göğsüm hiç şişmiyor. Havayı ciğerime çekmiyorum. Yanlış yapıyorum yani
(145 puan)
Bndede göğüs sisiyo karın sismiyo
(11,891 puan)
O zaman siz doğru nefes alıyorsunuz
(145 puan)
Ama bnde derin cikmiyo derin alamiuom
(11,891 puan)
İşte nefes egzersiziyle daha düzgün alabilirsiniz nefesi, benim gibi yarıda bırakmayın nefes egzersizlerini
0 oy
Nefes egzersizi var onun egitimini alin derin diyafram nefes egzersizi ancak bu yardımcı olur suan.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 118 göst.
27 Kasım 2022 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Dilek efe (145 puan) sordu
0 oy
3 cevap 140 göst.
7 Kasım 2022 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Dilek efe (145 puan) sordu
0 oy
1 cevap 85 göst.
0 oy
1 cevap 139 göst.

668,493 soru

3,499,315 cevap

4,352,962 yorum

188,520 üye

...