0 oy
384 göst.
Doğum kategorisinde (243 puan)
Bayanlar son haftalarda temizlik yapmak açılmaya fayda edermi doğum için falan kolaylaştırırmi
Gebelik haftası 39

7 Cevap

0 oy
(138 puan)
Ben ahududu çayı içiyorum yürüyüş bide sıcak su şuan 40 haftadayim bakalım 
-Reklam-
0 oy
(11,191 puan)
Korunmasız ilişki öneriyorlar. Hatta 36.haftadan itibaren. Yürüyüş yapın 
(11,191 puan)
Bence de ilginç 9 ay boyunca hiç mi ilişkiye giremeyeceğiz o zaman?
(368 puan)
Bebeklerin dogumdaki seslere kadar herşeyi hatırladığı ve doğum öncesinde böyle bir şeyin gerçekleştirilmemesi gerektiği söyleniyor. Her hamilenin okuması gereken Kitap "doğmamış çocuğun gizli yaşamı".
(11,191 puan)
Dediğiniz şey doğru olabilir ama bu şekilde de her şeyden çocuk etkilenebilir o zaman normal bir hayat yaşayamayız. Gebelik kadar doğum da önemli doğumda annenin rahatı önemli. Doktorlar, ebeler özellikle tavsiye ediyor eğer gebelikte bir sıkıntı yoksa korunmasız ilişkiye girin diye çünkü menideki bir madde doğal açılmayı sağlıyor. Hastanelerde verilen suni sancının doğal ve zamana yayılmış hali oluyor. Doğumdaki sesleri hatırlayan bir çocuk doğumun zorlu olmasından da etkilenilir
(368 puan)
Bunun için zaten hipnobirthing yöntemi, doula yöntemleri gibi doğumu kolaylaştırıci yöntemler var. Çocuk bu dönemde zaten herşeyden etkilenebilir. Işığa, yüksek sese, beğenmediği yiyeceğin tadına tepki verebilir benim bahsetmek istediğim psikolojik rahatsızlık oluşturabilecek bir durumdan kaçınmak. Doğumu yakın biri ilişkiye girdiğinde duyduğu zevkten dolayı kasılmalar yaşar b u kasılmalarla birlikte yanlışlıkla doğumuda başlatabilir. Bu arada meni teroriniziz doğru olduğunu düşünmüyorum böyle bir şey söz konusu olamaz açılmayi sağlayan eşin uyguladığı baskıdan kaynaklı rahim kasların açılmasıdır.
(11,191 puan)
Hanımefendi bu benim düşüncem değil, doğru olup olmaması da inanış değil. Açıp internete baktığınızda bile görebileceğiniz bir sonuç. İnanmıyorsanız bir doktora, biyoloğa sorabilirsiniz. Tıpta inanmak diye bir şey yoktur. Gerçek veya gerçek olmayan vardır. Bir biliminsanından, doktordan, hemşirelerden hatta ebelerden daha iyi bilecek halimiz yok. Şahsen ben tıp eğitimi almadım. Maddenin adını unutmuştum buldum. Prostaglandin. Kadınlara verilen suni sancının içinde olan şey ayrıca bakabilirsiniz, çok çok fazla yararları var. Enfeksiyondan, mide sağlığına, solunum sistemine kadar. Sadece sperm de yok. Vücudumuzda olan bir şey.

Psikolojik etkiye gelirsek o zaman benim çocuğum doğduğu andan itibaren sallanacak desenize? Üst üste 3 büyük depremi yaşadım m artçıları yaşıyorum. Yetmiyor psikolojik etkisi sürüyor her akşam deprem oluyor gibi panikliyorum. Benim çocuğum yandı bitti kül oldu o zaman. Evet gebelikte yaşadığımız çoğu şeyin bebek üzerine direkt etkisi var ama anne mutlu oluyorsa bebek de mutlu oluyor ve anne karnında hareketlenmeye başlıyor. Üstelik kasılıp doğumu başlatır diyorsunuz biz de onu diyoruz zaten. Amaç doğumu başlatmak. Yani farkında olmadan benim dediğim şeyi savunuyorsunuz ama bilime inanmama gibi bir durumunuzda var. Bilime inanmıyorsanız doktora da gitmeyin. Eve ebe de çağırmayın kitaptan okuya okuya doğurun çocuğunuzu. Kitap okumaya karşı olan bir insan değilim evde koca bir kütüphanem var ben bilime karşı olmaya karşıyım.

Son olarak yazara bir lafım yok ama sanırım bir tıp eğitimi almamış üstelik psikoloji, çocuk psikolojisi üzerine de bir eğitim almamış.
0 oy
(900 puan)
Çömelme hareketi ile halı fırçala yada parke sil canım o baya etkili 
0 oy
(31 puan)
Merhaba 37+2 haftamdayım dün temizlik yaptım belim kitlendi hareket edemez oldum yürüyüş daha etkili olacaktır 
0 oy
(2,096 puan)
Evet ozellikle yerleri egilerek silin derim. Arti yuruyus ve iliski de dogumu baslatir.
0 oy
(384 puan)
Oo tabiki yardımcı olur

Mesela ben son ayimda yerleri eğilerek siliyordum 

Yerde yemek yiyordum,normal tuvalet kullanıyordum 

Çömelmiş hareketi yapıyordum 
0 oy
(16 puan)
Canım  hurma  tüket bence çok etkili hem erken doğum yaparsın hemde  sancıları hafifletiyor  denenmiş bişey yinede sen bilirsin

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 632 göst.
0 oy
7 cevap 2,534 göst.
0 oy
12 cevap 822 göst.

648,188 soru

3,416,571 cevap

4,247,140 yorum

183,214 üye

...